Şimdi Ara

Ryzen 1700 ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iş yerine bir bilgisayar topladık, 4x8gb 3200 mhz F4-3200C14Q-32GFX gskill flare x ramler, asus prime b350-plus anakart, gtx 1060 ekran kartı samsung 960 evo ssd var makinede.

sırf ryzen uyumlu diye g skill ram aldım fakat yine 3200 mhzye çıkamıyorum stress testinde çakılıyor, mekine yi zaten uzun süre %100 çalışması için aldık analiz için, fakat ramler bi türlü düzen tutmadı. bu ramlerden önce 4x8 gb 3000 mhz CMU16GX4M2C3000C15 ramler takmıştı bilgisayarcı onda da 2600 küsüre çıkılıyorsa 3000 yapılmıyordu, flarexlerde de 2866 mhz üstüne çıkılmıyor? anakart biosu güncel.

• Anakartla ilgili olabilir. Sayfasomda şu şekilde yazıyor.

AMD Ryzen™ İşlemciler
    4 x DIMM, Max. 64GB, DDR4 2133/2400 MHz ECC olmayan, Arabelleksiz Bellek
    Çift Kanal Bellek Mimarisi
    * Hyper DIMM desteği her işlemcinin fiziksel özelliklerine bağlıdır.
    * QVL Listesi içinwww.asus.com.tr'ı ziyaret ediniz.
    AMD 7. Nci Nesil A-serisi/ Athlon™ İşlemciler
    4 x DIMM, Max. 64GB, DDR4 2400/2666/2933(O.C.)/3200(O.C.)/2133 MHz ECC ve ECC Olmayan, Arabelleksiz Bellek *1
  • Aynı dokümanda DIMM support sekmesinde sadece 1 DIMM socket support işaretlenmiş. (1 DIMM: Supports one module inserted in any slot as Single-channel memory configuration)

Bu ne anlama geliyor tam emin olamadım çünkü teorik olarak 1 RAM i çalıştırıyorsanız 4 Rami de çalıştırırsınız.
  • Asus'ta biosu en sürümüne güncelledikten sonra, biostan DOCP profilinden 3200 Mhz olanı seçip,F10 ile kaydet. Yine olmazsa bu sefer elle ram frekansını 3200 Mhz seç, Dram Voltage 1.35V yap.

Eğer o da olmuyorsa, bellekleri 4*8 GB değil de 2*8 GB dual olacak şekilde -anakartın kullanım kitapçığında yazar- dual olarak tak.
  • ASUS B350 Bios...

Bu nedenle ramle ilgili sıkıntı yaşamanız normal üstüne 4 modül sorun riskini dahada arttırmış.
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    ilk ikisini denedim olmadı açılmadı hiç makine sadece ryzen master ile 3200 yapabildim rami onda da stabilite sorunu oldu stress de bide ryzen master proıgramını bi daha açamadım, açmaya çalışınca bilgisayar resetleniyor. 2*8 dediğinizi anlamadım 16 gb olarak mı kullanayım rami?
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    aynen bu biosu hiç sevmedim windowsun açılması biosun açılmasından daha hızlı bilgisayarı açınca 2 sat bios paşanın çalışmasını bekliyorum
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    o kısmı ben de anlamadım zaten yanda 4x8 yazmış ama yanda 1 dimm işaretlemiş
  • Asusun son zamanlarda yediği en büyük darbe, am4 platformda bios sorunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahımerdan Ş kullanıcısına yanıt
    Bir de DOCP demiş

https://www.technopat.net/sosyal/konu/amd-asus-anakartlarda-xmp-etkinlestirme.284235/

Şurayı bir kurcalasanıza
    D.o.c.p. ayarlarının hepsini denedim tek tek değer girdim sırayla ama olmadı biostan olmadı ki zaten biostan işlemci oc si de kötü oluyo ryzen masterdan yapıyorum işlemci oc sini o yüzden. ben bu biosa gerçekten ifrit oldum
    Yok 3200 olarak sadece DOCP olarak kullanılırsa olur anlamında algıladığım için öyle yazdım.
    anladım, zaten ilk olarak sadece docp ile denedim sadece o da olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şahımerdan -- 14 Kasım 2018; 13:18:55 >
    Hocam benim arkadaşta da vardı aynı ram ve anakart ben şu şekilde çözdüm sorunu;
    1-Aida64 extreme yükleyim ram ayarlarına oradan bakın ve fotosunu çekin (timing, mhz ve diğer ayarına bakmak için)
    2-DOCP olarak ayarlamayın manuel 3200 mhz yapın
    3-Timing kısmına girip o ram zamanlamalarını manuel yazın (Örnek; 16-18-18-18-36-4-9-320 gibi gibi)
    4-Sb volyajı 1.118v gibi bir değer verin 1.2 olmamasına dikkat edin
    5-Ram voltajını eğer b-die çip ise 1.35v değil 1.36, 1.365, 1.37v gibi bir değer yazın
    f10 ile kaydedip öyle deneyin. Ben bu şekilde çözdüm böyle bir yol buldum ve oldu. Deneyin cevabınızı bekliyorum
  • Hocam hepsi hikaye bendede benzer bir sistem vardır ne yaptıysam 3200 de çalıştıramadım.bir gün bios ta bir sorun oldu pc de bios mu uçtuysa ne oldu bilmiyorum ana kartın üzerindeki pili söktüm taktım ondan sonra tek seferde 3200 de çalıştırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CagriErcan kullanıcısına yanıt
    hepsini denedim saatlerce sabahtan beri yine olmadı yani bilgisayar açılıyor onda sıkıntı yok ama stress (aida64) testte sokunca çakılıyor yine her zamanki gibi 3200 de, birde sb voltajı bende zaten 1,05'ti ve en fazla 1,1 oluyordu.
  • cgty1212 kullanıcısına yanıt
    bunu da denedim hatta pili söküp yarım saat bekledimki sığaçlar tamamen boşalsın garanti olsun diye, bios saati falan filan komple sıfırlandı ama yine stress testinde çakıldı o stress testinin kırmızısından nefret ediyorum. stress testinden geçmiyorsa analizlerde de patlıyor, 1 gün çözüyor sabah bi geliyorum ekran yok ışıklar yanıyor bilgisayar açık gibi görünüyor ama klavye fare gitmiş görüntü yok hepsi gidiyor çözümlerin.
    Ram timing ayarlarını tamamen manuel yaptınız değil mi? Bir de çip samsung b-die ise 1.38 e kadar çıkabilirsiniz. Ben denedim arkadaşımın pc'sinde sıkıntısız çalıştı. Bir de 4 ram'i aynı anda değilde ikişer adet 3200 mhz de deneyin bakalım ne olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.