Şimdi Ara

Ryzen 2600X ve RX570 kitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunlarda kitleniyor deli olacağım artık. PES, NFS ve Dirt rally 2.0 farketmez oyunlarımın hepsi orijinal bir anda kitleniyor bilgisayar wattman hatası bazen kitleniyor wattman hatası vermiyor. HDD diye onun yerine SSD aldim aynı. RAM test ettim sağlam çıkıyor. Stres testi yapıyorum 1 saat sorun yok ama oyunlarda kitleniyor dizzzzzztt diye bir ses reset atmak zorunda kalıyorum. Artık işlemciden şüphe etmeye başladım. Stress testleri temiz, MemTest86 temiz, FurMark temiz, Occt temiz ve Prime95 tam anlamadim ama 12 sayfa açtı 12 sayfada da sorun yok görünüyordu.

•Ryzen 5 2600X
    •MSI B450M Bazooka v2
    •Corsair Vengeance 16gb 3000MHZ RAM
    •Sapphire Nitro + RX570 4GB Ekran kartı
    •240GB Toshiba SSD
    •960GB Toshiba SSD
    Artık biktim vallaha keşke almaz olaydım diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartında hangi driverlar yüklü acaba? 19.8.1 mi? Ekran kartını sıfır mı aldınız ikinci el mi? Bir de Radeon Settings--> Gaming sekmesinden--> Global Settings--> Global Wattman sayfasında yazan bütün bilgileri ss olarak atarmısınız veya yazabiliyorsanız yazın.
    Şimdi yaptıklarınıza bakalım:
    memtest86 ile RAMlerde şüphe kalmamış.
    HDD diye düşünüp SSD almışsınız hala sorun devam ediyor.
    OCCT'de test ettiğiniz neydi? Bir sürü stress testi var.
    Prime95 her çekirdeği/izleği test ettiği için 2600x (12 izlekli) 12 tane sayfa açarak bütün izleklerdeki durumu size gösterir 2-3 saat teste devam ettirmeniz ve bütün o 12 sayfayıda inceleyip "hardware failure" veya "worker stopped" hatasını hiçbirinde almamnız lazım. Bunun yerine Asus'un Realbench veya Intel'in Burn Test'ini de kullanabilirsiniz.
  • Prime95 de ilk görüşte neyi seçeceğimi anlamadim ama aida64 ile 1 saat test ettim. Occt ile 4 seçenek vardı CPU,CPU çekirdekleri, GPU ve power supply sorun yok oyun oynayınca 2 saat sonra yada 1 saat soran kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum sonra wattman sıfırlandı diyor oyunda sıfırlanıyor. Islemci mi ki? Ekran kartı mi? Rx570 bu sorunu alan çok. Isı desem 1 saatlik stres testi 55 dereceydi işlemci. Şuan isteyim ondan dolayı görüntü atamiyacagim ama işlemci arızalı olsa böyle bi hata alma durumum olur mu? 19.5.2 kullanıyorum beta olmayan sürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkndmr01 -- 21 Ağustos 2019; 12:14:45 >
  • Yok hocam işlemcide kolay kolay bir şey olmaz ama ilkten bir o ayarlara bakmak lazım siz bir eve gidince bakın da buraya tekrar yazarsınız.
  • Ayarlar şöyle anlatiyim 2 gün önce format attim ayarlar normal yani overclock felan yapılmadı onun içinse. Anlamadim bir tane ekran kartı bulsam deneyecegim ama yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 7 5700x boot sorunu
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.