Şimdi Ara

Ryzen 5 1600 performans sorunu ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 5 1600 stock fan ile cpu-z programında bench yaptığımda aldığım değerler referans değerlere göre baya az geldi.
    Sorun ne olabilir ?
    Ryzen 5 1600 performans sorunu ??Ryzen 5 1600 performans sorunu ??Ryzen 5 1600 performans sorunu ??Ryzen 5 1600 performans sorunu ??

• İşlemcinin 6 çekirdeği kapalı gözüküyor. Başlat menüsüne msconfig yaz. Sistem yapılandırmasına gir --> önyükleme --> gelişmiş seçeneklerden tüm çekirdekleri aktif et. Ayrıca o single thread performansını cpu-z benchmark'ında kullanılan ram frekansı ve zamanlamaları da etkiliyor.
    Son olarak ise anakart aşırı fazla voltaj veriyor işlemcine. Verdiği voltajın bir tık üstüne (1.375v gibi) 4 GHz kullanırsın ama stok fan ile kullanmanı tavsiye etmem sıcaklık yüzünden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

İşlemcinin 6 çekirdeği kapalı gözüküyor. Başlat menüsüne msconfig yaz. Sistem yapılandırmasına gir --> önyükleme --> gelişmiş seçeneklerden tüm çekirdekleri aktif et. Ayrıca o single thread performansını cpu-z benchmark'ında kullanılan ram frekansı ve zamanlamaları da etkiliyor.
    Son olarak ise anakart aşırı fazla voltaj veriyor işlemcine. Verdiği voltajın bir tık üstüne (1.375v gibi) 4 GHz kullanırsın ama stok fan ile kullanmanı tavsiye etmem sıcaklık yüzünden.
    Dediğiniz yaptım ancak değişmedi ryzen master ve cpu-z uygulamalarında 3 core olarak gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: RixtoNN

Dediğiniz yaptım ancak değişmedi ryzen master ve cpu-z uygulamalarında 3 core olarak gözüküyor

Alıntıları Göster
    Biosu sıfırladım sonuç düzeldi..
  • Hiç bir Ryzen OC yapılmadan adam akıllı performans vermiyor

Ryzen 5 1600 performans sorunu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Hiç bir Ryzen OC yapılmadan adam akıllı performans vermiyor

stock soğutucu ile mi yapıyorsun ?

• quote:

stock soğutucu ile mi yapıyorsun ?

Alıntıları Göster
    Yok athlon x4 den kalan 8-10 yıllık çok eski bir soğutucum var. Boşta 28-30, prime 95 de 67 derecelerde tutuyor. Oyunlarda 45-50 civarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 3600 için anakart sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yok athlon x4 den kalan 8-10 yıllık çok eski bir soğutucum var. Boşta 28-30, prime 95 de 67 derecelerde tutuyor. Oyunlarda 45-50 civarı

Alıntıları Göster
    Voltaj ayarları ile mi yaptın ? eğer öyleyse ayarlarını atar mısın ?
  • quote:

Voltaj ayarları ile mi yaptın ? eğer öyleyse ayarlarını atar mısın ?

Alıntıları Göster
    İmzamda yazıyor. 1.275v ve 3.9ghz kullanıyorum tabi her anakart ve işlemci bu voltajda stabil olacak diye bir olay yok.
  • quote:

İmzamda yazıyor. 1.275v ve 3.9ghz kullanıyorum tabi her anakart ve işlemci bu voltajda stabil olacak diye bir olay yok.

Alıntıları Göster
    1.3v 3.9da pc boot bile atmadı dondu kaldı windows yüklenirken :D şanslıymışsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangalsucuk

1.3v 3.9da pc boot bile atmadı dondu kaldı windows yüklenirken :D şanslıymışsınız

Alıntıları Göster
    Biraz şanslıyım hatta eski bioslarda 1.262v ile 3.9 kullanıyordum

İşlemci çok fazla takoz değilse 1.33v civarında 3.9ghz rahat rahat çalışması lazım.
  • Denerim 1.3375lerde bakalım bu voltajla açılacak mı sonra prime 95 yaparım gerçi çok dayanacağını da sanmıyorum prime95te.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangalsucuk -- 8 Mayıs 2018; 18:45:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangalsucuk

Denerim 1.3375lerde bakalım bu voltajla açılacak mı sonra prime 95 yaparım gerçi çok dayanacağını da sanmıyorum prime95te.
    1.33v çok yüksek bir voltaj değil stok fan için normal diyebiliriz.
  • RixtoNN kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen biostan smt kapalı idi.

Şahsen oyunlar için smti kapatıyorum.İyi fps artısı sağlıyor.

Netten OC nin oyunlara katkısına baktımda cok farkettirmiyor diye yapmadım.
  • Şu fan hızını nasıl ayarlayabilirim o.c yaptım 3.8e 69 dereceye cıkıyor sıcaklık
  • anakartın bios'un dan ayarlanabiliyor. her anakartın bios'un da oluyor mu bilmiyorum.
  • kesin demişindir geçmez olaydım yeni bioasa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.