Bildirim
Ryzen 5 1600 performans sorunu ??
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
İşlemcinin 6 çekirdeği kapalı gözüküyor. Başlat menüsüne msconfig yaz. Sistem yapılandırmasına gir --> önyükleme --> gelişmiş seçeneklerden tüm çekirdekleri aktif et. Ayrıca o single thread performansını cpu-z benchmark'ında kullanılan ram frekansı ve zamanlamaları da etkiliyor.
Son olarak ise anakart aşırı fazla voltaj veriyor işlemcine. Verdiği voltajın bir tık üstüne (1.375v gibi) 4 GHz kullanırsın ama stok fan ile kullanmanı tavsiye etmem sıcaklık yüzünden. -
Dediğiniz yaptım ancak değişmedi ryzen master ve cpu-z uygulamalarında 3 core olarak gözüküyorquote:
Orijinalden alıntı: Mr.ED
İşlemcinin 6 çekirdeği kapalı gözüküyor. Başlat menüsüne msconfig yaz. Sistem yapılandırmasına gir --> önyükleme --> gelişmiş seçeneklerden tüm çekirdekleri aktif et. Ayrıca o single thread performansını cpu-z benchmark'ında kullanılan ram frekansı ve zamanlamaları da etkiliyor.
Son olarak ise anakart aşırı fazla voltaj veriyor işlemcine. Verdiği voltajın bir tık üstüne (1.375v gibi) 4 GHz kullanırsın ama stok fan ile kullanmanı tavsiye etmem sıcaklık yüzünden. -
Biosu sıfırladım sonuç düzeldi..quote:
Orijinalden alıntı: RixtoNN
Dediğiniz yaptım ancak değişmedi ryzen master ve cpu-z uygulamalarında 3 core olarak gözüküyor
Alıntıları Göster -
-
-
Yok athlon x4 den kalan 8-10 yıllık çok eski bir soğutucum var. Boşta 28-30, prime 95 de 67 derecelerde tutuyor. Oyunlarda 45-50 civarıquote:
stock soğutucu ile mi yapıyorsun ?
Alıntıları Göster -
Voltaj ayarları ile mi yaptın ? eğer öyleyse ayarlarını atar mısın ?quote:
Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar
Yok athlon x4 den kalan 8-10 yıllık çok eski bir soğutucum var. Boşta 28-30, prime 95 de 67 derecelerde tutuyor. Oyunlarda 45-50 civarı
Alıntıları Göster -
İmzamda yazıyor. 1.275v ve 3.9ghz kullanıyorum tabi her anakart ve işlemci bu voltajda stabil olacak diye bir olay yok.quote:
Voltaj ayarları ile mi yaptın ? eğer öyleyse ayarlarını atar mısın ?
Alıntıları Göster -
1.3v 3.9da pc boot bile atmadı dondu kaldı windows yüklenirken :D şanslıymışsınızquote:
Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar
İmzamda yazıyor. 1.275v ve 3.9ghz kullanıyorum tabi her anakart ve işlemci bu voltajda stabil olacak diye bir olay yok.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz şanslıyım hatta eski bioslarda 1.262v ile 3.9 kullanıyordumquote:
Orijinalden alıntı: kangalsucuk
1.3v 3.9da pc boot bile atmadı dondu kaldı windows yüklenirken :D şanslıymışsınız
Alıntıları Göster
İşlemci çok fazla takoz değilse 1.33v civarında 3.9ghz rahat rahat çalışması lazım. -
Denerim 1.3375lerde bakalım bu voltajla açılacak mı sonra prime 95 yaparım gerçi çok dayanacağını da sanmıyorum prime95te.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangalsucuk -- 8 Mayıs 2018; 18:45:59 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
1.33v çok yüksek bir voltaj değil stok fan için normal diyebiliriz.quote:
Orijinalden alıntı: kangalsucuk
Denerim 1.3375lerde bakalım bu voltajla açılacak mı sonra prime 95 yaparım gerçi çok dayanacağını da sanmıyorum prime95te.
-
Muhtemelen biostan smt kapalı idi.
Şahsen oyunlar için smti kapatıyorum.İyi fps artısı sağlıyor.
Netten OC nin oyunlara katkısına baktımda cok farkettirmiyor diye yapmadım. -
Şu fan hızını nasıl ayarlayabilirim o.c yaptım 3.8e 69 dereceye cıkıyor sıcaklık -
anakartın bios'un dan ayarlanabiliyor. her anakartın bios'un da oluyor mu bilmiyorum. -
kesin demişindir geçmez olaydım yeni bioasa
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X