Bildirim
Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 Sistem Oyunlarda Performans Sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Hocam buna benzer bir sorunu bende i5 7300 hq işlemcide ve gtx 1050 ekran kartı olan msı gp62m 7rd'de yaşıyorum ama sorun ssd olmadığı için harddiskin okuma hızının yavaş kalmasından kaynaklı olduğunu düşünmekteyim ve benimde ramim 8 gb battlefield 1 high - medium ayarlarda 8 ultra - high ayarlarda ise 10 gb a kadar multiplayerda ram yediği söyleyenler var.
Battlefield 4'de ani fps dropları yaşamaktayım ve bir nebze olsun araştırmalarım sonucunda bu frame dropları azaltabildim ama hala arasıra drop yiyorum.
frameworkler güncel olsun oyun destekleri c++ redistruoble x86 updatleri güncel olsun.
Dediğim gibi ram ve ssd eksikliği yüzünden olabilir büyük ihtimal biraz olsun azaltmak istiyorsanız windowsun kurulu olduğu ve oyunların kurulu olduğu disklere 10 ar gb sanal bellek verin.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CyberMachine
Hocam buna benzer bir sorunu bende i5 7300 hq işlemcide ve gtx 1050 ekran kartı olan msı gp62m 7rd'de yaşıyorum ama sorun ssd olmadığı için harddiskin okuma hızının yavaş kalmasından kaynaklı olduğunu düşünmekteyim ve benimde ramim 8 gb battlefield 1 high - medium ayarlarda 8 ultra - high ayarlarda ise 10 gb a kadar multiplayerda ram yediği söyleyenler var.
Battlefield 4'de ani fps dropları yaşamaktayım ve bir nebze olsun araştırmalarım sonucunda bu frame dropları azaltabildim ama hala arasıra drop yiyorum.
frameworkler güncel olsun oyun destekleri c++ redistruoble x86 updatleri güncel olsun.
Dediğim gibi ram ve ssd eksikliği yüzünden olabilir büyük ihtimal biraz olsun azaltmak istiyorsanız windowsun kurulu olduğu ve oyunların kurulu olduğu disklere 10 ar gb sanal bellek verin.
Sıkıntı dediğin gibi olabilir fakat cpu gpu kullanımları çok saçma ekran kartı %90 dan %70 e bazen %10 lara kadar düşüyor bi anda buda çok fena takılma yapıyor zaten işlemci %50yi geçmiyor.
-
Hocam şey yaptınız mı ?
Nvidia denetim masasından psyhix ve varsayılan ekran kartı olarak nvidia ayarladınız mı ?
Bundanda olabilir eğer otomatikde ise intel ve nvdia arasında cihaz gidip gelebiliyor yaşadım bu durumu battlefield 4'de çok drop yememin sebebi intel ve nvidia arasında cihazın kalmasıydı karar veremiyordu otomatikde.
Kaliteden performansa çekin ayarları birde öyle deneyin. -
quote:
Orijinalden alıntı: CyberMachine
Hocam şey yaptınız mı ?
Nvidia denetim masasından psyhix ve varsayılan ekran kartı olarak nvidia ayarladınız mı ?
Bundanda olabilir eğer otomatikde ise intel ve nvdia arasında cihaz gidip gelebiliyor yaşadım bu durumu battlefield 4'de çok drop yememin sebebi intel ve nvidia arasında cihazın kalmasıydı karar veremiyordu otomatikde.
Kaliteden performansa çekin ayarları birde öyle deneyin.
Ben bu arada Battlefiled 1 sıkıntısını bilmediğim bi şekilde çözdüm fakat GTA da anladığım kadarıyla trevorun mekanı olan yerlere giden yollarda aşırı bi kasma oluyor ama normal şehir içinde yağ gibi akıyor oyun nasıl bir saçmalıktır bende anlamadım :D -
Hocam bf1 , bf4 ile ayni motoru kullaniyor hatalar birbirine benzer ama cok ugrastiriyor.
Gta icin bilemeyecegim belki oyundan kaynakli bir sorundur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende de hemen hemen aynı sistem var. Oyunlarda sürekli anlık kasmalar oluyor. Hatta kasmada denmez donuyor 1-2 saniye. o esnada gpu kullanımı düşüyor gösteriyor. Kafayı yemek üzereyim bende, sorun nedir acaba... -
Benim sıkıntım büyük ihtimal GTA'da story modda battlefieldde de sıkıntıyı düzelttim ne yaptım dersen biostan bilgisayarı performans moduna aldım sonra 3000 mhz olup 2400de çalışan ramı 3000 de çalıştırdım sonra güç seçeneklerinden bilgisayarı performans moduna aldım sonra diskte %100 kullanma sıkıntısı vardı onu düzelttim (internette ufak bi araştırmayla düzeltebilirsin) updateleri falan yaptım sıkıntı düzeldi gibi :D benim de cpu kullanım yüzdesi ekran kartına göre düşük kalıyor mesela bugün witcheri kurdum (orjinal) onda ekran kartı %90 lardayken cpu %40 larda dolaşıyordu bunun çözümü de 2 slot doldurmak diyorlar ne kadar doğrudur bilmiyorum :& -
http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows%2010%20-%2064 17.30 chipset driverini indirin sorununuz minimuma iner.
Link b350 chipsetli anakartlar için. Chipsetiniz farklıysa amd sitesinden anakartınıza göre indirin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yatsigobek -- 19 Eylül 2017; 1:46:13 > -
Aynı sistem ve aynı sorun bende de var çok ilginç. Anakartım msi b350 pc mate -
-İşletim sistemi için varsa güncelleme paketi yükleyin.
-gpu sürücünüzde beta sürüm kullanmayın.
-cpu yada gpu 'da hız aşırtma varsa fabrika ayarlarına çekin ve problemin olup olmadığını gözlemleyin.
bunları deneyin sonuçları yazın. -
quote:
Orijinalden alıntı: Extrem Gamer
-İşletim sistemi için varsa güncelleme paketi yükleyin.
-gpu sürücünüzde beta sürüm kullanmayın.
-cpu yada gpu 'da hız aşırtma varsa fabrika ayarlarına çekin ve problemin olup olmadığını gözlemleyin.
bunları deneyin sonuçları yazın.
İlk ikisini yapmaya gerek yok zaten öyleler. Overclock'da var ancak zaten sorunum Overclock yapmadan önce de vardı. Sistemi ilk topladığım günden beri var. -
Bekleyelim biraz o zaman.Ekimde bakarım
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X