Şimdi Ara

Ryzen 5 2600X, MSI Armor RX 580 8G OC Düşük GPU Kullanımı ve Düşük FPS Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistem topladım bios güncelledim,windows 10 64bit pro kurdum,chipset ve driverları güncelledim başlıkta belirttiğim işlemci ve ekran kartım var. Anakartım Asus Prime B450-Plus, RAM’lerim Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 3200MHz CL16 Dual Kit Ram. Dün akşam Steam’den Ryse Son of Rome oyununu kurdum oyuna girdiğimde gpu ve cpu kullanımı %20’lerde geziyor ve fps 20 ile 55 aralarında geziyor takılmalar oluyor ve oynanmıyor! Hatayı kayda alıp internetten çözüm arayayım dedim bu seferde kayıt alırken ekran kartı kullanımı %80’lere çıktı ve sabit 75 fps almaya başladım çünkü kare hız kontrolünü 75Hz’a ayarlamıştım monitörüm bunu destekliyor diye. Kare hız kontrolünü kapattım olmadı, vsync açtım olmadı ayarları en full’e aldığım halde kayıt almadan gpu kullanımını %90-100’lere yanaştıramadım fps dalgalanması aşırı fazla oyun oynanmıyor! Sürekli kayıt alarakta oynayamam oyunu ne yapmalıyım sizce? NOT: Sistemi sadece 2 oyunla test edebildim diğer oyun Destiny 2’de full ayarlarda 75-126 fps aralığında sıkıntısız oynatıyor gpu kullanımı %92-100 aralığında geziyor sadece ekranda yırtılma oluyor Freesync destekli monitörüm ama yinede yapıyor çok önemli değil en azından Ryse’daki gibi takılma aşırı fps düşmesi gibi bir durum yok!

• Yırtılma yapması monitörün hz değerini aşmasından dolayı. Freesync aktifleşmiyor yani. FPS 75'in altına düşmüyorsa vsync ile oynayabilirsiniz yırtılma olmaması için.

Diğer oyunda neden öyle olabileceğini bilmiyorum. Güç kaynağınız ne?
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Seasonic M12II-750 80+ Bronze Single Rail Modüler Psu hocam
  • Adam akıllı bir oyunda dene örneğin witcher 3. İndir malum yerlerden kur dene eğer ki witcher 3 de de %99 olmuyorsa %100 bir sıkıntı var demektir.
  • Hocam komik ama bir arkadaşın önerisiyle Origin kurdum açtım ve fps olması gerektiği yere geldi sabit 75 fps oynuyorum sıkıntı yok ama Radeon ayarlarından kare hız kontrolünü 75 Hz’a ayarlamama ve sabit bu değeri almama rağmen AOC G2460VQ6 24” 1MS 75Hz Freesync Monitörümde çok belirgin oldukça fazla kırılmalar var rahatsız ediyor! Freesync açma kapama gibi bir fonksiyonunu da bulamadım menüsünde DisplayPort 1.2 modunda kullanıyorum öyle demişler bir kaç yerde gördüm acaba 1.1 modunda mı denesem? Driver’ı falan mı var onu kurup aktif mi etmem gerekiyor acaba bilemedim yardımcı olacak biri var mı bu konuda?
  • cilekes05 C kullanıcısına yanıt
    Amd settings uygulamasında freesync ayarı var.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Onu açtım zaten hocam ona rağmen yırtılma var illahi vsync açmak lazım sanırım monitörün 75Hz olduğu hikaye!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.