Şimdi Ara

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
4
Favori
26.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam ozaman macun gitmis olabilir blokla cpu arasini doldurmuyor. yeni macun almaniz lazim. islemci isisini iletemiyor sogutucu bloga. normalde sogutucunun blogu da sicak olmasi lazim gayet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sogutucuyu söküyorum termal mecunun fotoğrafını atacağım sorun oynsa yarin sabah gider alırım

• Ben 3600x stok fanıyla yukte 83 derece goruyorsam(kasasa 4 fan var) senin degerler sıcak havalarda normal gibi..baska bir sogutucu bakabilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Soğutucu işlemciye yapışmış bir dakika sistemi açtım ısınsın hemen de sökeyim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: disaccarry

Teşekkür ederim şimdi vidaları biraz daha sıkacağım en yakın zamanda soğutucu ve iyi bir termal macun alacağım hocam 1050 ti r5 3600 ile nasıl o akdar fps alıyorsunuz ben en yüksekte 50 maximum alabiliyorum ekran kartım xfx rx 5600 xt

Alıntıları Göster
    GTA da tüm grafik ayarlarım ful değil. Belli başlı şeyleri yükselttim. Hedef minimum 60fps olacak şekil de ayarladım. Çok nadir 60 ın altına düşüyor. Olabildiğince yüksek derken yanlış anlaşılmış olabilirim. :)

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ]

______

Bende Gaziantep oturuyorum. Havalar daha yeni yeni 30 dereceye çıkıyor. Bir kaç gün öncesin de serindi. Ve gittikçe ısınacak hava. :) Soğutucu almanıza gerek yok bence. Çünkü ben stok soğutma ile çok rahat ve serin kullanıyorum. Ha belki GTA dan daha ağır işlemci yoran oyunlarda 5 10 derece daha yüksek olabilir. GTA max 70 derece alıyorsam, başka bir oyunda 80 alırım misal. Yine stok soğutma ve harici 2 fana göre şuan sistemin sıcaklığı iyi diye düşünüyorum.

Kasanın için de hava akışı olması lazım. Yan paneli açınca, hava akımı olmayabilir. Oyunda veya masaüstün de egzoz fanında sıcak hava geliyor mu ?
    Fanların yerini değiştirebilirsiniz. Önde iki tane var demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Altaki fanı söküp, egzoz fanı olacak şekil de işlemcinin üstünde bulunan yuvaya takın deneyin bir de.

Şimdi sizin yapmanız gereken şeyler var. Önce o fanı sökün daha sonra bir tane macun alın. Fanı ve işlemci yüzeyini, kolanyalı peçete ile yada başka bir şeyle temizleyin. Aldığınız macunu X şeklin de işlemciye sürün. Yayılıp ince bir katman oluşacak şekil de sıkın. Göz kararı ayarlayın. Bu şekil de önce macunu bir yenileyin. Fan sökülünce, fanı da bir kontrol edin. Sıkıntı var mı yokmu gözle kontrol edin.

Tekrar sıcaklık değerlerini kontrol edin.

Baktınız hala sıkıntılı, o zaman temiz kurulum yapacaksınız. Sıfırdan Windows 10 Pro kurun. Anakartın sitesine girip Updateleri indirin tek tek güncelleyin. Bıos u da kontrol edin güncel degilse onuda güncelleyin. AMD nin sitesinden Chipset driverını da indirip kurun. Ekran kartı falan hepsini güncelleyin.

Tekrar sıcaklıkları kontrol edin. Baktınız olacak gibi degil. Aldığınız yere gönderin. Bir de onlar uğraşsın. Belki işlemci hatalı olabilir, ama sanmıyorum.

Bu arada tekrar söylüyorum ben voltaj ve ghz düşürdüm.
    Arada ki farkı göstermek için iki tane resim paylaşıyorum.

Oda sıcaklığı 29 derece.

İşlemci Auto ( 65-66 derece de seyir ederken, 70 üstüne peak yapıyor.)

+0.084v - 3.9Ghz ( Auto ya göre sıcaklık stabil.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 5 Haziran 2020; 21:5:30 >

• ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ]
    Durum bu arkadaşlar. Bu arada soğutucu çalışıyormuş soğutucusuz gecen 15 saniyede falan kapandı sistem

• disaccarry kullanıcısına yanıt
    sogutucu calisiyor ama orada bir temas problemi oldugunu dusunuyorum , vidalari carpraz Sıktınmı sogutucuyu takarken ? Yani ilk vidaya 3 kez Sık , sonra carparzindakini 3 kez Sık gibi , sonra yandaki vidayi , yine onun karsisindakini gibi . Vidalar donmeyene kadar .

Edit : Resim eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 5 Haziran 2020; 20:15:42 >
  • Evet yaptım biraz sıktım sonra capraz vs iyice sıktım vidalar oturdu

• Yapacak son şey kaldı windows home kullanmak 1 saatte falan hallederim herhalde :) o da olmazsa pes ediyorum

• quote:

Durum bu arkadaşlar. Bu arada soğutucu çalışıyormuş soğutucusuz gecen 15 saniyede falan kapandı sistem
    Macunda bir sıkıntı yok gibi yapısı normal duruyor

• Bu arada, soğutucu ayağı bende bu şekil.

Bence Home, Pro fark etmez. Ben Pro kullanıyorum. Boşta o kadar ısınmıyor.(Auto ayar)

Edit: Vida, belli bir yerden sonra dönmüyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 5 Haziran 2020; 20:30:8 >
  • Durun bir alamet oldu biosta 43 derece eskiden 55 60 falandı

• disaccarry kullanıcısına yanıt
    Bu arada ben de yeni topladım sistemi. N11'den güç kaynağı almıştım onda arıza çıktı geri gönderdim direk iade olarak aldılar. İncehesap neden almaz diyorsunuz önceden bir kötü deneyiminiz mi oldu acaba?
  • Alperen1034241 kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin kutusunu açarken birşeyi yırtmaniz gerekiyor barkod gibi birşey su an ne oldugunu tam hatırlamıyorum o yirtildiktan sonra iade olunmuyor diye biliyorum

• Bi soğutucu al geç. İşlemci cok güzel fakat kendi soğutucusu YETERSİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgennyk -- 5 Haziran 2020; 20:29:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    Hocam seni ilkokul arkadaşım sandım İsmin kesin mücahit değil eminiz bunda de mi?
  • quote:

Durun bir alamet oldu biosta 43 derece eskiden 55 60 falandı
    Düzeldi de lütfen
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    Hocam çok iyi hatirlattiniz bugün incehesap indirim gevesi var soğutucu indirime girer belki

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperen1034241

Hocam seni ilkokul arkadaşım sandım İsmin kesin mücahit değil eminiz bunda de mi?
    Ahaha, yok hocam Mehmet Uğur adım. :)

Aynen Düzeldi mi ? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 5 Haziran 2020; 20:31:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _M-U-E_

Ahaha, yok hocam Mehmet Uğur adım. :)

Aynen Düzeldi mi ? :D

Alıntıları Göster
    O zaman kayıp ikiziniz Boyabat/SİNOP doğumlu haberiniz olsun Bu kadar benzerlik gerçekten çok şaşırtıcı ahahahahah

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.