Şimdi Ara

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
4
Favori
26.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşletim sisteminizi değiştirmeyi denediniz mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: disaccarry

Doğru topladım demin tekrar kontrol ettim hatta fanın vidalarını yavaşça sıktım daha çok dönmeyince outurunca bıraktım zorlamadan karta zarar gelmesin diye biostan birkaç ayar yaptım düzelmedi soğutucunun üserinde olan macunu kullanıyorum macun almadım 4 kere toplam çıakr tak yaptım sorunun soğutucuda oldugunu düşündüğümden şimdi de acaba termal macun mu kurudu öyle birşey olmuş da olabilir
    Termal macun bir kere sürüldüğünde fan ve çıkartılmadığı 1 sene kadar gidiyor. Senede bir sürülen macunu değiştirmek gerekiyor. Kalitesine göre değişir tabii ki ama kötüsü bile yakın süre götürür. İşlemcinin çok yüksek derecelere çıkması macun ömrünü azaltmış olabilir belki diyecem ama uzun süre de o sıcaklıkta kullandığını sanmıyorum zaten anakart gücü keser bilgisayarını korumaya alır ve kapatır. Macun kuruması daha çok zamanla olan bir şey daha çok diye biliyorum yani özetle. Yanılıyor da olabilirim tabii ama ben hiç bu kadar kısa sürede macun kuruduğunu görmedim de duymadım da

Yani bilmiyorum soğutucu sonuçta bu stok fan nasıl yanlış takılabilir ki bence öyle bir şey becermiş olamazsın

Ben hala sorunun biostan yapılacak bir kaç ufak dokunuşla çözülebileceğini düşünüyorum. Bios ekranı fotoğraflarını paylaşırsan belki yardımım dokunabilir. Ama bence hazır bilgisayarcıya soruyorken başka bir bilgisayarcıya daha danışman iyi olacaktır. Belki götüreceğin adam dediğim gibi ufak bir ayarla işlemcinin o sıcaklıkları görmesini engelleyebilir. Çünkü sadece sökmeye takmaya 400 tl istemek biraz şov gibi geldi bana günahını almayım diyorum ama

• Soğutucuyu sıktım hocam çok kuvvet uygulamadım ama vidaların tam oturduğundan emin oldum daha çok dönmeyecek duruma gelince bıraktım soğutucu temas ediyor ama sıcaklık değerlerim halen %100 stress altında 1 dakikada 105 dereceyi geçiyor.
  • XSimurgX kullanıcısına yanıt
    Hayır denemedim birisi daha windows homeye geçerseniz sorununuz çözüelcektir demişti ancak şu an çok fotoğraf vs var m2ssd alana kadar böyle kullanacağım işletim sisteminden normalden 35 40 derece fark olacağını düşünmüyorum. Sizce olur mu?
  • disaccarry kullanıcısına yanıt
    Bütün yazılarınızı okudum. Sizin işlemci arızalı olmasın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alperen1034241 kullanıcısına yanıt
    Bir dakika biostan fotoğrafları çekeyim hemen 2 dakikaya atarım
    Eski windowsu silmeden üstüne kurun fotoğraf ve belgeleriniz silinmeyecek yarım saatlik iş zaten denemekte fayda var hiç degilse sorunun sebeplerinden bi tanesini elersiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deneyeyim teşekkür ederim

• oklawa kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum düşük ihtimal benim beceriksizligimden bence ama olmazsa incehesaba göndereceğim

Bende de Win10 pro kurulu, en güncel haliyle kullanıyorum. Isıdan ben de şikayetçiydim ama sizinki kadar absürt değerler yoktu.

Bence işletim sistemini win10 home'a düşürerek bir sonuç elde edemeyeceksiniz.

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ]

B
    ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ]simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2503331/ff05090b-d1df-4b27-a6ab-ddc0e0ddd3c9.jpeg[/simage] bunlar.

• oklawa kullanıcısına yanıt
    Bence de ama denemekte fayda var

hocam bios guncellemesini ve amd sitesinden son chipset surumunu indirmeyi unutmayin. temiz bir kurulum yapip deneyin bir de. bu arada guc seceneklerinden de ryzen balanced secili olmasi lazim

• Zaten gunceldi ama kontrol edeyim ryzen balanced yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kamisama-

4.4 ghz'i 1.25V ile görüyorsa en mantıklısı 4.2 ghz'e alıp 1.15 ya da olabiliyorsa daha altını deneyip kullanman olur. Çünkü oyunlarda 4.2 ile 4.4 arasında artış çok çok az. Ben 4.2 ghz 1.15V kullanıyorum oyunlarda 50 derece üstünü görmüyor.
    Guzel fikir , aklima gelmemisti :)

Simdi 1.1V ile 4200mhz yaptim , Cinebenchte 5 kez stabil gecti , gayet iyi bence .
    Oda sicakligi 27 derece , cpu stokta 43 derece , yani Delta 16 derece , basarili.
    5 kez Cinebenchte gordugu en yuksek sicaklik deger 67 derece , bence bomba deger :)

• trumpet kullanıcısına yanıt
    Çok güzel sonuçlar. R20'yi geçiyorsa stabildir zaten. Oyunlarda da 50-55 dereceyi geçeceğini sanmıyorum bu ayarlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disaccarry

B
    simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2503331/ff05090b-d1df-4b27-a6ab-ddc0e0ddd3c9.jpeg[/simage] bunlar.
    Voltaj değerleri bana normal geldi. Zaten senin işlemcin için 1.4V ortalama olarak önerilmiş baktığım sitede.

Ai Tweaker bölümündeki boost seçeneklerini disabled yapmayı deneyebilirsin. Aynı bölümde en altta olan Thermal Throttle Limite tıkladığında karşına hangi seçenekler geliyor ona da bakmakta fayda var derim. Bakıp yazabilirsin belki orda da olabilir çözüm.

Sorun çözülmezse diğer arkadaşların önerileri gibi windowsu tekrar temiz bir şekilde de kurman belki fayda sağlar. Bazen çok saçma şekilde format atmak her şeyi çözebiliyor

• Şu an bios güncellemesini de yaptım biosta yaptığım değişiklikler sifirlanmisti 2 değişiklik yaptim sadece hızı 40.00mhz voltajı da 1.25000 e sabitledim ve biosu kapattim islemci hala %100 stress altında 1.5 2 dakikada 105 dereceyi görüyor testi durdurmak zorunda kalıyorum 3 gün oldu sistemi kuralım hala çözemedim şu işlemcinin neden ısındığını

Bir dakika biosa girip fotograf atacağım

Kasanin icinden foto atarmisin , ozellikle cpu sogutucunun yakin cekimleri mumkunse , aldigin derecelerin normal durumda imkani yok .
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.