Şimdi Ara

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
4
Favori
26.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: disaccarry

Forumda voltaj düşürme üzerine bir yazı var mı nasıl düşüreceğimi bilmiyorum ayrıca 80-90 derece civarı yük altında normal muhtemelen çünkü masaüstünde 92 derece hiç normal bir rakam değil oyuna girdiğimde kapanıyor bilgisayar
    Voltaj düşürme işlemcinin sıcaklığını elbet düşürür ama geçici vadeli bir çözüm olacaktır. Elinizde 3600 gibi güçlü bir işlemci varken potansiyelini düzgün kullanmamak bence yersiz olur. Kasmayacak yerde kasar siniriniz bozulur

Bence voltaj düşürmek yerine bir bilgisayarcıya göstermeniz daha iyidir.
  • ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ]

Bios dan bu şekilde (önceden auto olanları) disable yaparsan ısınma sorunu çözülüyor. Voltaj ayarı yapmaya gerek kalmıyor.
    Pbo ve cpb olanları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 4 Haziran 2020; 21:14:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bios üzerinden işlemci fan hızını da kontrol edin derim. Sabit bir değerde falan olabilir belki otomatik değere çekin. Veya isterseniz fan hızını da arttırabilirsiniz.

Aynı şekilde biostan işlemci voltajına da bakın. İşlemcinin ihtiyaç duyduğu voltaj değerine göre ayarlayın. İnternette 3600 için gerekli değeri bulabilirsiniz.

Muhtemelen sorun bios ayarları ile çözülecektir. Ki zaten bilgisayarcıya götürsen o da muhtemelen aynı şeyleri yapacaktır.

Bazı arkadaşlar kasa çok kalitesiz falan demiş bilmiyorum modeline bakmadım olabilir. Ama benim sistemim bu hurda kasa ve stok fanla bile 50 derecelerde geziyorsa bence sıkıntı orda değildir

• quote:

Orijinalden alıntı: reaktiftursu

Ryzen 5 3600 fabrika çıkış ayarlarında çok fazla voltaj çekiyor. Aynı sorunu ben de yaşıyordum. Boşta 60-70 yükte 90-100 derece oluyordu. BIOS ayarlarından CPU boostu disable yapman gerekiyor. CPU'yu ilk taktığında o ayar auto olmalı.
    En mantıklı çözüm önerilerinden :)
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Bu bir çözüm değil. İşlemcinin fabrika çıkış hızını düşürüp sıcaklık düşmüş demiş oluyorsun. Yapılması gereken işlemciyi elle 4.1 4.2 artık kaç hız görebiliyorsa o hıza getirip ona uygun voltaj vermek.
  • Fan alacaksjn bu kadar basit Kasada onde iki arkada bir altta veya ustte yine 1 veya 2 fan arti cpu icin de dark 124,126 ya da fuma 2 mugen b fan alacaksin bunlar intel icin de gecerli amd ye ozgu degil ama 65w islemciden bu kadar sikayet olmasi da ilginc aslinda amd hepsinde prism verip isi cozecek.
    Ya da intel gibi hic fan vermeyecek tuketiciye birakacak.

• Bendede ryzen 5 2600 var anakart olarak msi mpg x570. bunla alakalı değil belki ama şöyle bir olay yaşıyorum.

Bilgisayar her açıldığında işlemci 3.8 ghzde çalışıyor. MSI dragon center'a girince ordan overclock yerinde hiçbirşeye basmadan uygula tuşuna basınca 3.40 a sabitleniyor. eğer bu tarz overclock kontrolü yapan bir uygulama kullanıyorsan onları ve biosu kontrol etmeni öneririm. bir yerde ayar hatası olabilir.
  • Bugun taktim R5 3600 cpuyu Gigabyte Aorus B450M anakarta , acilirken bile 60 dereceyi goruyordu , kule tip sogutucu mevcut ,

Bios ta Dynamic Vcore (DviD) degerini -0.250 yaptiktan sonra derece normale dustu . Ancak hafif te olsa Benchmark farki eksi olarak belli oluyor .
    Simdi en azindan sicaklik olarak bir sorun kalmadi , yarin undervolt + OC ile denemeler yaparim herhalde .

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ]

• Alperen1034241 kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin hızını 3.6 ya sabitlemek, 600mhz daha yavaş çalıştırmak mantıklı vay be
  • Şaka mı bu konu Sıcaklıklar çok yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamisama-

Bu bir çözüm değil. İşlemcinin fabrika çıkış hızını düşürüp sıcaklık düşmüş demiş oluyorsun. Yapılması gereken işlemciyi elle 4.1 4.2 artık kaç hız görebiliyorsa o hıza getirip ona uygun voltaj vermek.
    oyunla fazla işi olmayanlar için gayet güzel bir ayarlama, hatta en iyisi. işlemci en fazla 45/50 dereceleri görüyor, ortalama 40 derece civarı çalışıyor. işlemci zaten güçlü ve yağ gibi, sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 5 Haziran 2020; 1:21:40 >
  • CasperPişmanlıktır kullanıcısına yanıt
    hocam benim de kule tipi sogutucu var ama voltaj dusurme falan yapmadim. direk hersey oto ayarlarda, bosta 30-40 derece, oyunlarda 50-55 derece, all core stress testinde max 65 derece gordum. islemcide hicbir sorun yok. voltaj dusurmenize de gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthur_Morgan -- 5 Haziran 2020; 3:27:39 >
    Oyunla fazla işi olmayan adamın ryzen 5 3600le ne işi olsun ki? Gider 1600 falan alır. İşlemcinin normal boost hızının altına düşürüp kart çok serin çalışıyor demenin bir mantığı yok yani.
  • Konunun neden bu kadar uzadığını anlamamak ile birlikte bende referans olması açısından kendi sıcaklık değerlerimi yazayım. Bende R5 2600 kullanıyorum zaten bu işlemci de 3600 ile aynı TDP değerlerine sahip. Anakart olarak ise ASUS TUF B450M-PLUS GAMING kullanıyorum. İşlemci fanı olarak ise yine R5 2600 ile beraber gelen stok fan takılı ve şuan bunları yazarken İşlemci sıcaklığı 43-44 derece aralığında geziniyor. Havaların çok sıcak olması durumunda ise sıcaklığın değerlerinin 50-53 derece aralığına çıktığı oluyor. Herhangi bir oyun oynarken de sıcaklığı değerleri genelde 65-70 derece aralığında geziniyor, neredeyse bir yıldır bu sistemi kullanıyorum işlemci sıcaklığının 80 dereceyi geçtiğini görmedim oyun oynarken. Herhangi bir voltaj düşürme işlemi de yapmadım. Sistemi ilk gün nasıl kurduysam o günden beride aynen öyle kullanıyorum.
  • Ben kendi ayarlarimi buldum gibi .

4300mhz oc - 1.25V

Cinebench R20 max 78 derece gordu . Min 42 derece .
    Sogutucu Dark X126 Kule Tipi

• Konuyu ve konudaki yorumları ağzım açık okudum. Boştaki sıcaklıklar nedir öyle? Süper AMD süper ryzen dedikleri bu muymuş?

Ucuz etin yahnisi bu kadar oluyor demek ki.

• kamisama- kullanıcısına yanıt
    niye olmasın ki?? hayatta oyundan daha önemli milyonlarca şeyler var, iş güç vs. her türlü program vs.vs.

Bu işlemciler sadece oyun oynansın diye yapılmıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihancndn

Konuyu ve konudaki yorumları ağzım açık okudum. Boştaki sıcaklıklar nedir öyle? Süper AMD süper ryzen dedikleri bu muymuş?

Ucuz etin yahnisi bu kadar oluyor demek ki.
    Evet maalesef öyle, çok sıkıntılı işlemci, ayar vs. yapmak lazım. Ayrıca ayar yapsan da herkesin cpu davranışı farklı, stadardı bile yok. Ryzen'i parası, imkanı kısıtlı olanlar tercih ediyor.

Bence parası olan kesinlikle intel almalı. Bu net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 5 Haziran 2020; 12:29:31 >
    Parası olan üç beş kuruş verip bilen birisine ayar da yaptırabilir bu mantıkla. Neden benzer performansa daha fazla para versin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun R5 3600 cpu larinda degil , bunu daha cozemeyenler var malesef .
    Asil sorun B450 chipseti bulunan anakartlarda , gereginden cok fazla voltaj dayamakata cpu ya .
    VE en onemlisi bunu biostan cozmek pek mumkun gorunmuyor bu chipsette .

Stok halinde 1.4V+ dayarsan cpuya olacak olanlar belli ,

Elimdeki 3600 , 4.4Ghz gormek icin 1.25V ye ihtiyaci var , oda sicakliginin da 26 derce oldugunu dusunursek OC li hali ile 80 dereceyi gormesi normal Bench kasarken.

Asil sorun , bu ayari b450m kartim ile biostan yapamamam ile ilgili , cunku Voltaji sadece DviD ofset ile yapabiliyor + ve - olarak.

Ryzen Master ile manuel 4.2 - 4.4ghz ve 1.25V yapildiginda resmen akiyor cpu .

Denemelerimden ;

4200Mhz

4300Mhz

4400Mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 5 Haziran 2020; 12:57:40 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.