Şimdi Ara

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
425
Cevap
4
Favori
26.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen yıl intel bir işlemci ile aynı sorunu yaşamıştım. En basit oyunda bile 90-100 dereceyi görüyordu.Fana bakıyordum gayet sağlam gibi duruyordu.Sallanmiyordu da.Megerse fan ayaklarindan biri çatlamış.Fan kasa üstünde sağlam duruyor gibi gözüküyordu sallanmiyordu da elimle kontrol edince de.Fan ayaklarından birini değiştirdim.Olay düzeldi.Ankart fazla voltaj vermiyorsa.Bence fan tam oturmamış gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fanın üzerinde macunu koruyan plastik yapışkan olabilir, çıkartmayı unutmuş olabilirsin, yoksa benim gibi berbat bir işlemciye denk gelmişsindir, sıvı soğutma ile 1.24v ile 4ghz anca goruyorum
  • imperial crusader kullanıcısına yanıt
    işlemcinin üzerine de yayılmıştı macun kontrol ettim soğutucuyu çıkarıp taktığımda
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen soğutucuda bir sortun var bilgisyarcıya götürüo bir göstereyim
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    çok küçük sayılmaz hocam
  • Valla bu pc işlerine akıl sır ermiyor.

Ben de ilk pc kurduğumda sıcaklık sorunum yoktu fakat işlemci testi yapamıyordum.

Oyuna girdiğimde hemen atıyordu. Sorun işlemcide dedik. Sonra ekran kartında dedik.

Bir baktık ki ramler doğru takılmamış.

Yani sizin sorununuz da ummadığınız yerde olabilir.
  • Sıcaklık değerini hangi program aracılığıyla ölçüyorsun acaba?
  • Soğutucuyu takmak zor bu AMD soketlerde. Aynısı 2700xte oldu. Tam takamamissinizdir

• amd işlemcilerin cogunda sıcaklık fazla cıkması normal yanında verılen stok fanlar asırı dandık 3600 gibi bir işlemcide stok fan kullanmak yanlıs olur ya guzel bı hava sogutma alacaksın yada sıvı sogutma baska oluru yok bılgın olsun voltaj veya hız dusurmekte care degıl nıtekım rahatlatır ama ısını tamamen cozmez al bı hava sogutma yada sıvı sogutma kafan rahat etsın
  • ben i5 9600kda 5300 mhzde kullandım sorunsuz sıvı sogutma ıle stok fan taksam oc yapmadan 90 100 dereceyı bende gorurdum senın kesınlıkle bı sogutma alman sart
  • Bilgisayarciya gittim neymiş hepsini söker tekrar takarlarmis 400tl dedi bi fan takmasi gerek halbuki

• disaccarry kullanıcısına yanıt
    biosunuzu 0 layın ve Gidin 20 liraya bir macun alın.

Tüm macunları temizleyip tekrar takın.

Stok fanla sıcak çalısır fakat 100 dereceleri görüp kapanmaması gerekir

Voltaj ayarlayın daha sonra eğer macunla düzelmez ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 4 Haziran 2020; 16:49:14 >
  • Gidip üçkağıtçılara pc nizi elletmeyin.

Aynı donanımlarda yapılan sistem toplama videolarına bakın. Adım adım düşünün, sistemi toplarken ne yaptığınızı. Herşey yerli yerindeyse kasanın sirkülasyonu çöp demektir.

Bulunduğunuz bölge kaç derece? Bu çok önemli. 30 derecelerde ise, sistemin boşta 60 70 derece dalgalanması normal. Ama 90 olamaz.

Yaptığınız testler de sıcaklık sürekli artar. Yeterli soğutma olmadığı için.

Ben de bir ara test sırasında sıcaklık sorunu yaşıyordum. Fanın 3 vidası gevşemiş yada ben sıkmayı unuttum. Yarım tur boşluk kalmıştı. Onları sıkınca, sıcaklık daha yavaş yükseldi. Öbür türlü 90 da gezerken birden 100 e fırlamıştı.

Benim kasanın üstü yanı açık. 2 fan takılacak şekil de üst ve yanda açık yer var. Ekran kartım 1050 ti, işlemci 3600 stok soğutucu.
    Benim sistemim ilk zamanlar boşta 60 70 oluyordu. Sürekli inip inip çıkıyordu. Hatırladığım kadarıyla Pubg de 80 derecelere çıkıyordu.

Şuan işlemci mi, 3.9 ghz de 1.16v da kullanıyorum. Boşda 37-50 derece arası hava ısısı ve arkada açık programlara göre değişiyor. GTA V de ise 55 65 arası oda sıcaklığına göre değişiyor.

Oda sıcaklığı 35 derece de; Cpu : 65-70 Gpu 72°
    Oda sıcaklığı 28 derece de; Cpu : 60° Gpu 69°
    Oda sıcaklığı 25 derece de; Cpu 50 - 55° Gpu 60-65°

Bu sıcaklıklar GTA V online için geçerli. Ayarlar olabildiğince yüksek 60 90 fps arası değişiyor.

Dediğim gibi kasamın neredeyse her yeri açık. Stok macun ve soğutucu var. Bir adet egzoz fanı mevcut. Onun tam karşısında ise içeri üfleyen bir adet daha fan var. Bu şekil de gayet stabil ve serin kullanıyorum.

Dediğim gibi montajı tekrar gözden geçirin. Ondan sonra kasa sirkülasyonunu kontrol edin. İçeride sıcak hava birikiyor olabilir.

Onun harici tüm Ryzen işlemcilerin voltajı dans ediyor. Tüm demiyeyim en azından 3600 için bunu söyleyebilirim. Bu anakartın sorunu değil bence. Anakart olsa, tüm anakart da mı bu sorunu yapar?

Benim boşta bile 1.5v a çıkarıyordu işlemciyi. Bu da ısı dalgalanması yaratıyordu. Şu an çözdüm stok soğutmalar ile performanslı ve serin kullanıyorum.

Edit: Ek olarak, arkadaşların dediği gibi macunu yenileyin. Fanı söküp takma işlemi esnasında macun nun homojen yapısı bozulduğu için performansı düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 4 Haziran 2020; 17:2:40 >

• 3600 kullanıcısıyım. Değerlerimi paylaşmak isterim.
    İşlemci stok fanını kullanıyorum.

Corsair 200r kasa kullanıyorum.
    Kasa içerisinde 5 fan çalışıyor. (2 kapak fanı, 1 üst, 1 egzos, 1 ön taraf)
    Herhangi bir overclock işlemi yapmıyorum ve oyun, normal kullanımda sıcaklık problemi yaşamıyorum.

Yalnızca chrome çalışırken Hwmonitor değerlerim.
    hizliresim.com
    cpuid - Hızlı Resim
    https://hizliresim.com/C0k5FP

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ]

Termal macun yenileyip tekrar montajını yapın. Kasa hava akımınızı gözden geçirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reaktans -- 4 Haziran 2020; 17:6:41 >

• huso kullanıcısına yanıt
    İ9 9900 alan kaç kişi var. Onu bırak i9 9900k alabilen kaç kişi var. Bir de R5 alan kaç kişi var. Ona bakmak lazım. Belki arkadasın aldığı işlemci gerçekten arızalı düşük bir ihtimal de olsa. Ben R5 3600 ile 4.4ghz oc ile p95 testinde 92 dereceye sabitleniyorum. Ama oyunlarda cpu gpu 65 70 derece arası. Kimin neyi nasıl kullandığı ile alakalı bir durum.

• 3600 ısınan bir işlemci yapabilicek pek bişey yok. Ya sıvı soğutma ya da Voltaj ayarlaması çözümü.
  • Very likely you could not install the coolant correctly.
    Incoming stock cooler is inadequate and bad. long bob
    Your case fans are low. Although 1 exhaust fan is sufficient, only one fan is less for air intake.
    TheStyleDare
    Long Bob Haircuts: This Will Help You Decide!
    https://www.thestyledare.com/2020/05/long-bob-haircuts.html

• disaccarry kullanıcısına yanıt
    lokasyon neresi?
  • Ryzen 5 3600 fabrika çıkış ayarlarında çok fazla voltaj çekiyor. Aynı sorunu ben de yaşıyordum. Boşta 60-70 yükte 90-100 derece oluyordu. BIOS ayarlarından CPU boostu disable yapman gerekiyor. CPU'yu ilk taktığında o ayar auto olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .V.

80-90 derece kadar normalmiş, buradaki herkes öyle söylüyor. Ama rahatsızsanız bir kere montajın düzgünlüğünden emin olun sorun yoksa yapabileceğiniz iki şey var; biri voltaj ayarı çekmek(forumda konusu var) ikincisi kule tipi hava soğutucu almak.
    Benim işlemcim Ryzen 5 2600. Forumda o dereceye geliyor yazmışsın bunun nesi normal anlamadım. Bende herhangi bir ısınma sorunu yok üstelik stok fan kullanıyorum sadece ve kasa da hava akışı açısından pek de başarılı değil.

İşlemci fazla ısındığında onun belli bir derecesi vardı bozulmayı önlemek için kendini kapatır. Bu kadar ısınma sebebi fanı düzgün oturtamaman olabilir diye düşündüm ben de.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.