Şimdi Ara

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
4
Favori
26.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CasperPişmanlıktır

İşlemcinin hızını 3.6 ya sabitlemek, 600mhz daha yavaş çalıştırmak mantıklı vay be
    Yanlış kişiye cevap attın sanırım ben onu savunmadım bile
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    4.4 ghz'i 1.25V ile görüyorsa en mantıklısı 4.2 ghz'e alıp 1.15 ya da olabiliyorsa daha altını deneyip kullanman olur. Çünkü oyunlarda 4.2 ile 4.4 arasında artış çok çok az. Ben 4.2 ghz 1.15V kullanıyorum oyunlarda 50 derece üstünü görmüyor.
  • düzgün toplayamamışsın ayar yapmamışsın acayip ısınıyor diye çamur atıyorsun sen iade et onu... kullanmayı beceremezsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamisama-

Bu bir çözüm değil. İşlemcinin fabrika çıkış hızını düşürüp sıcaklık düşmüş demiş oluyorsun. Yapılması gereken işlemciyi elle 4.1 4.2 artık kaç hız görebiliyorsa o hıza getirip ona uygun voltaj vermek.
    Hayır hız düşümünden bahsetmiyorum. OC yapmadan 4.0 hız alırken 100 dereceye varan sıcaklık boostu kapattığımda 4.0'da 60-70 arası normal değerine indi. Stok fan ile bu değerleri alıyorum ayrıca, bu işlemcinin fanında hiçbir sorun yok. Aynı işlemciyi arkadaşım stok fanı ile OC yaparak kullanıyor ve 60-70 derece arası sıcaklık alıyor yükte (CoD MW Warzone). AMD işlemcileri intele göre 5-10 derece sıcak çalışsa da OC yapıldığında intelin o 10-15 derece sıcaklık artışı olan, harici soğutucu olmadan OC yapılmaz algısından uzaklar. Yaklaşık aynı sıcaklık değerini alırsınız.

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    msi afterburner ve ryzen master
  • quote:

Orijinalden alıntı: _M-U-E_

Gidip üçkağıtçılara pc nizi elletmeyin.

Aynı donanımlarda yapılan sistem toplama videolarına bakın. Adım adım düşünün, sistemi toplarken ne yaptığınızı. Herşey yerli yerindeyse kasanın sirkülasyonu çöp demektir.

Bulunduğunuz bölge kaç derece? Bu çok önemli. 30 derecelerde ise, sistemin boşta 60 70 derece dalgalanması normal. Ama 90 olamaz.

Yaptığınız testler de sıcaklık sürekli artar. Yeterli soğutma olmadığı için.

Ben de bir ara test sırasında sıcaklık sorunu yaşıyordum. Fanın 3 vidası gevşemiş yada ben sıkmayı unuttum. Yarım tur boşluk kalmıştı. Onları sıkınca, sıcaklık daha yavaş yükseldi. Öbür türlü 90 da gezerken birden 100 e fırlamıştı.

Benim kasanın üstü yanı açık. 2 fan takılacak şekil de üst ve yanda açık yer var. Ekran kartım 1050 ti, işlemci 3600 stok soğutucu.
    Benim sistemim ilk zamanlar boşta 60 70 oluyordu. Sürekli inip inip çıkıyordu. Hatırladığım kadarıyla Pubg de 80 derecelere çıkıyordu.

Şuan işlemci mi, 3.9 ghz de 1.16v da kullanıyorum. Boşda 37-50 derece arası hava ısısı ve arkada açık programlara göre değişiyor. GTA V de ise 55 65 arası oda sıcaklığına göre değişiyor.

Oda sıcaklığı 35 derece de; Cpu : 65-70 Gpu 72°
    Oda sıcaklığı 28 derece de; Cpu : 60° Gpu 69°
    Oda sıcaklığı 25 derece de; Cpu 50 - 55° Gpu 60-65°

Bu sıcaklıklar GTA V online için geçerli. Ayarlar olabildiğince yüksek 60 90 fps arası değişiyor.

Dediğim gibi kasamın neredeyse her yeri açık. Stok macun ve soğutucu var. Bir adet egzoz fanı mevcut. Onun tam karşısında ise içeri üfleyen bir adet daha fan var. Bu şekil de gayet stabil ve serin kullanıyorum.

Dediğim gibi montajı tekrar gözden geçirin. Ondan sonra kasa sirkülasyonunu kontrol edin. İçeride sıcak hava birikiyor olabilir.

Onun harici tüm Ryzen işlemcilerin voltajı dans ediyor. Tüm demiyeyim en azından 3600 için bunu söyleyebilirim. Bu anakartın sorunu değil bence. Anakart olsa, tüm anakart da mı bu sorunu yapar?

Benim boşta bile 1.5v a çıkarıyordu işlemciyi. Bu da ısı dalgalanması yaratıyordu. Şu an çözdüm stok soğutmalar ile performanslı ve serin kullanıyorum.

Edit: Ek olarak, arkadaşların dediği gibi macunu yenileyin. Fanı söküp takma işlemi esnasında macun nun homojen yapısı bozulduğu için performansı düşer.
    Teşekkür ederim şimdi vidaları biraz daha sıkacağım en yakın zamanda soğutucu ve iyi bir termal macun alacağım hocam 1050 ti r5 3600 ile nasıl o akdar fps alıyorsunuz ben en yüksekte 50 maximum alabiliyorum ekran kartım xfx rx 5600 xt

• thestyledare T kullanıcısına yanıt
    I checked the coolant like 3 times now i think thermal paste might be useless because i removed and put back on the coolant im probably going to take coolermaster mastergel paste and a good cooler thank you
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    gaziantep
  • Alperen1034241 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarcıya gösterdim sorunu anlayamam söküp takarım her parçayı dedi 400tl istedi o iş olmadı
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Core Performance Boostu kapatmayı denedim sıcaklıga etkili olmuyor hızı azalıyor
    Fanı en hızlıda çalıştırıyorum voltaj ayarını falan yaptım
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    dvid değerini -0.250 yapmak performansı etkiler mi istediğim performansı şimdi bile alamıyorum
  • soğutucuda sorun olmalı başla açıklaması olamaz yani boşta 70 derece bilgisyarcıya götüreyim soğutucuyu takarken fazla baskı uygulamak istemiyorum anakart kırılır diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: disaccarry

Bilgisayarcıya gösterdim sorunu anlayamam söküp takarım her parçayı dedi 400tl istedi o iş olmadı
    Biosa bile bakmadan mı dedi bunu? Eğer direk bunu dediyse başka bir bilgisayarcıya götür o öpmek istemiş özetle

Bios'ta işlemcine giden voltaj değerine bak, internetten ryzen 5 3600 işlemcisinin voltaj ihtiyacına göre ayarla manuel olarak. Ayrıca CPU boost tarzı ayarlar açıksa onları kapatıp dene. Bu sorun net biostan çözülür ben bilgisayarı toplarken bir şeyi yanlış yaptığını zannetmiyorum zaten belli neyin nereye oturacağı

• disaccarry kullanıcısına yanıt
    Valla benim CPU genelde 42 derecede çalışıyor. Anlık 50 ye çıkıyor ama saatlerce zaman içinde çok nadir anlık.
    İki nokta kapalı ve yağ gibi çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 5 Haziran 2020; 17:11:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Doğru topladım demin tekrar kontrol ettim hatta fanın vidalarını yavaşça sıktım daha çok dönmeyince outurunca bıraktım zorlamadan karta zarar gelmesin diye biostan birkaç ayar yaptım düzelmedi soğutucunun üserinde olan macunu kullanıyorum macun almadım 4 kere toplam çıakr tak yaptım sorunun soğutucuda oldugunu düşündüğümden şimdi de acaba termal macun mu kurudu öyle birşey olmuş da olabilir
  • yksln kullanıcısına yanıt
    1.25000v 4.1mhz ayarlarım şu an yanlış hatırmalıyorsam sistem boşta sadece forumdayım sistemci 60-75 derece arasında
  • Sorun kasayla alakalı da değil artık önündeki camı söktüm yanındaki de camı çıkardım havayı iyi alıyor
  • Hocam pm atmışsınız da telefon numaramın zaten kullanımda oldugunu söyleyip kabul etmiyor pm bakamıyorum
  • disaccarry kullanıcısına yanıt
    hocam baski neden uygulamiyorsunuz. vidalari elinizle normal tork ile donduremeyene kadar sikacaksiniz. sikacaksiniz ki islemci ile bakir plaka arasindaki bosluklar macun ile dolsun tam isi transferi saglansin. yuksek isi iletken katsayili macun ile guzelce sikarsaniz kasa icinizde sicak havayi disari atabiliyorsa bosta max 40-50 derece almaniz lazim stok sogutucu ile. dark freezer x126 kullaniyorum dedigim gibi oyunlarda 50-55 derece max, stress testinde 65 derece oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.