Şimdi Ara

ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
4
Favori
26.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alamet malamet yok stress testte sistem hala 105 dereceye çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperen1034241

O zaman kayıp ikiziniz Boyabat/SİNOP doğumlu haberiniz olsun Bu kadar benzerlik gerçekten çok şaşırtıcı ahahahahah

Alıntıları Göster

• _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    Yarın veya pazartesi termal macun alarak deneyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: disaccarry

Alamet malamet yok stress testte sistem hala 105 dereceye çıkıyor
    Hocam Stok fan stres testi için yetersiz. Siz oyunda test edin edin sistemi. 70 80 civarı dolaşıyorsa oyunda sorun yoktur. Oyunda kapanacak dereceye geliyorsa, garantiye yollayın.

Yok kapanmıyorsa sıcaklık 80 ler de geziyorsa voltaj düşürün. Benim gibi yapın, kafanız rahat etsin.

Edit: Aynen bir de yeni macunn ile deneyin ama dediğim gibi strest testi için yetersiz bir fan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 5 Haziran 2020; 20:37:30 >
  • disaccarry kullanıcısına yanıt
    Sana tavsiyem arctic freezer 34 al geç, esports versiyonu değil bak düz arctic 34 150w sürümü. 210 TLlere var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben şahsen voltaj düşürmeyi saçma buluyorum performansı azalıyor voltaj düşüreceğime daha düşük işlemciyle sıvı soğutma alırım

• bilgennyk kullanıcısına yanıt
    Saat 10 gibi indirim gecesinde bakacağım uygun var mi diye yoksa sistemi kurmaya paramın son kuruşunu harcadım

• quote:

Ben şahsen voltaj düşürmeyi saçma buluyorum performansı azalıyor voltaj düşüreceğime daha düşük işlemciyle sıvı soğutma alırım
    Ghz düşürürseniz performans düşer. AMD 1.325v civarı dan fazlasını önermiyor. Ama işlemci neredeyse 1.5v a anlık peak yapıyor. Önerilen voltajın baya baya üstün de.

Yani voltaj düşürmeyle performansınız düşmez. En azından deneyin. Oyun oynarken kaç ghz görüyorsa max ona ayarlayıp uygun voltaj verin.

Mesela en fazla 4.150ghz e mi çıkıyor. Anakart dan bu hıza ayarlayın. Voltajı da ona göre ayarlayın.

Ama bunlardan önce macun yenileyin. :)
  • _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    Macunu kalitesiz bilgisyarcı macunu mu kullanayım 20tllik yoksa internetten cooler masterin falan termal macununu mu almalıyım
  • quote:

Macunu kalitesiz bilgisyarcı macunu mu kullanayım 20tllik yoksa internetten cooler masterin falan termal macununu mu almalıyım
    Cooler Master alabilirsiniz. Çok pahalı değil galiba.
  • quote:

Cooler master kalitedir. Bilgisayarcının macunu yerine 20 TL verip Cooler Master alın derim. Ben de bir dönem araştırmıştım. Kalitesiz macun zamanla işlemciyi bile yiyebiliyor.
    iade edersiniz.

14 gunu gecmedıyse urunu begenmedım dıyın ıade ıslemını baslatın.

ıade almazlarsa tekrar gonderın ve servis uzerınden iade yada değişim almaya calısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

iade edersiniz.

14 gunu gecmedıyse urunu begenmedım dıyın ıade ıslemını baslatın.

ıade almazlarsa tekrar gonderın ve servis uzerınden iade yada değişim almaya calısın
    Bu arada katılıyorum arkadaşa yukarda da belirtmiştim
    ryzen 5 3600 acayip ısınıyor [ÇÖZÜLDÜ]

Normalde bu deliklerde soğutucu vidaların gireceği yuvalar olması lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    var zaten ancak soğutucuyu takarken onu arkasından tutup monte ediyorsunuz şimdi ben soğutucuyu çıkarınca o da düştü taktım şimdi
  • Sicaklik kontrolu acikken sogutucuyi iyice islemciye bastir, tabi anakarti kirmadan.

• herif bir soğutucuyu bile takamamış, 14 sayfa bunu mu tartıştınız.
  • Anakartlarımızdamı sorun var, işlemcimizdemi anlamadım.Kule tipi soğutucu + mesh kasa extra fanlar var ama çok yüksek değerler görüyordum.Undervolt öncesinde... Bizdemi sorun var sizin sistemlerdemi başka birşey anlaması güç. Çünkü kullanıcıların bir çoğu bu dertten muzdarip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Evet maalesef öyle, çok sıkıntılı işlemci, ayar vs. yapmak lazım. Ayrıca ayar yapsan da herkesin cpu davranışı farklı, stadardı bile yok. Ryzen'i parası, imkanı kısıtlı olanlar tercih ediyor.

Bence parası olan kesinlikle intel almalı. Bu net.

Alıntıları Göster
    Daha düşük performansa daha fazla para vermeyle devam edin intel fanboyları.
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Soğutucuyu taktım baştan beri zaten 14 sayfa neden hala ısındığını tartıştık çözüm yok
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.