Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 ile arctic freezer 34eSport DUO ısı değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün b450 tomahawk max anakartıma Ryzen 5 3600 aldım . Soğutucu olarak Arctic Freezer 34 Esports Duo, termal macun olarak Arctic MX-4 2019 kullanıyorum. Ama bilgisayarım aida64 testinde 80-85 dereceleri görüyor sebebini bir türlü çözemiyorum normal idle da 39-42 , Google Chrome ve basic uygulamalar ile 45 derecelerde seyrediyor.Oyunlardada normalden fazla 60-65 bandında seyrediyor fakat yükte böyle bir sorunla karşılaşmam normal mi bana ısı değerleri fazla geliyor fanı tam oturtamamış olabilir miyim çok sıçrama görmüyorum fakat yük değerleri beni tatmin etmiyor. Acaba takarken AMD standoffs vidalarını takarken çentik işlemciye bakacak şekilde taktım kontrolleri tekrar tekrar yaptım fakat vidaları oturturken takmakta zorlandım ve biraz uğraştırdı macun dağılmış ya da tam oturmamış olabilir mi yükte gördüğüm değerler beni endişelendirdi.

• İnternette bir kaynakta olması gereken değerleriniz böyle gözüküyor.
  • @ahmettsezis tam oturmamış olsa hareket ettirebilirdim diye düşünüyorum ama bilemiyorum macun ile alakalı olsa yük altında böyle sonuçlar almamalıyım bana her halukarda fazla geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CPB açık olduğundan olabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Chevalle

CPB açık olduğundan olabilir mi ?
    o sıcaklıklarda olmaması lazım. arctic freezer 34eSport DUO tuhaf vidalama sistemi var . vidaların doğrusunu seçtiğinize emin misiniz.
    soket yapısına göre çentikli vidalar var . doğru olanlarıyla kurmadıysanız tam sıkıstımıyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 29 Nisan 2020; 19:35:27 >
  • Bilisimport.com.tr
    Arctic Freezer 34 eSports DUO cpu / işlemci soğutucu montajı
    https://www.bilisimport.com.tr/blog/arctic-freezer-34-esports-duo-cpu-islemci-sogutucu-montaji

kurulum linki

• @scerit am4 için olanları kullandım yönlerine vs hepsini defalarca kontrol ederek kurulumu gerçekleştirdim fakat kule kısmını yetleştirirken o 4 vidayı oturtmakta cok zorluk çektim anakart ı kasadan cıkarmadan montajımı yaptıgım için mi oldu bilmiyorum ama sonrasında oturttum bütün vidaları sonuna kadar sıktım olduysa bu sırada macun yerinden oynamış olabilir onun haricinde fanım şu an hareket edemeyecek kadar sıkı şekilde monteli durumda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birde fan yönleri doğrumu . birkere dalıp birbirine üfleyecek şekilde kurmuştum.
    birde fan hızı 70 c yi geçince kaç rpm oluyor bakıp yazabilirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 29 Nisan 2020; 19:44:21 >
  • quote:

@scerit am4 için olanları kullandım yönlerine vs hepsini defalarca kontrol ederek kurulumu gerçekleştirdim fakat kule kısmını yetleştirirken o 4 vidayı oturtmakta cok zorluk çektim anakart ı kasadan cıkarmadan montajımı yaptıgım için mi oldu bilmiyorum ama sonrasında oturttum bütün vidaları sonuna kadar sıktım olduysa bu sırada macun yerinden oynamış olabilir onun haricinde fanım şu an hareket edemeyecek kadar sıkı şekilde monteli durumda
    eğer hepsini yavaş ve eşit olarak sıkmadıysan oturmamış olabilir.. vidalarda tek çentik olanları olmalıydı.

Ben bu soğutucuyu iki bilgisayarımda ryzen 5 2600 le kullanıyorum. tek fanla. prime teste 62c yi geçmiyor..
    sizde birde 2 fan kullanıyorsunuz . bu sıcaklıklar olmaması lazım
  • Aynı soğutucuyu 1.230v 4.1ghz'de kullanıyorum 65 dereceyi geçmiyor stress testinde. En ağır oynadığım oyunda (Battlefield V) ortalama 50-54 derecelerde geziyor.
  • Ryzen işlemci için hatalı ürün almışsın, aralıksız 4 heatpipe hdt soğutucular AM4 CPU IHS'sini %100 coverlamaz, %35'ini açıkta bırakır.
  • Gereksiz abartilan sogutucu e spoet m sport ibareler gorursen kac hemen.benden tavsiye.iade et duzgun bisey al derim gerekirse ikinci el olsun zaten bozulcak alet degil bu sorun olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Ryzen işlemci için hatalı ürün almışsın, aralıksız 4 heatpipe hdt soğutucular AM4 CPU IHS'sini %100 coverlamaz, %35'ini açıkta bırakır.
    buna katılıyorum benim de kurulumda dikkatimi çekmişti ama ryzen 2600 tek fanla yine de performası iyi ve yeterli geliyor
  • quote:

@scerit am4 için olanları kullandım yönlerine vs hepsini defalarca kontrol ederek kurulumu gerçekleştirdim fakat kule kısmını yetleştirirken o 4 vidayı oturtmakta cok zorluk çektim anakart ı kasadan cıkarmadan montajımı yaptıgım için mi oldu bilmiyorum ama sonrasında oturttum bütün vidaları sonuna kadar sıktım olduysa bu sırada macun yerinden oynamış olabilir onun haricinde fanım şu an hareket edemeyecek kadar sıkı şekilde monteli durumda
    resimdeki parçayı ter takmış olabilirmisin

intelde göre ters takılabiliniyor bu sebeple oturtmada zorlanmış olabilirsin

İNTEL

AMD

• scerit S kullanıcısına yanıt
    AM4 videosundaki gibi taktım amma ve lakin inteldeki gibi takmaya calışırsanız da zaten oturmuyor vidaların yerleri uymuyordu dediğim gibi macun yayılmış olabilir ya da tam oturtamamaış olabilirim

• Chevalle C kullanıcısına yanıt
    Macunu sürdüğün gibi test ettiysen macun 3 4 gün sonra tam randıman vermeye başlar. Stock halde testi yapıyorsan eğer anakart haddinden fazla voltaj verdiği için ısı normalin üstüne çıkabilir kasanın soğutması yetersiz olabilir detay vermen gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam bende yakın zamanda 3700x ryzen işlemci için soğutucu bakacağım. Prism i kullanmadan satıp daha iyi bir soğutucu almak istiyorum. Bahsettiğiniz şeyi ilk defa duydum. Nasıl bir soğutucu almak gerekir öneriniz nedir? Aerocool Cylon 4 tavsiye eder misiniz?

• PreDLoNa kullanıcısına yanıt

yukseklik 13.2 cmhttps://www.hepsiburada.com/deep-cool-gammaxx-300-soket-intel-ve-amd-120x25mm-fanli-islemci-sogutucusu-p-BD801429?magaza=Hepsiburada
    yukseklik 14.5 cmhttps://www.hepsiburada.com/dark-freezer-x124-12cm-kirmizi-led-li-intel-amd-4pin-pwm-fanli-5x-isi-borusu-islemci-sogutucu-dkccx124r-p-HBV00000APKL3?magaza=Hepsiburada
    yukseklik 15.1 cmhttps://www.hepsiburada.com/mugen-5-rev-b-scmg-5100-p-HBV00000O4YLU?magaza=shopeurasia
    yukseklik 15.4 cm
    3 cu veya 4 cu yu alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EFEFPSTR -- 3 Mayıs 2020; 12:8:28 >

• Sorunumun spesifik olarak BLACK DESERT ONLINE ile ilgili olduğu farkettim ama bu seferde bu karantina döneminde yaklaşık 10 saat başında olduğum ve aktif oynadıgım oyunda böyle sıkıntılar yaşatıyor onu anlayamıyorum

• Sisteminizi komple söküp anakart dışarda iken tekrar dikkatlice montajı yapıp bir de o şekilde gözlemleyin. Eğer değişen birşey yoksa BIOS’a bir göz atmakta fayda var. O da olmazsa yukarıda da belirtilen yüzey kaplama problemi olabilir. Birkaç saatinizi ayırıp bunları denemenizi tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.