7600x için söyle bir yol izledim curve opt -30 pbo değerlerine ppt 88w tdc 75a edc 150a olarak ayarladım. Daha sonra tdp yi 120 çektim prime95 te 93 derecelere çıkıyor 80 derecelerde en iyi performans için ne yapmam lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ryzen 5 7600X işlemcimin fazla ısınması (2. sayfa)
-
-
Havalar cok sicak. Ondan 93 oluyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son durum nedir acaba? Ben de 7600 mı yoksa X mi alayım diye ikilemdeyim.
-
Soğutucu da paraya kıymak gerekiyor açıkcası arctic 2 240mm soğutucu aldım 75'i geçmedi daha ısısı bu hava sıcaklıklarına rağmen gayet iyi bence BİOS'tan echo mode vs. ile de uğraşmadım aldığım şekil kullanıyorum. Daha alalı 2 hafta oldu, ramleri 6000 mhz yapma olayı kafamı kurcaladı, Expo modunu destekleyen ram aldım tek tek BİOS tan ayar yaptım görev yöneticisinde 6000 mhz yazıyor çalışma frekansı olarak ama CPU-Z benzeri programda 4800 olarak gözüküyor hangisi doğru hangisi yalan anlayamadım. Yeni teknoloji olduğu için oturmamış bazı kısımları sanırım zamanla çözülür demişler. İntelden geçtiğim için AMD hakkında öyle deneme yanılma yöntemiyle elde ettiğim bir tecrübe de yok açıkcası. Bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X