Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (124. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.110
Cevap
80
Favori
91.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende G752VS var gaming Asus. İçerisinde 1070 var. Epic ayarlarda da, Medium ayarlarda da aynı akıcılık var gibi. Zaman zaman takılıyor tabi. Ama ben konsoldan alışkın olduğum için düşük fps çok rahatsız etmiyor beni. Zaten öyle oynanmayacak kadar olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruzbey35 kullanıcısına yanıt

İkisinin de linkini alta bıraktım

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)
    S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)nexus mods :: s.t.a.l.k.e.r. 2: heart of chornobyl
    Optimized Tweaks S.2 - Reduced Stutter Mouse Fix Improved Performance Lower Latency
    https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/7

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)nexus mods :: s.t.a.l.k.e.r. 2: heart of chornobyl
    Stalker Optimizer
    https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/2
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt

Sadece kıyafet.

• shupusbu kullanıcısına yanıt

Kuzey tarafına doğru oturup gitar çalabildiğiniz bir nokta var, tam ordan aşağı atlayın yerde anomali var sizi yere çakılmadan tutuyor.

• kocankoi kullanıcısına yanıt

Oyundaki sıkıtıyı sanırım tespit ettim.

Oyun bazen VRam ve Ram kullanımı çok bariz yükseltiyor bazen çok bariz azaltıyor. Bu da ara ara fps de düşüşlere sebep oluyor. Bu sorun optimisazyon kaynaklı olabileceği gibi acaba biz fark etmiyoruz ama bazı yerlerde kaplama kalitesi değişiyorda sistemlerimiz ondan mı bunu yapıyor. Kaplama kalitesi etkiler mi ve neden etkilesin diyen olursa emin olun etkiler. Bir kaç oyunda denediğimden biliyorum.

Oyunda benim kullandığım ayarlarda VRAM kullanımı bazı yerlerde 3.5 ile 4 arası iken bazı yerlerde 5.3 kadar çıkıyor. Bazı yerlerde de 5.3 den de bir anda 3.5 düşüyor. Bu normal bir durum değil. Benzer durum Ram içinde söz konusu. Bazı yerlerde ve genelde 12-13 arası Ram kullanımı varken bazı yerlerde 15.6 kadar çıkıyor. Bazı yerlerde de 15.6 dan 13-12 düşüyor.

Çatışma olan anlarda yani siz 5-10 kişilik bir insan grubuyla çatışırken veya 5-10 tane yaratıkla çatışırken VRam ve Ram kullanımı yükselse buna normal derim çünkü oyunlarda genelde kalabalık düşman gruplarıyla savaşırken VRam ve Ram kullanımı artar. Bu normal bir durumdur.

Ama bu oyunda öyle olmuyor. Bu oyunda Vram ve Ram kullanımın en az olması gereken durumlarda oyun bunlara yükleniyor.

Yani oyunda bir garip durum var. Bir yerdesiniz Ram 12 gb görünürken 2 adım sonra bunun 14-15 çıkması 2 adım geriye dönünce tekrar 12 gb düşmesi de normal değil

• Mevcut oynadığım windows 11 23h2.
    Ayrı bir ssdye windows 11 24h2 kurdum 1 saat içinde 2 kez low level fatal error çökmesi yaşadım 23h2 de saatlerce kesintisiz oynayabiliyordum.

Maksat performans karşılaştırması yapmak istiyordum oyunun güncelleme notlarında access violation ve low level fatal error çökmeleri azaltıldı yazıyordu hiç yaşamadığım şeyler diyordum meğer 24h2 nin marifetiymiş bu yüzden ayrı ssdye kurmuştum. Birde performans karşılaştırması yapıp 23h2 ye dönerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 5 Aralık 2024; 14:16:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ravenholm kullanıcısına yanıt

Reddit kullanıcısı:''Bulabildiğim tüm düzeltmeleri, optimizasyon yapılandırmaları için modları vb. denedim. İtiraf etmek istediğimden daha fazla kez kaldırdım ve yeniden indirdim! Sonra forumlardan birinde birisi rtx kart kullanıyorsanız en son sürücüyü kullanmayın, 560.94 sürümünü deneyin dedi.... Gerçekten! Oyun şimdi neredeyse mükemmel çalışıyor, burada ve orada birkaç kekemelik var ama eskisi gibi büyük kare düşüşleri yok. Acer predator 18 Rtx 4070 8 gb I9 1400hx 32 gb ram üzerinde Bu en azından benim için çalıştı, hala test ediyor ama denemeye değer.Çevirilmiş haliyle attım biri böyle çözmüş.

• Starborn kullanıcısına yanıt
    23h2 ve 24h2 arasında fark olursa söyleyin hocam. Ona göre format atarım o zaman. 24h2 ile berbat çalışıyor bende oyun. Ya bu windows bıktırdı beni vallahi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

Evet textureların da bir etkisi var gibi geliyor bana da başından beri. Çünkü ölüp load game yaptığımızda kaplamaların yüklenmediğini yüklenmeye çalıştıkça fps in daha da 10 lardan 5 lere düştüğü oluyor.

• kocankoi kullanıcısına yanıt

Aynı şekilde severek oynuyorum fakat A-life'ın olmaması sebebiyle ara vermeyi düşünüyorum (84 saat oynadıktan sonra). Henüz şehir-binalı kısımlara gelmedim bile açmadığım 10 tane zone var. Optimizasyonu geçtim benim için sıkıntı yok o tarafta da, A-life'ın olmaması içine ediyor atmosferin. Keşke baştakiler aceleye getirtmeseymiş, şu oyunun en önemli özelliği olmadan piyasa sürmek büyük yüzsüzlük bence.

A-life olmadığı için health loot'lamanın falanda bir anlamı kalmıyor çünkü sadece mekanlarda, görevlerde falan düşmanlarla doğru düzgün savaştığımız için açık dünyada health kullanacak bir durum kalmıyor sonra bir bakıyorsun sargı bezi - ilk yardım kiti almış başını gidiyor 10 kilo sargı bezi taşıyorsun S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) . Oyunda kazandığım paranın önemli bir kısmı sargı bezi - ilk yardım çantası satmaktan geçiyor.

• innorvous kullanıcısına yanıt

Oyunun ekonomisini zorlaştıran mod'ları bekleyeceğiz diğer türlü yapımcılar yeni oyuncular zorlanmasın diye her yere sağlık paketi koymuş çok fazla çıkıyor normalde oyunun yapısına göre değerli olması gerekiyor.

• EnergyHill kullanıcısına yanıt

Kim arkadaş bu ''yeni oyuncular'' dört ayaklı falan mı bunlar?

Her yerde bu ''yeni oyuncular'' sayesinde türlü geri zekalıklara maruz kalıyoruz, biraz ses çıkarsın bu yeni oyuncular, bizde bilinçli ve kimliğimizin farkında varlıklarız desin artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 5 Aralık 2024; 15:34:51 >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

Performansta bir fark görmedim testi rostoktaki arena binasının etrafını saran yolu komple 3 kez koşarak yapıyorum etraf bol npc ve inf. stamina açıp kesintisiz koşuyorum.

Daha önce 23H2 de yaptığım testle birleştirdim.

15dk oynadıktan sonra yine çökme yaşadım bu sefer access violation hatası çıktı ve 23h2 olan ssd ye geri döndüm.

UE5 win11 24H2 sevmiyor demek ki bu kadar kısa sürede 3 kez çöktüğüne göre.

Sistemide tüm sürücüleri güncel şekilde kurmuştum çipset ses vs. sadece steam yükledim.

24H2 ubisoft oyunlarında da çökme yapıyordu hatta ubisoft oyunu yüklüyse windows update bir güncellemeyi o sisteme yüklemiyor diye okumuştum çökmeyi engellemek için. Gittim son çıkan resmi 23h2 kasım isosunu indirdim kenarda dursun oyun için uzun süre 23h2 de kalıcaz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 7 Aralık 2024; 1:58:25 >

• Venomstr kullanıcısına yanıt
    Evet

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oyu içinde sürüm bilgisini görebileceğim bir yer var mı

• innorvous kullanıcısına yanıt

Oyunda ana görevler ve yan görevler de sırayla gelmiyor sanırım. Pintipanda dediğiniz yeri oynamış sonra diğer yerlerde bir ana görev yapmış. Ben o görevi o pintipandanın öncesinde oynadığı yeri oynamadan çok önce yapmıştım.

Bir de bu para kasmak için yerlerini tespit ederek toplanan şeylerden birini bil bölgede yerde bulup alırken youtube da video gördüm başka biri kaya gibi bir şeyin üstüne çıkınca ortaya çıktı öyle aldı.

Yalnız bu çantanın hemen 80 kg dayanması can sıkıyor. Çantamda sadece yiyecek, tedavi eden nesneler ve mermiler olduyor hop çanta hemen 80 kg dayanıyor. Youtube bakıyorum adam çantasına 2 ağır silah, bir yedek kıyafet, bir adet kask koymuş çantası 60 kg dolu. Silahlarda ve kıyafette ağırlık azaltma yapılabiliyor ama bu kadarda azaltıyor olamaz.

• EnergyHill kullanıcısına yanıt

Zorluk seviyesine göre değişken değil mi? Çoğu oyunda zorluk seviyesine göre etrafta bulacağın sağlık paketi , mermi ve item sayısı değişir.

Bir de bu oyunda çok koymuş olma sebepleri bazı yerlerde çokça kullanmak zorunda kalabilme olasılığın var. Bir de çantada kg limiti olayı var ya. İnsanlar çantada çok sağlık paketi tutmazlar düşüncesiyle de bol bol koyuyor olabilirler.

Mesela oyunca iki yaratık türü var onların olduğu yerlerde oynarken çantanız da çokca sağlık paketi olması gerekebiliyor çünkü biri büyü yapıyor ve etrafa olan tüm silahları size karşı kullanıyor. Öldürmesi de zor. Baya bir sağlık paketi kullanmak gerekebiliyor. Biri de sizden çok uzakta iken öldürmeye çalışınca arada zoom gibi bir şey yapıp kendine doğru sizi çekmiş gibi yapıyor o arada da canınız baya bir azalıyor.

Birine açık arazide denk geldim baya mermi ve sağlık paketi harcamam gerekti çünkü hem kendisiyle hem zoombi moduna girmiş askerlerle uğraşmam gerekti. Zaten kendisini de öldüremedim çünkü 5 adet mermi kalmıştı. Gidip bir cihazı kapattım sonra oradan hemen uzaklaştım.

Bu arada oyunda hala saçma sapan hatalar var. Bir göreve gittim pompalı tüfeğim için çantamda 250 civarı mermi vardı. Domuz, geyik ve fareler geldi. Pompalı ile daha ateş etmeden içinde 5 adet mermi kalmış gözüktü ve çantada duran 250 adet pompalı mermisi yok oldu. Mecbur kaçtım o bölgeden. o görevi yapmış olmak için neyseki o yaratıkları öldürmek gerekmiyormuş. Zaten geyik arkadaşa baya bir mermi boşalttım bir halt olmadı.

• Zoom yaparak kendisine çeken yaratık kontrolcü, psi hasarı veriyor, psi korumalı bi zırh ve psi koruması veren ilaçla çok kolay yaklaşıp öldürebilirsiniz.

Etraftaki silahları kaldırıp size saldırtan da bürer, o etrafına enerji kalkanı yapıyor o esnada hasar verilmiyor ancak kalkanı yokken çok kolay ölüyor 7.62 sniperla falan. Bürer size saldıracağı zaman saklanıp hasar yemeyin, sonra kalkan süresinin dolmasını bekleyin. El bombası spamlayabilirsiniz o esnada kolay ölüyor.

Pompalı tüfeğin 5 mermisi kalma nedeni muhtemelen N tuşuna bastınız ve fişek türünü değiştirdiniz. O yüzden pompalının diğer türdeki 250 fişeğini HUD üzerinde göstermedi. Tekrar N tuşuna bassanız fişek türünü değiştirip 250 stoğunuzu tüketebilirdiniz. Veya o şarjörde kalan 5 mermiyi harcarsanız otomatik olarak çantadaki fişek türünden birine geçiyor bu hata değil.

Mutant geyik çok zor ölüyor bu arada, ölmediği yetmiyor gibi sürekli mutant spawnlıyor.

Zorluk seviyesine göre değişken değil mi?

-Değil malesef eski oyunlardada böyleydi sadece vurduğun hasar azalıyor ve aldığın hasar artıyor.Oyunun en zorundada oynasan 30 sağlık 50 bandaj ile dolaşıyorsun sürekli.

İki farklı yaratığın canı az olmalı bizimde sağlık paketimiz az olmalı ki sağlık paketi aramak veya npclerden satın almak önemli olmalı.Kimse sağlık paketi almıyor npclerden şuan.Eski oyunlarda bile ihtiyacın oluyordu birazda olsa.Şuan hiç ihtiyaç yok.2 yaratık için 5-10 sağlık paketi kullanmak mantıklı değil yaşadığımız dünyaya göre.Önceki oyunların zorlaştırılmış modlu halini oynayanlar çok sevmişti anomaly ve gamma modunu.Modcuların paket yapıp yayınladığında asıl olması gereken şekilde oynamak lazım.

Çok mermi çok hpli yaratık tercih edilmiş ama yanlış karar verilmiş.Sünger gibi mermi yiyor yaratık.

Dediğim yer derken hocam? Yazıda olduğum ana görev tarif etmedim, anlamadım ama beni ana görev en son Malekit bölgesine götürdü. Oranında sonlarındayım. Bu youtuberlardan falan hiç anlamam bilemiyorum da, yan görevler sırayla açılıyor. Dediklerinizi doğru anlamışsam; misal belirli ana görevleri tamamlamadan belirli yan görevler açılmıyor.

Ağırlık konusunda cephanelerde çok ağır oluyor. Kullanılacak silahlara karar verip o silahların cephanelerini taşımak gerekiyor. Diğer mermileri loot/ladıkça depoya koymak gerekiyor. Yoksa cephanelik gibi gezmek kafadan ağırlığın yarısını kaplıyor. Aynı şekilde sağlık kiti/bandajları da üzerimde 10 dan fazla taşımıyorum ben mesela (stalker zorluğunda oynuyorum).

Silahların ağırlığı baya azaltılıyor hocam. Üzerimdeki her silaha, silah başı %20 ağırlık azaltımı uyguladım. Zırha da aynı şekilde. Artı olarak zırha ağırlık kapasitesi ekleyip 2 tane de ağırlık kapasitesi artıran artifact, bir tane de radyasyon önleyen artifact kullandım. ağırlık kapasitem 98/38. Bunlara iyi para gidiyor tabii, artifact avına çıkıp işe yaramayacakları satmak gerekiyor. Oyunu hakkıyla oynayınca güzel ödüllendiriyor aslında.

• 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.