Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (156. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.201
Cevap
80
Favori
96.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çimento fabrikasının oradan gidebilirsin. Ana görev veya herhangi bir yan görev oraya yönlendirmiyor. Gereksiz çok büyük bir alan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni patch falan ne zaman gelir acaba ? Sadece muhafızlardan yana olarak oyunu bitirdim. Şimdi tam tersi şekilde oynamak istiyorum ama patch bekliyorum.

• Evet. Tam 60 saatlik save dosyam gitti. Saçma bir şekilde oyun çöktü tekrar girmek istedim savelerim çalışmadı. Hayatımdan 60 saati resmen çaldı oyun. Dikkatli olun arkadaşlar bunu yaşayan sadece ben değilim yabancı forumlarda binlerce kişi bu dertten muzdarip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasuh48 kullanıcısına yanıt

Cözumu yok muymus. Save kısmının oldugu yeri falan silseniz. cloud save vardı normalde.

• nasuh48 kullanıcısına yanıt

Son güncellemeyle otomatik save yedekleme gelmişti Local deki stalker2 klasöründe yedeklenmiş saveler var.

• Bilin bakalım şu pencerelerin dışında neler oluyor?. Zaten gerçekçi gece karanlığı kasveti gerilimi çok fena tedirgin oluyorsunuz, tam hedefinize ilerlerken etrafı keşfederken o Chornobyl topraklarının meşhur uyarısı kulaklarınıza gelince eh yani ister mutant ister haydut stalker'lar kimle çatışıyor olursanız olun kaçacak yer kapalı mekan arıyorsunuz o biçim.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)

---

Böylesi devasa dümdüz geniş bir alanda ilerlerken uzaklara doğru görüş açınızın iyi oluşuyla beraber ortamın günlük güneşlik düşmansız mutantsız tertemiz olmasına seviniyor insan, da yani bir anda başınıza ne geleceğini bilememek şu güneşin temiz havanın tadını çıkartırken bile bünyeyi tedirgin ediyor.. Bu arada tam karşıda görülen yer sanırım Chernobyl felaketinin yaşandığı nükleer tesis bölgesi olsa gerek.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)

---

Bazı saçmalıklarına görevleri engelleyen bug'larına (5. patch'i merakla bekliyorum) rağmen ben Stalker 2'yi ve GSC'yi gayet takdir ettim. Oyunun ortam-mekan tasarımından gerçekçiliğine grafikleri silahların etkisi vuruş hissi ses-müzik detaylarına kadar hiç fena değildi. Özellikle ilk üç oyundan (S1: Shadow of Chernobyl, S2: Clear Sky, S3: Call of Pripyat) tanıdık mekanları günümüz grafikleriyle tekrar görmek oraları dolaşmak (2008'lerden bugüne) eski anıları tazelemek güzel bir duyguydu.

Şu ana kadar oyunun en sevmediğim tarafı bir yerde çok oyalandığınızda keşif yapayım dediğinizde habire yaratık haydut/yağmacı stalker npc'lerin spawn olması insanı bıktırıyor. Biz onları ağaçların çalıların duvar arkasından görmesek bile herkes bizi bir anda fark ediyor saklanıp kaçalım desek fayda yok gitmiyorlar da en uzaktan onları göremediğiniz noktalardan bile bizi vuruyorlar işin yoksa çatış dur.

S:SoC S:CS S:CoP esaslı baş yaratıklarını (Burers, Bloodsuckers, (gas mask) Snorks, Poltergeists, Controllers) Stalker 2'de etrafa her yere üçer beşer saçmışlar bu ne ya. Bunlar mesela Bloodsucker, Burer, Controller öyle hemen karşınıza çıkmazdı belli başlı bölgeler de (özel görevler sonucu) olurlar tek başlarına takılırlar sadece 1-2 tanesiyle uğraşırdınız ve size çok özel zorlu mutantlar olduklarını hissettirirdi buna göre de Chornobyl & The Zone size bambaşka bir tedirginlik gerilim yaşatırdı. Stalker 2'de ise öylesine bomboş yollar binalar mağaralar dolaşırken ikisi üçü beşi böyle Bloodsucker ayrı Burer ayrı saldırıyor gereksiz yere uğraştırıyorlar silah zırh can paketi israfı yaptırıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 18 Ocak 2025; 15:50:4 >

• Eveeett 40 saatin sonunda Stalker 2'yi bitirmiş bulunmaktayım.

Strelok finali ile bitirdim. Bölgeyi koruyacakmış artık iyi mi kötü mü bilmiyorum.

Benden bu kadar arkadaşlar herkese iyi oyunlar oyunu sildim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 17 Ocak 2025; 22:32:21 >
  • The Alim kullanıcısına yanıt

Sırf ana görev filan mı yaptın. 40 saat çok az gibi. Ben daha uzun sürede bitirmiştim.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ana görev yapıp saldım. Zula, yan görev falan duruyor. Zaten onlar da maks 10 saat falan olur. Ama çoğu da gereksiz ya. Sosis, salam, kuru ekmek için onca saat harcamaya gerek yok. Zaten finalde set veriyor oyun.

• Arkadaşlar ben oyunda eğlene eğlene görevleri yapıyorum zulalar vs patlatıyorum falanda baya ilerledim ama son zamanlar psi Halüsinasyonlar oluyor doktora gidip iyileştiriyorum belli bir süre seonra tekrar geliyor ve canım azalıyor ayrıca uyku uyuyamıyor uygun değil diyor sebebi nedir kurtulamadım bunlardan. bug da falanmı kaldık .

• Birde bu gölgelendiriciler hiç yüklenmiyor takılıp kalıyor görev yöneticisinden kapatıyorum açıyorum bu seferde gölgelendiriciler olmadan devam ediyorum ama oyunda garip ışık parlamaları oluyor . Bunun çözümünü bilen varmı ?

• ARTHUR. kullanıcısına yanıt

Psi olayı bug güncelleme bekleyin yada önceki saveye dönün bende 2 kez yaşadım hiçbir şekilde geçmiyordu 2 durumdada önceki saveye döndüm.

Gölgelendirici mevzusuda aynı şekilde sonraki güncelleme ile düzeltilecek bu işlemi atlamaya yarayan mod var nexus mod sitesinde bakın yada güncelleme bekleyin.

• Starborn kullanıcısına yanıt

bug olduğunu anlamıştım zaten eski saveye döndüm bir ara geçer gibi oldu uzun süre yoktu. psi olan bir bögeye gidince gene geldi. Onun üzerine nerden baksan 5 saat oynadım öyle mecbur yeni güncellemeyi bekleyeceğim . Dediğiniz moduda bir deneyebilirim .

• The Alim kullanıcısına yanıt

Set dediğin kıyafetse onu verme şekli tamamen saçmalık. Hem görev yaptırıyor onla ilgili hem son bölümde ilerlerken mecburi girdiğin bir depo da aynı kıyafet yine var.

Çok büyük mantık hatası bence. Bir de o ne işimize yarayacaksa.

• Epeydir konuya girmiyordum ama gördüğüm kadarıyla herifler sorunlara rağmen 1 aydır tek bir güncelleme yapmamış oyunda bir sürü eksik ve sorun var ama yapımcıların pek umurunda değil gibi. Bana kalırsa bunlar Stalker adını kullanıp parayı vurdular oyunu da kendi keyifleri gelince güncellemek üzere kendi haline bıraktılar.

• alex59 kullanıcısına yanıt

Oyunu oynayan bütük kitlenin yorum ve eleştirilerini okumak yerine oyunu oynarken video çekip youtube da yayınlanları takip ediyorlarsa oyuna güncelleme yapmamaları normal çünkü yayıncıların neredeyse hiç biri sorun yaşamadan oyunu oynayıp bitirdiler.

• ARTHUR. kullanıcısına yanıt

Ac olunca uyunmuyor. yemek yeyin duzelir. Oyun guncelleme ile daha kotu hale geldi diyebilirim. Guncelleme olmadan önce sona kadar sıkıntı olmadan oynadım. Sondakı sıkıntıları da bir iki kodla hallettim. Guncellemeden önce gölgelendiriciler problem degilken simdi sorun oldu. Su sorunlar olmasa cok iyi anılırdı oyun ama sorunlar yuzunden dustugu duruma bak.

Bu oyun yuzunden PEGİ gibi bir kurum kurulması gerektiği aklıma geldi. Oyunu oynayıp optimizasyonuna göre puan verecekler. Hatta bitirilemez veya cok kötu optimizasyonlu oyunların cıkmasına hic izin verilmeyecek. Yoksa oyunun tadı kacıyor. Asıl tat birazda ilk cıktıgında. Bir yıl sonra oynama istegi o kadar olmuyor.

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt
    Kafana takma hocam modcular inci gibi işler bu oyunu. Eski oyunların modu olan anomaly oynamıştım ben anomaly den sonra bu çok yavam geldi sarmadı anomaly 2 yi beklicez artık 3-4 yıl.

• değerli arkadaşlar ben oyunu 35-40 saat civarı oynayıp hatalardan daralıp silmiştim. şu an son güncelleme hali nasıl oynanır durumda mı? atmosfer şahane olsa da buglar gerçekten oyundan soğutuyordu. eğer düzeldiyse sıfırdan başlamayı düşünüyorum.

• Sonraki güncellemeyi bekleyin.

Gelen büyük güncellemeden sonra çıkan buglar ilk halinden daha fazla sorun çıkardı.

• 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.