duga zor gerçekten hatta bir yerde dedim hata mı ama sonra farklı bir yol ile ilerlemek gerektiğini anladım spoiler a girer diye söylemiyorum ama bakmaktan başka aklıma bir şey gelmemişti sorna öyle devam edebildim. |
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (137. sayfa)
-
-
İki modu denedim buradan çalışmadı
-
Duga+ sonraki görev delirtti gerçekten full zırhlı + shotgunlı bitmeyen düşman spawnı 100 bin + full temiz armor girdim bu görevlere ve 0 tl bozuk armor ile çıktım o kadar yakılan mermide cabası bu kadar bozuk ekonomisi olan oyun görmedim.
-
Ekonomisi cidden bozuk. Bir de tek bir kampta bulunan ve kırılan itemleri satın alan vatandaş kıyafet dışında olanları alıyor. Kırılan kıyafetse onu almıyor.
Bir de bana anomilerden düşen arkadaşlardan adam gibi düşeni olmadı.
Rüzğar ve anomilere denk gelirseniz onlarda kıyafet ve silahları hızlıca eskitiyor.
-
Oyunun başlangıcında gene bolca kamp yeri varken haritanın güneyi ve batısında adam akıllı kamp falanda yok sadece Rostok var kalanı hikaye gereği ya yıkılıyor ya da seçim sonucu girilmiyor hamal gibiyim şu an 2 görev sonunda duga'yı temizlerken yakında kamp yok :)
bana da 2 tane efsanevi artefact anca geldi tüm yerleri soru işaretlerini gezmeme rağmen o meşhur anomaliler denk gelmedi.
-
Ayarlar falan fasa fiso, oyunda ayarlara en dusuke cek vram kullaniminda hic bi sey degismiyor, cozunurluk dusuriyorsun yine vram kullanimi degismiyor, 4k dan 2k ya geciyorsun mesela 12gb vrami mi kullaniyor 4k da 2k da da aynisi, ve zamanla bu vram artiyor, hele bi de olursen falan yandin oyuna tekrar yuklediginde yine vram artiyor, fsr frame gen aca kapa fps degismiyor, yani kisaca oyunu menusu hic bi halta yaramiyor. Diyorsun Vrame bakayim dolmusu mu 2 saat oynamassin vram dolmus gosteriyor, ama oyun calisiyor sikinti yok, oh cok guzel diyorsun, bi sure oyun hop fps dip yapiyor sehrin icinde, vram bakiyorsun, bu sefer vram hic dolu degil ama oyun oynanmiyor. Sacma sapan bi oyun, komple bozuk bi oyunu millete itelemisler, baya kisi de sikinti yasamiyor sasilacak bi sey ama tebrik etmek lazim 4090la oynanamaya oyun yapmis adamlar, grafiklerde soyle gercek gibi olsa tamam diyecegim o da yok igrenc grafikler bi de full karanlik, kendin aydinlik ve gamma ile falan oynayacan. Bi de sacmalik diz boyu dusmani ben gormuyorum adam beni agacin arkasindan uzaydan gorup vuruyor, bende adami ariyorum nerden atiyor 10 dakika :), agirlik olayi zaten ayri bi bela kablumbaga oluyorsun her seferinde bakiyorsan kamp 2km otede, ne gidecem diyorsun atiyorsun butun lootu ohh miss. Butun hile modlarini doseyeceksin oyle oynacaksin en iyisi, ben biraktim oynamiyorum gerci. Ne zaman bu aptalliklari duzeltirler o zaman tekrar alir oynarim...
-
Oyunda bir saçmalık var. Bir zırh bulma görevi var. Bulup envanterine atıyorsun. Bölüme devam ederken 30 dakika sonra başka yerden aynı Zırhı tekrar buluyorsun. Karşıma ileri de aynı Zırh tekrar çıkacaksa ne diye gereksiz yere bana ana görev olarak öncesinde o Zırhı bulma görevi veriyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her türlü denedim yabancı forumlarda belirtilen çözümlere baktım yok olmuyor dışarda ne kadar kalabalık gelirlerse gelsinler fps gram düşmüyor ama bir tesise gireyim hele orda biriyle konuşma başlatayım anında fps çakılıyor dediğin gibi 4090 bir yana benden çok daha düşük sistemlerde oyunu sorunsuz oynayanlarda varmış hatta bu konuda yine yabancı forumlarda çok büyük tartışmalarda var ama sonuç ne olursa olsun oyun sorunlu ve tek umudum yeni güncelleme çünkü geliştiriciler hem save sorunlarının hem ani fps düşüşlerinin farkında ve hatayı kabul edip uğraştıklarını söylüyorlar o yüzden bekliyorum.
Düşman görmeme sorununu bende yaşadım ana görevde bir üsse girdim girer girmez zımbalıyorlar beni sonra başka yerden girdim baktım herifler duvar içinden ateş ediyor birde attığını vuruyor lavuklar ben ise duvar içinde olduklarından boşa sıkıyorum içeri girene kadar can basarak bayağı bir tekrardan sonra geçmiştim o bölümü.
Benim en uyuz olduğum şeyler en başta hayati önem taşıyan zıplama bir dalın üzerinden bile atlamaktan aciz bu kamil bunca zaman hayatta nasıl kalmış hayret doğrusu birde yağmalama olayı bazen saatlerce uğraşıp zorla bir çantaya ulaşıyorum içinden çıkan salam konserve gel de çıldırma.
Karanlık için haklısın sözde el fenerimiz var ama kendine faydası yok.
Birde son olarak grafiği oldukça düzelten bu mod var.
nexus mods :: s.t.a.l.k.e.r. 2: heart of chornobylLuxor's Reshadehttps://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/725Zaten bu mod yapımcısı grafik konularında tanınmış birisi oyunu 4k ile mükemmel yapıyor ama işte bu fps düşmesi ve kilitlenme sorunları yüzünden pek keyfi çıkmıyor ama yine de bir dene istersen.
-
Ben de bazı yan görevlerde buglu hocam, hani ortamı iyi olmasa cidden çekilecek dert değil üstüne de 60 saat gömmüşüm 1 ayda sonuna gidiyorum artık bir şekilde oyunun mantığı bile ters aslında stalkerlar zenginlik için geliyor ama herkes perişan biri de yeter bu kepazelik gidelim demiyor.
-
Oyunu 90 saat oynadım 80 saatini yürüme hızını 1.3x ve zıplama yüksekliğinde 1.6x yaparak oynadım çok rahat oldu hareket özgürlüğü çok yakışıyor oyuna cisimlerin üstüne zıplayabilmek mesela havada shifte basıp son bir boost ile ileri atılmak oyunun kendiliğinden olan bir özellik zıplama yüksekliğini arttırınca ortaya çıkıyor. Trainer ile böyle ince dokunuşlar ile oyun zevki yükseliyor ben o zıplama yüksekliğine 90 saat esir kalmak zorunda değilim anlamsız çünkü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler yardım lütfen. Dün durduk yerde oyunu tekrar yüklemek istediğimde bu loading ekranındaki ibre bir yerden sonra hareket etmiyor ve oyun yüklenmiyor. Dün iki kez denedim bu akşam şimdi tekrar açtım hem load game hem continue diyorum ama nafile. Oyun devam etmiyor.
Zaten sistem ne olursa olsun oyunda Kamp bölgelerinde fps düşüşü oluyor. Hatta yamalardan önce oyunu durdurup 10 saniye sonra geri dönersem fps düzeliyordu yamalar sonrası o da işe yaramıyor. Bölgeden uzaklaşınca düzeliyor veya 1 dakika beklersem düzeliyor. Bir de olduğu anda saha sola kafayı çevirince anlık olarak düzeliyor. Yalnız gecen ilk defa görev sırasında da oldu. İşin komik kısmı son yama ilk geldiği gün 4 saat civarı aralıksız oynadığımda fps sorunu çözülmüş gibiydi. Kampa gidince fps düşmüyordu. Sorun geçti sanıp sevinmiştim. Bir de yamalar sonrası saydam anomilere yakalanırsan oyun donabiliyor. Gecen gün defalarca dondu. Duymadığı zamanda oyun kapanıyor. Bir de finale yaklaştıkça oyunda çökme sorunları başlamıştı. Oynarken değilde bir kaç defa oyunu açtıktan sonra ana ekranda devam seçeneğine bastıktan sonra loading ekranında loading göstergesi dolup bir tuşa bas yazısı çıkması gerekirken filan çöktü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Moddan dolayı bozulmuştur modları kaldır son saveye girip yeni save al sonra modları tekrar yükle.
-
Mod yüklü değildi arkadaşlar, yarım saat önceki quicksave'e döndüm düzeldi. Autosave'ler corrupt olmuş heralde.
Duvar yazılarını İngilizce yapan bir mod var mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X