Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU] (136. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.019
Cevap
5
Favori
160.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk oynadıgım zamanları hatırladımda cok fenaydı ya ..
  • oyuna daha yeni başladım.

en son fox diye bi adamı buldum. med kit istedi benden. etraftaki adamlardan bi tane buldum.. adama verdim. sonra adamla konuşurken hiç bi sebep yokken herif beni kafamdan vurdu, öldüm. taa oyunun en başından başladım. f5 de yapmıştım halbuki.

nasıl oynandığı hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim. hiç birşey anlamadım çünkü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 9 Ağustos 2011; 5:12:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

oyuna daha yeni başladım.

en son fox diye bi adamı buldum. med kit istedi benden. etraftaki adamlardan bi tane buldum.. adama verdim. sonra adamla konuşurken hiç bi sebep yokken herif beni kafamdan vurdu, öldüm. taa oyunun en başından başladım. f5 de yapmıştım halbuki.

nasıl oynandığı hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim. hiç birşey anlamadım çünkü...

Garip bende öyle birşey olmadı dostum bak tavsiye

Vahşi doğada yaşıyorsun kimseye yardım etme ben 1 tane enerji içeceğinin değerini bilirim köpeklerden kaçarken.Mermin yoksa ve çatışmaya gideceksen tarafsızlardan birini vur mermisini al burda günah münah yok herkes kendi k.. kollaması gerek.Köpeklere fazla bulaşma hatta toplu halde köpek sürüsü görünce direk uç ordan.
    Her görevi yap oyunun zevki öyle çıkıyor heryeri gez kısaca 2 grup var . Freedomlara girmeni tavsiye ederim saygın insanlardır.

• anladım dostum teşekkürler. fox un ateş etmesine gelince, sanırım düşman askerini gördü. bende tam önündeydim konuşurken. düşmana ateş etcem diye direk benim kafaya sıktı heralde.. çünkü beni öldürdükten sonra ateş etmeye devam ediyordu.

ek: fox a yardım ettim. çünkü görevdi. yardım ettikten sonra bize bi adamla ilgili bilgi vercekti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 11 Ağustos 2011; 19:28:04 >
  • ghost diye adam varmış onu bul diyor nerden bulabilirim birde 2inci büyük (şehirde ismini bilmiyorum yerin)dutylerin koruduğu yer orada ne var kimseyi sokmuyorlar girmeye çalıştım ateş ettiler üstüme giren var mı giriliyorsa nasıl girilir
  • orası Bar bölgesi, oraya daha sonra görev icabı gideceksin.
  • Yeni başladım oyuna sardı bayağı,
    Biraz ürkütücü atmosferi var. Karışık ama halledecez bakalım.
  • doğru bir tercih dostum
    oynadıkça kendini ap ayrı bir dünyanın içinde bulacaksın
  • merhaba arkadaşlar.

bu oyun hakkında hala yazılıp çizilecek çok şey var aradan zaman geçsede bu oyun kendini oynattırıyo.

öncelikle Bizim ülkenin psikolojisi counter strike ve online oyunlar tarafından (internet kafeler de dahil) bozuldu.
    o yüzden bu lafım o kantırcı -genç-bebelere-

bu oyuna hakaret edip laf atanlar stalkerin hiçbir oyunu ile karşılaştırmasın

stalker oyunları

1-rpg havasında geçer fazla rpg unsuru yoktur ama oyunu doğru düzgün oynamak için stratejiyle oynamanız gerekir.kantır veya crysis veya battlefielddeki gibi düşmanın önüne atlayamazsınız(ve sınırlı cephane olduğundan dikkatli kullanmak gerekir)

2-çok iyi değil ama orta -yüksek ayarda bir ingilizce bilmeniz gerekir.şimdi bazı arkadaşlar dicek bunun türkçe yaması çıktı.tamam çıktı ama ordaki cümlelerin çoğu kelime kelime çevrildiğinden bazen görevleri yapamayan kişiler biliyorum(kendimde dahil) o yüzden en iyisi ingilizce bilip oynamak.

3-bir arkadaş ne kadar korku içerir demişti stalker serilerinde yalnızlık duygusu ağır basar ve bazen ne çeşit yaratık çıkcağı bile bilinmez(ben ilk başladığımda zombiyle konuşmaya yanına gitmiştim) oyüzden kantır gençliğinin bu oyundan sıkılması normal.

4-ben henüz bütün sonları denemedim ama yabancı bir forumda oyunda 7 farklı son var.yaptığınız her hareket oyunu doğrudan etkiler.yani cephane için sağda solda kim varsa öldürüp mallarını almak yanlıştır.satıcılardan almalısınız.

5-çoğu kişi grafiklere kötü demiş bence atmosferi yeter .ve bazı kaplamalar ise fotoğraflama yöntemi ile yapılmış.

6-yüksek sisteme gelince buna bende katılıyorum ama elinde 5 senelik ekran kartıyla oynamaya çalışanlar genellikle takılma yaşıyor.yüksek sistem istemesi doğal ama biraz daha azaltılmalıydı.etraftaki her npc nin yapay zekası yüzünden böyle sistem istiyor .şimdi herkez dicek crysis 2deki yaratıklar filan istemiyo diye .önce yapay zekayı açıklayayım gerçek hayatta bir savaş çıksa siz güçlüyseniz ortalarda rahatca gezersiniz ama cephaneniz biterse saklanır ve ona göre davranırsınız.işte bu kadar ayrıntı stalkerde var.

7-şimdiye kadar oynadığım oyunlardan sadece stalkerde şimşek çakma var diğer oyunlar sadece yağmur yağar.

8-çoğu arkadaşın takıldığı yer olan cüce de denilen kırmızı alev olan bölümde bişey dikkatimi çekti ve paylaşayım dedim.orada belgelerin olduğu alt katta merdivenler var geldimiz kapının yanında.o ateş canavarı eğer bizi görürse herşeyi yakıyor ve o halde ölümsüz oluyor.dediğim merdiven altında ise sadece 1 mermide öldü(elimde viper silah vardı.)

9-bazen harita nerde diyorsunuz p harfine basınca cep bilgisayarı açılıyor.

10-oyunun sevilmemesinin nedeni ise ilk başlayanların yürürken ki headbobing olayına sinirlenmeleridir.yani karakter yürürken gerçekteki gibi başı(kamera sallanıyor) bunun için googleda "stalker shoc no head bob" adlı yamayı bulup yüklesin oynayamayanlar.

11-hikayesine gelince aslında oyun 20 küsür sene önceki çernobili işlemiyor tam tersine yeni bir patlama oluyor ve bu patlamanın nedenini öğrenmek için 1 kamyon dolusu stalker (ilk giriş introsunda) bölgeye gönderiliyor.ve kamyondan sadece biz kurtulup başlıyoruz.

12-stalker serisi türünün ilk örneğidir.sonradan fallout 3 falan çıktı belkide geciktirilmesinin sebebi de buydu.aynı türde oyunlarla piyasayı kapmak için(çünkü ilk olarak stalker oblivion lost adında 2002 de duyruldu ve sonradan stalker shadow of chernobyl oldu)

13- aslında oyunun korkutucu olması birazda gerçekçiliğine bağlı çüünkü diğer korku oyunları arasında iyi puan alabilenlerdeki yaratıkların oluşumu bir nedene bağlı.stalker de öyle yaratıklar radyasyon nedeniyle mutantlaşmış yani uyduruk canavar değil.(tabi gerçekte de yaşamaıyorlar iyiki)

14-gördüğüm diğer gerçekçi kılan unsur ise birinin yüzüne silah doğrultunca dost bile olsa konuşmuyor ve o da silahını çıkarıyor.

15-bu oyunu kolay seviyede bile oynasanız çok zorlar dikkatimi çekti kimse değinmemiş bu konuya oyunda açlık olduğunu bilmiyordum ama yantar lab.daki göreven sonra sol tarafta çatal resmi çıktı ve ekmek alabilmek için 2 bölüm geriye gittim acilen.

16-oyunda gezen köpeklerin tepkileri bile gerçek gibi tek başınaysa eğer tek el ateş açıyorum korkudan kaçıyor.ama eğer sürü ileyse şarjör boşaltsamda beni yemeye çalışıyorlar.

son olarak ülkemiz malesef kantır ve online oyunlarla bozuldu herkes her fps oyununu kantırla karşılaştırıyo lütfen kendimize gelelim.bü güzel oyuna laf söylenmesine içim rahat değil belkide türkiyenin hala doğru dürüst oyun çıkaramamasının nedeni de bu geri kalmış zihniyettir.

• Oyun çok karmaşık geliyor bana nedense
  • Kyo-20 teşekkürler

daha çok maddeler de sıralanabilir tabiki
    ama sen fazlasıyla yazmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 19 Eylül 2011; 1:13:42 >
  • aklıma en çok gelenleri yazdım.ayrıca senin avatarında stalker gibi
  • fazlasıyla yazmışsın zaten
  • arkadaşlar bu oyun hakkında bi fikir geldi aklıma halen oynuyorum ve 46 sayfadır öğrendiklerimi iyi bir şekilde uygulayıp iyi sonla bitircem.neyse fikrim şu bu oyunu oynayıpta ilginç gelen olaylarla karşılaşanlar varsa lütfen paylaşalım burada.(yalnız oyundaki bug gibi ilginçlikleri kastetmedim)

aklıma ilk gelen ilginç şey herkes yeraltına girdiğinde muhakkak feneri açmıştır. oyunu daha korkunç yapmak için fenerin şeklini de canavar gibi yapmışlar

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU]
  • Hermann Rorschach'ın Rorschach Testi gibi oldu

mesajın anlam ve önemine binaen bir paylaşımda bulunmak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Kyo-20

arkadaşlar bu oyun hakkında bi fikir geldi aklıma halen oynuyorum ve 46 sayfadır öğrendiklerimi iyi bir şekilde uygulayıp iyi sonla bitircem.neyse fikrim şu bu oyunu oynayıpta ilginç gelen olaylarla karşılaşanlar varsa lütfen paylaşalım burada.(yalnız oyundaki bug gibi ilginçlikleri kastetmedim)

aklıma ilk gelen ilginç şey herkes yeraltına girdiğinde muhakkak feneri açmıştır. oyunu daha korkunç yapmak için fenerin şeklini de canavar gibi yapmışlar

aslında o ayrıntı benim de dikkatimi çekmişti ama üstünde fazla durmamıştım
    bence de bilerek yapılmış bir şekil

• diğer ilginç olan ise galiba oyunda sürekli respawn yani yenilenme olduğundan kaynaklanıyor. bu özellik hile olarak da kullanılabilir ben bunu son iki bölüm olan pripyat ve çernobilde işime yarayacağını düşündüm.

öncelikler yapmamız gereken herhangi bir silah bulmak vaya almak.daha sonra bu silahın mermisini satan bir satıcı bulmak(ne kadar hile gibi de olsa yinede paranız olması gerekiyor)

ikinci olarak silahın mermisini satıcıda bitene kadar alalım.mesela 100 tane mermi aldık tam bu noktada esc ile menüye geçip oyunu kaydedelim.

kayıt tamamlandıktan sonra oyuna hiç girmeden kayıda load yapalım ve oyuna girip tekrar satıcıyla konuşunca satıcıda yeni mermiler çıkmış oluyo

bir başka ilginç şey ise bölümlerden birinde bölüme girince dutylerden otomatik bir görev geliyo.ve freedoomlarla savaşmak için yanına gitmemiz gerekiyo ve eğer oraya gitmeyip de freedoomların alanına girip de dutyleri freedom liderine duty saldırısını ispiyonlayınca freedoomlarla dutyler savaşıyo ve bizim kesin olarak iki grubada ateş açmamamız lazım.

burada eğer dutylerın görevini yapsaydık freedomlar bize düşman olurdu.ama başta freedoomlara yardım etseydik dutyler bize düşman olurdu.biz böyle yapınca her iki tarafta düşman olmuyo ve bence oynarken dikkatli olunması yönünde çünkü oyun sonunu etkileyebilir.peki bundan kazancımız ne? her iki taraf çatışıp ölünce ölenlerden ganimet toplamak

• Birde arkadaşlar merak ettim bazıları oyun takılıyor diyor.ama ben 1.2 gh işlemci 2 gb ram ve 512 mb ekran kartıyla aşağıdaki ayarlarla çok rahat oynuyorum ki bazılar 4 çekirdekle filan takılıyo demiş bu nasıl oluyor ki?(bu arada işlemcimin normal hızı 3.2 ghz çift çekirdekli ama ben tasarruf için voltajı ve çarpan hızını düşürdüm) ayarlar ise şunlar.

• o takılma sistemden değil
    oyunun kendisiyle ilgili bir sorundu
    hatırladığım kadarıyla
  • 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.