Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU] (138. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.019
Cevap
5
Favori
160.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • clear skyı tamamen değil ama değiştiği için sevmedim.

seriyi sevmemi sağlayan o yalnızlık atmosferi bu oyunda takım savaşına dönmüş ve esas çernobille çok az alakası var.

var olan güzel şeyler:anomaliler,mutantlar radyasyon vs

uymayan şeyler:daha ilk oyunda zorluğun hissedilmesi,istenmeyen gıcık buglar ,bazen istemesekde tek değilde takım halinde gitmemiz

ilk oyundaki atmosfer bunda yok gibi (grafikler güzel tabi)

10 ar defa bitirdiyseniz 30 defa oluyo. bukadar hızlı geçmek iyi değil bu oyun için anlayarak bitirmek daha iyi.

gerçekcilik gayet iyi ama aşırısı kötü olmuş.bandajlar artık sadece kanamayı durdurması gibi.

tamamen kötü demiyorum ama oyunun çehresini değiştirmişler.
  • quote:

10 ar defa bitirdiyseniz 30 defa oluyo. bukadar hızlı geçmek iyi değil bu oyun için anlayarak bitirmek daha iyi.

hocam SoC 2007'de Clear Sky 2008'de COP'da 2010 başlarında çıktı , insaf yani.
    bu oyunları benim kadar detaylı ve her ayrıntısına kadar oynayan sayılıdır bu forumda.
    oyunların konularının sayfalarını bir karıştır bak baştan başlayarak...

Clear Sky'a gelince ilk bölgede bataklıklarda birkaç gruplu görev var ama bunun dışında yalnızlık atmosferi bence fazlasıyla mevcut.
    o bataklıklardaki diğer görevleri tek başına gece vaki yap bak gör yalnızlık neymiş...

ayrıca Clear Sky'daki olaylar tarih olarak SoC'dan önce cereyan etmekte dolayısıyla ortamın biraz daha kalabalık olması biraz da hikaye gereği...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 27 Eylül 2011; 16:08:21 >

• arkadaşlar sizin kadar çok bitirmedim bu seriyi ama her serisini sindirerek oynadım girmediğim delik bırakmadım
    herh haritenın her binasını harabesini hurdasını gezdim
    oralar benim evim gibi oldu
  • bi tünelin içinden yer altına girdim. içindeki adamları temizledim. sonra merdivenlerden daha aşağı indim. görünmez bi mutantın saldırısına uğradım. koridorun sonundaki kapıdan içeri girdim. içerisi düşman kaynıyor hepsinde hayvan gibi silahlar, full zırhlı. elimde küçük bi silah var. 2-3 şarjör boşaltıyorum zor ölüyorlar. ne yaptıysam geçemedim. hem önden hem arkadan saldırıyorlar. nasıl geçeceğiz burayı, oyunun daha başlarındayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

bi tünelin içinden yer altına girdim. içindeki adamları temizledim. sonra merdivenlerden daha aşağı indim. görünmez bi mutantın saldırısına uğradım. koridorun sonundaki kapıdan içeri girdim. içerisi düşman kaynıyor hepsinde hayvan gibi silahlar, full zırhlı. elimde küçük bi silah var. 2-3 şarjör boşaltıyorum zor ölüyorlar. ne yaptıysam geçemedim. hem önden hem arkadan saldırıyorlar. nasıl geçeceğiz burayı, oyunun daha başlarındayım

Takıldığın görevin ismini google yada youtube a yaz nasıl geçildiğini ne yapıldığını kesin bulursun. İstersen buraya resim koy, oyunu ezbere bilen arkdaslarımız var(sahafiec) sana yardımcı olurlar.

• yanılmıyorsam Strelok'un zulasını bulma görevinden bahsediyor arkadaş, onun için Agroprom Underground'a iniliyor hani.

Apgroprom'da stalkerlere yardım edip aşağı iniyorsun rögar kapağının oradan.
    iner inmez banditler saldırıyor, sonra duruma göre 2-3 görünmez Bloodsucker var ve onları geçince de askerlere bulaşıyorsun.
    onları halledince de Strelok'un gizli odasına giriyorsun.

tabii çikişta yine askerler bekliyor ve birde beyin eritici mutant, vay be dostluklara bak...

neyse hocam, o görevden sağ salim dönmek için oraya iyi bir zırh, sağlam silah ve bol mermi lazım.
    ayrıca el bombaları da çok işe yarıyor, vurduğun her düşmanı iyice ara ve işine yarayacak herşeyini al.

eğer korkmak hoşuna gidiyorsa o görevi gece ve karanlık odada kulaklık ile oyna...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 6 Ekim 2011; 7:41:07 >

• dediğim gibi elimde sadece küçük bi silah var. zırh falanda yok. geri dönüp yukarı çıksam bulurmuyum ki?

bide sorum olacak: öldürdüğüm adamların silahlarını alıyorum ama çoğunda ya mermi olmuyor ya da az mermi oluyor. ben bu silahların sadece şarjorunu alıp tek bi silahta kullanamaz mıyım? aynı silahtan 6-7 tane var. boş yere yer kaplıyor. sonra koşamıyorum

yer altına ilk indiğimde hiç bir şeyden haberim yok. sesde baya açık tabi. arada bir çığlık(gibi) sesi geliyor. tam odaya girdiğimde o ses, hemen ardından düşman ateşi neye uğradığımı şaşırdım 2 metre havaya sıçradım korkudan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 7 Ekim 2011; 1:54:10 >

• hocam, sen ta o göreve kadar zırh olmadan ve sadece küçük bir silahla gittiysen oyunun hiç detayına girmeden sadece ana görevleri yapıyorsun demek ki.
    bu şekilde bu oyundan alabilceğin zevkin %10'nunu bile alamazsın.
    genel olarak sana tavsiyem oradan yer altından çık ve geri git ilk bölgeye, Cordon'a.
    orada tüccar ve diğer stalker'larla konuş ve alabileceğin tüm yan görevleri al ve yap.
    karşılığında da para kazanıp tüccardan hem zırh hemde daha iyi silahlar ve mermi alabilirsin.
    elinde aynı modelden çok sayıda silah olunca en iyi durumdakini kendine koru ve diğerlerini sat.
    hiç birşeyi öylece ortalıkta bırakma, onun yerine ya tüccara ya da stalker'lere sat.
    para demek yeni sağlam zırhlar, silahlar ve mermi demek. doğru silah için doğru tip mermi bulundurmaya da dikkat et.
    özellikle de ana görevlere giderken mutlaka önceden tecizatını iyi kontrol et yoksa işin çok zor, düşmanlar git gide güçleniyor oyunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 7 Ekim 2011; 12:08:29 >

• çok iyi oldu bu bilgiler, teşekkür ediyorum. peki geri dönüp, başka bir zaman tekrar girsem yer altına, öldürdüğüm düşmanları tekrar mı öldürmem gerekecek?
  • evet, onları tekrar öldürmen gerekecek. fakat iyi bir zırh ve silahla onlar sana sorun yaratmaz.

genel olarak sürekli yan görevler ve ticaret ile para kazanmaya bak ve her fırsatta daha iyi zirh ve silah satın al.
    bazı gizli zulalarda zirhlar ve vurduğun düşmanlarda özel silahlar çıkıyor onları sakın satma, kendin kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 7 Ekim 2011; 12:39:14 >
  • dediğiniz gibi yapıp geri döndüm. ama o da ne, dışarıda en az 50-60 kişi beni bekliyor. hepsi full zırhlı/silahlı. kendimi bi evin içine attım. ne yapacağımı bilmiyorum, şaşırmış durumdayım zaten iyice soğudum oyundan. yeniden mi başlasam?
  • girdiğin yerden mi geri çıktın yoksa yer altından ilerleyerek asker üssüne mi çıktın?
  • ilk yer altına girdiğim yerden çıktım, askeri üsse girdim adamı kurtardığım yer
  • İlk yer altına girdiğin yerden çıkarsan her zaman bir sürü eleman seni bekler üstüne köpeklerde vardır.Gerçi sağlam cephane , sağlık vs ile kurtulabilirsin tekrar tekrar denemen lazım bence Sen orayı boşver yer altından ilerle oranın sonundan çık , sonra tekrar dönebilirsin ilk bölümlere.
  • evet keşke hiç çıkmasaydım. bu kadar düşman yoktu hiç değilse. biraz daha uğraşsam geçebilirdim belki. neyse şimdi evin içinden yer altı girişine doğru depara kalkmayı denicem.
  • evet, yer altına tekrar girdim. o öldüremediğim adamları hallettim. son koridordaki beyin eritici mutant ta çok feci tırstım. biraz zorda olsa onuda hallettim. dışarı çıktım. hemen sirenler çalmaya başladı ve yine bi orduyla karşı karşıyaydım. yarım saat burda uğraştım bi şekilde binanın içine girip çantayı aldım ve terastan aşağı inerek arka taraftan sıvıştım. sonra o askeri üssün olduğu bölgeye gittim ama Mole denen adama tekrar yardım edip kurtardım o da beni tekrar yer altı girişine götürdü. bende onu öldürmek zorunda kaldım. öldürdükten sonra haritada barmenin yeri gözüktü. çantayı barmene götürdüm. şu an işler bayağı bir karıştı. şimdide bi aksilik çıkmazsa Cordon'a gidicem.

bu arada oyunun en başında konuştuğumuz adam telsizden "sen ne biçim adamsın, senden adam olmaz" gibi onur kırıcı laflar sarf etti. her dediğini yapıyoruz adam hala laf söylüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 9 Ekim 2011; 14:00:30 >

• bi sorum olacak: yan görevlerde x stalkerı öldür gibi görevler oluyor. şimdi bu görevi aldık, stalkerın olduğu bölgeye gittik ve stalkerı öldürdük. bunun arkadaşları hemen bize düşman oluyor. sadece bu adamlarmı bize düşman oluyor yoksa bu gruptaki adamlar bizi nerde görse saldıracaklar mı?
  • yukarı
  • kazık gibi soru sorimmi? benim en çok sıkıntı yaşadığım şey dost ve düşman olayı oldu. bilmeden birini vurdunmu o adamın klanı sana düşman kesiliyor.

stratejik olarak kimi vurup kimi vurmamam gerektiğini nerden bilicem (kesin cahilce sorduk ama)
  • sana bulaşmayana bulaşma yeter
    dostlar yeşil renk
    nötürler sarı renk
    düşmanlar kırmızı renk
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.