Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU] (137. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.019
Cevap
5
Favori
160.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • keşke konsola cıksa :) kac sene önce oynamıstım suan görünce dayanamayıp girdim , bu arada oyunu bitirememiştim sonrada ne oldu bilmiyorum :)
  • oyunu bitirdim ama tabi sahte sonla(elimde save var sonra doğru sonla bitircem) altınlar yağarken bina üstüme göçtü

bundan sonra ne yapmalıyım sizce yani clear sky mı yoksa call of pripyata mı geçeyim yoksa çernobile baştan mı başlasam?

clear skyın devam oyunu değilde önceki zamanı işlemesi kafamı karıştırıyo çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyo-20 -- 23 Eylül 2011; 1:30:07 >
  • ben de iyi sonla bitiremedim
    aslında cs ve cop kaçmıyor
    eğer soc i tekrar oynamak istiyorsan oyna
    ama cs oynarsan daha iyi
    çünkü soc daki tüm haritalar zone lar mevcut
    aslında cs çok iyi
  • niye bitirmedin ya ben yarın bitircem(yarını iple çekiyorum)

yeniden aynı oyuna başlamak biraz zaman geçsin öyle...

birde herkes cernobile ilk girince time blow out sayacında çok zor diyodu hiçte öyle değilmiş ben oynarken akla karayı seçmedim elimde ak 47 ile (dürbünde ekledim) ile çok kolay bitti orası.şuanda kendim hiç hile yapmadım ama neredeyse kendimi ölümsüz gibi hissediyorum.çünkü bu da aslında oyundaki diğer ilginç olan şey.mesela önceden 1 köpek bile saldırsa korkardım ama hepsi aynı anda saldırmıyo artık heralde güçlü olduğumu anlıyorlar. şu ana kadar tek değişmeyen güç dengesi karşımdaki düşmanda thunder gibi silahlar olanlar beni kolay öldürüyo.

birde anten olan görevde önceden ölen mutanların hayalleri de çıkıyor ama bize zarar veremiyorlar sadece korkutma amaçlı.

shadow of çernobilde sadece exoskeleton elbisesi mi hilesiz taşıdığımız kiloyu artırıyo?

birde çernobil binasına girdiğim halde (patlamanın kaynağında ) neden radyasyon seviyesi uçmuyo?önceki bölümlerde radyasyondan öldüm ama burada tık yok?bu durum saçma olmuş çünkü kaynağa yaklaşmak zor olmalıydı mantıken.

clear skyı oynayan varsa anlatabilirmi?

clear skyı denemek istiyorum dx 10 dan dolayı.

• hocam ben de bitereceğim bu gidişle b
    beni iştaha getirdin
    oyunu stratejik ve yedire yedire oynarsan sabırlı bir şekilde yani
    ozaman bazı zor bölümler atlatılıyor

exoskeleton zırhı demişsin
    o zırhtan bir kaç çeşit var
    en pahalısı daha ağır yük taşıyor
    yani yük taşıma kapasiteni artırıyor
    daha ucuzu da daha az yük taşıma kapasitesi artırıyor

bu arada benim bulduğum bir bug var
    mesela bir ceseti yük taşıma çantası olarak kullanabilirsin
    tonlarca yük koysan da o cesedi sürükleyerek tonlarca yükü taşıyabiliyorsun
    ama maplar arası geçişte cesedi geride bırakmak zorunda kalıyorsun
    o durumda da diğer mapa eşya aktarmak biraz zaman alıyor

ayrıca iki gurubu birbirine düşman edip nötür kalma fikri iyiymiş deneyeceğim

clear sky kesinlikle güzel oyun
    shadow of chernobily deki haritalara ek olarak bir kaç bölge daha var
    ve daha gelişmiş diyebilirim

tercih sana kalmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Kyo-20

Birde arkadaşlar merak ettim bazıları oyun takılıyor diyor.ama ben 1.2 gh işlemci 2 gb ram ve 512 mb ekran kartıyla aşağıdaki ayarlarla çok rahat oynuyorum ki bazılar 4 çekirdekle filan takılıyo demiş bu nasıl oluyor ki?(bu arada işlemcimin normal hızı 3.2 ghz çift çekirdekli ama ben tasarruf için voltajı ve çarpan hızını düşürdüm) ayarlar ise şunlar.

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU]

hocam, senin kullandığın çözünürlükte ekran kartından ziyade işlemci daha etkili oluyor.
    tüm ayarları fullersen bazı arkadaşların neden oyun kasıyor dediğini anlarsın.
    sırf "Static lighting" yerine "Full dynamic lighting" yapman bile herşeyi acaip değiştirir, dene bak istersen...

bu hem kullanılan ayarlardan hemde kısmen oyun motorundan kaynaklı...

• Şu oyuna bir türlü ısınamadım yahu..
  • Oynayipta sIkIlIp biraktigim nadir oyunlardan biri hemde en baslara !! Bukadar ovulne ve bukadar uniq ogeler barindiran bir oyunun bir okadarda sevmeyeni varsa burada birseyler yanlis diye dusunuyorum... Oyun yapimcilari belkide yapilabilecek en iyi oyunun sanatsal ornegini bizlere sunmus ama demekki icinde birseyler yanlis. Ben boyle dusunuyorum.

Soylede bir durum var, sene 2008'de oynadim ve biraktim, nezaman bu konuyu gorsem ve yorumlari okusam icimden oynama hissi gecerkerken oyunda aldigim o hissten sonra oynamak fikri kayboluyor. Ilginc gercekten !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Oynayipta sIkIlIp biraktigim nadir oyunlardan biri hemde en baslara !! Bukadar ovulne ve bukadar uniq ogeler barindiran bir oyunun bir okadarda sevmeyeni varsa burada birseyler yanlis diye dusunuyorum... Oyun yapimcilari belkide yapilabilecek en iyi oyunun sanatsal ornegini bizlere sunmus ama demekki icinde birseyler yanlis. Ben boyle dusunuyorum.

Soylede bir durum var, sene 2008'de oynadim ve biraktim, nezaman bu konuyu gorsem ve yorumlari okusam icimden oynama hissi gecerkerken oyunda aldigim o hissten sonra oynamak fikri kayboluyor. Ilginc gercekten !!

İstisnalardan birisin bence sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Ceko

quote:

Oynayipta sIkIlIp biraktigim nadir oyunlardan biri hemde en baslara !! Bukadar ovulne ve bukadar uniq ogeler barindiran bir oyunun bir okadarda sevmeyeni varsa burada birseyler yanlis diye dusunuyorum... Oyun yapimcilari belkide yapilabilecek en iyi oyunun sanatsal ornegini bizlere sunmus ama demekki icinde birseyler yanlis. Ben boyle dusunuyorum.

Istisna mi?

Hadi seven birisine desen istisna derim ama sevmeyene istisna demen garip dogrusu. Bu oyunu oynayip seveninden cok sevmeyeni var kabul etmek neden bukadar zor anlamiyorum. Ha ben burada oyunu kotulemiyorum, kotude demiyorum ama oyunda birseyler itici ... Neyse umarim tartisma cikmaz !!

• quote:

quote:

quote:

Istisna mi?

Hadi seven birisine desen istisna derim ama sevmeyene istisna demen garip dogrusu. Bu oyunu oynayip seveninden cok sevmeyeni var kabul etmek neden bukadar zor anlamiyorum. Ha ben burada oyunu kotulemiyorum, kotude demiyorum ama oyunda birseyler itici ... Neyse umarim tartisma cikmaz !!

Öncelikle begenenden cok begenmeyen var diyosunda bunu neye göre söylüyosun onu anlayamadim neye dayanarak böyle bir kanıya vardın? Bu arada küçük bir hatirlatma bu oyunun 3 serisi çıktı sence sevilmeyen ve çok satmayan bir oyunun devamı çıkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Istisna mi?

Öncelikle begenenden cok begenmeyen var diyosunda bunu neye göre söylüyosun onu anlayamadim neye dayanarak böyle bir kanıya vardın? Bu arada küçük bir hatirlatma bu oyunun 3 serisi çıktı sence sevilmeyen ve çok satmayan bir oyunun devamı çıkar mı?

Devaminin cikmasi o oyun cokk sevildi o nedenle cikti anlamina gelmez . Sevmeyeninin cok olmasini soyle yabanci forumlarida katarak arastirirsan gorursun... Oyunun icinde birsey eksik herkes bunu soyluyor. Yani oyun kotu degil ama oynayan oyuncunun cogunun birakmasina sebep olan birsey var. Nedir diye sorarsan ben dahi bilmiyorum. Dedigim gibi oyunu oynamak istegim olsa bile bukadar ovguden sonra. Ilk oyundaki hislerim tekrar aklima geliyor ve aynen birakiyorum.

Neyse uzatmeye degmez... Benim icin konu kapanmistir .

• Emrah D. Gültekin sana aynen katılıyorum herkesin bilip suyunu çıkaracağına böyle sayılı kişilerin sevmesi daha iyi.

neyse ben oyunu bitirdim bugün tadı damağımda kaldı.

belki yeni başlayanlar olur diye ayrıntılı haritalar buldum

aşagıdaki linkteki harita çernobil oyununun

http://www.g-unitclub.tym.sk/Map_Zone-big.jpg

bu ise clear skyın haritası

http://extreme.pcgameshardware.de/attachments/146453d1254677139-sammelthread-stalker-clear-sky-map_zone_big.jpg

haritalarda gizli nesne ve ana görevlerin yerleri de yazıyo

umarım yardımcı olur...

• quote:

quote:

quote:

Istisna mi?

bu oyunu sevenlerle sevmeyenlerin istatistiğini mi tuttun?
    sen sevmiyorsun diye herkesin de sevmediğini mi zannediyorsun?

lütfen oyunu daha oynamadan bırakıp da bu oyun hakkında yorum yaparak konuyu kirletme

• quote:

Orijinalden alıntı: Kyo-20

Emrah D. Gültekin sana aynen katılıyorum herkesin bilip suyunu çıkaracağına böyle sayılı kişilerin sevmesi daha iyi.

neyse ben oyunu bitirdim bugün tadı damağımda kaldı.

belki yeni başlayanlar olur diye ayrıntılı haritalar buldum

aşagıdaki linkteki harita çernobil oyununun

http://www.g-unitclub.tym.sk/Map_Zone-big.jpg

bu ise clear skyın haritası

http://extreme.pcgameshardware.de/attachments/146453d1254677139-sammelthread-stalker-clear-sky-map_zone_big.jpg

haritalarda gizli nesne ve ana görevlerin yerleri de yazıyo

umarım yardımcı olur...

teşekkürler
    bitirmediğim birkaç yeni oyundan sonra stalker serisine yeniden başlayacağım
    ozaman işime yarar
    keşke steam da indirim olsa

• ben oyunu bedava aldım, level dergisinden.
  • ASLINDA 3 oyunu da arşivime almak istiyorum
    complete paket olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 24 Eylül 2011; 14:11:47 >
  • çernobilden sonra clear sky a geçtim ama pişmanım yeniden çernobile başlayıp busefer ayrıntılı oynarım.clear sky son yama yüklü olduğu halde sanki birsürü bug var gibi bu oyun seriye yakışmamış 2. haritaya geçince daha oyun başlar başlamaz turretli asker delik deşik ediyo. geri döndüm clear sky merkezine ama bu seferde ordakiler beni dostluktan çıkarmış.bissürü bug var .bandaj önceden canımızı yükseltiyodu şimdi sadece kanamayı durduruyo(bu da iyi olmamış).oyunda zaman geçmiyo gece olunca.

eğer arşiv yapmayı isterseniz clear skyı atlamanız bir kayıp olmaz çünkü aynı crysis warhead daki gibi clear sky ara oyun olmuş(satış stratejisi).ve hikaye de değişik .ilk oyunda çernobili yaşamak çok güzeldi.

puanlama

soc:9
    clear sky:6

call of pripyatı daha oynamadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyo-20 -- 26 Eylül 2011; 21:33:40 >
  • ilk oyunun yeri bir başka
  • Clear Sky'ı neden sevmediniz bukadar anlamış değilim.
    ben şahsen 10 üzerinden SoC'a 9,5 CS'e de 9 veriyorum rahat rahat...

bu arada 3 oyunu da en az 10'ar defa bitirmişimdir...
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.