Oyunu sever bütün çocuklar birdirbir, uzun eşek, körebe bu yüzden anlamı aynıdır, değişmez oyun sözcüğünün halkların dilinde
(Oyun koyun çocukların adını)
Savaşa karşıdır bütün çocuklar kışın: kar altında her sabah tükenip erise de solgun nefesi yazın: göğsü sırmalı fabrikalarda çarkları döndürse de yoksul alevi savaşa karşıdır bütün çocuklar nice ölümlerden geçmişlerdir nice rüzgarlar içmişlerdir gelincik tarlası çocuklar
(Emek koyun çocukların adını)
Gökyüzünün penceresinden şimdi bir kuş havalansa kanat çırpışlarında hayatın yağmalanmış sevinci - Kuş uçar rüzgar kalır
(Sevinç koyun çocukların adını)
Uzay denizlerinde şimdi bir balık ağlasa gözyaşı billurlarında yüz bin umut kıvılcımı - Alev uçar nazar kalır
(Umut koyun çocukların adını)
Çocuk bahçelerinde şimdi bir çiçek açsa hüzün sevince dönüşür sevinç çiçeğe - Ölüm uçar çocuklar kalır
(Mutluluk koyun çocukların adını)
Barıştan yanadır bütün çocuklar sabah: kuşatılmış bir toplama kampında ayrılığın tetiğini okşasa da elleri akşam: yıldızların mor orağıyla sessizliği devşirse de yetim öksüz sesi barıştan yanadır bütün çocuklar nice çığlık emmişlerdir nice korku gezmişlerdir yürekten hisli sevmişlerdir güvercin harmanı çocuklar
(Devrim koyun çocukların adını)
Barışı sever bütün çocuklar beştaş, saklambaç, elim sende bu yüzden anlamı aynıdır, değişmez barış sözcüğünün halkların dilinde
(Barış koyun çocukların adını)
REFİK DURBAŞ 'ın çok sevdiğim bir çocuk şiiri .. ilkokula giderken halamın bana aldığı can yayınevinden okuduğum bir kitaptı, neyseki nette bulabildim şiiri :)) nasıl mümkün olur bilmiyorum ama çocuk kalmak dileğiyle....
nereye uçar gökyüzü ses nereye uçar öyle sevmişim ki seni ölüm nereye bensiz.. REFİK DURBAŞ
Bazen hak etmediğimiz kişilerden hak etmediğimiz davranışlar görürüz, bizim sevdiğimiz insanlar yapar bunu.. aldatır, yalan söyler, aşşalar bizleri.. oysa onlar bilmezler sevgili bedduası ne kötü bir şeydir.. onlar için diyecek bi tek söz vardır: YAZIK..! bizim sevgimizi hak edemediler....
Buluşmak Üzere
Diyelim yağmura tutuldun bir gün Bardaktan boşanırcasına yağıyor mübarek Öbür yanda güneş kendi keyfinde Ne de olsa yaz yağmuru Pırıl pırıl düşüyor damlalar Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın Dar attın kendini karşı evin sundurmasına İşte o evin kapısında bulacaksın beni
Diyelim için çekti bir sabah vakti Erkenceden denize gireyim dedin Kulaç attıkça sen Patiska çarşaflar gibi yırtılıyor su ortadan Ege denizi bu efendi deniz Seslenmiyor Derken bi de dibe dalayım diyorsun İçine doğdu belki de İşte çil çil koşuşan balıklar Lapinalar gümüşler var ya Eylim eylim salınan yosunlar Onların arasında bulacaksın beni
Diyelim sapına kadar şair bir herif çıkmış ortaya Çakmak çakmak gözleri Meydan ya Taksim ya Beyazıt meydanı Herkes orda sen de ordasın Herif bizden söz ediyor bu ülkenin çocuklarından Yürüyelim arkadaşlar diyor yürüyelim Özgürlüğe mutluluğa doğru Her işin başında sevgi diyor Gözlerin yağmurdan sonra yaprakların yeşili Bi de başını çeviriyorsun ki Yanında ben varım
can yücel
Evin varsa bir sıfır koymalısın varlıklar hanene, İşin varsa bir sıfır daha koymalısın, İş seninse üç sıfır daha koymalısın, İş iyi gidiyorsa üç sıfır daha, Araban varsa bir sıfır, Yazlığın varsa bir sıfır daha, Daha sıralanabilir sıfırlar hanesi... Ancak, kişiliğin varsa bir koyarsın başına, bütün sıfırlar anlamlı bir değere ulaşır.! Yoksa sonuç sıfırdır, hiç uğraşmayasın boş yere ..!
Şükrü Kızılot
bugün kardeşimle yemek yediğim yerde bir dergide yazıyordu, çok hoşuma gitti :)
Park
Öyle sevdim ki seni Öylesine sensin ki! Kuşlar gibi cıvıldar Tattırdığın acılar.
Cemal Süreya
''Gel seninle bir daha ağlayalım; yaşanmışlara, yaşanmamışlara, bir de hiç yaşanamayacaklara.'' [Oğuz Atay]
bu güzel söz için gülelim bence :))
''Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme. Ve ne kadar basit olursa olsun, senin olandan asla vazgeçme.'' [Che]
çünkü; senin sevdiğin o :)) var mı ötesi??
''Nerede değilsem, orada iyi olacakmışım gibi gelir.'' [Baudelaire]
Bana Kalbimdesin Deme! Bilirsin Kalabalık Yerleri Sevmem. ' Edip Cansever '
Vücudunun %70 i su olan bir canlının nasıl olurda içi yanar. ' Ece Ayhan '
eski sevgilime sormak isterdim? hangimiz daha gerçekçiyiz? benden ayrıldıktan iki hafta sonra aşık olduğun kız mı? yoksa bana dediğin; hayır sevgilim sana aşık değilim aşk hemen geçer süresi belli değil ama sana duyduğum sevgi bir ömürlük! evet hangisi??
Servet Kocakaya – Doğum Günümde
hic kimseyi sevemezsin sandigim zamanlar dalga kiransiz bir cocuk butun limanlar
kahramansiz bir filim gibi solar romanlar figuranlar beni oynar dogum gunumde
bir an varki unutulmaz derdi kederi
goclere top bir kent gibi mal durursun istanbula benziyorsun dogum gunumde
basladigi yerde biter tum yolculuklar bir selami eksik etme dogum gunumde
gozlerimde sensizlikten gayri nem kaldi mahsuniden bir turku cal dogum gunumde
canım benim :)) bugün senin doğum günün.... ve ben yine seni hatırlarım her yıl aralık ayında.. iyi ki varsın, sen var olduğun için allaha şükrediyorum ve seni çok seviyorum..
bana seni unutturacak bir yer yok bu dünyada dayanmalıyım yaşamalıyım senden kalanlarla
senle başladı seninle bitti göçmen kuşlar gibi bir vakitlikti benden geçti aşk benden geçti aşk
gündü ağardı geceydi karardı açtığı kapıyı kendi kapattı benden geçti aşk benden geçti aşk
tesadüfler hikayesi bulduğum gibi kaybettim seni
senle başladı seninle bitti göçmen kuşlar gibi bir vakitlikti benden geçti aşk benden geçti aşk
Göksel den Benden Geçti Aşk.. bana göre bir şarkı değil ama yinede seviyorum.. gökselin sesi her zaman hoşuma gitmiştir :))
.....
hayat o kadar zor mu? atıLır mıyız oyundan, benzemezsek onLara? bahane mi Lazım? mazeretimiz mi kaLmamış? çok ayıp oLmuş çok ayıp oLmuş
hayat o kadar zor mu? takıLır mıyız yoLunda, şekLi gizLi taşLara? yetişmek mi Lazım? bahçemizde bir güL açmamış çok ayıp oLmuş çok ayıp oLmuş
kız en güzeL, en hafif giysisini giymiş oğLan renkLi bir dünya boyamış kapkara kapıLar sormuşLar onLara ayıp oLmaz mı? bu işLer o kadar koLay mı? ayıp oLmaz mı? http://www.youtube.com/watch?v=nhBvjAeIHP8&ob=av2e
Mor ve Ötesi Ayıp Olmaz mı?
en sevdiğim gruplardan.. Yeni Aktüel SON 20 YILIN EN İYİ ALBÜMLERİ ve ŞARKILARI LİSTESİNDE 1 NUMARA: mor ve ötesi – Dünya Yalan Söylüyor.. gerçekten başarılılar :)) ee ne de olsa ben seviyorum .. := bu şarkı ise; ciden hoş birine hatta ikisine de demek isterdim ayıp olmaz mı diye ??
kış geliyor bağıra çağıra sevmem ki kim geliyor yanıma yanıma bilmez ki kış ortasında kaç lere yakar güneş?? kış geliyor bağıra çağıra sevmem ki kim geliyor yanıma yanıma durmaz ki durmaz ki yeni rüyam da güneşimle soldu yen, adamla yeni kadın doğmadan zordu ayna ayna sihirli ayna neler söyledin bana... http://www.youtube.com/watch?v=cVcucPhko70
Mor Ve Ötesi - Kış Geliyor ... ve bu şarkıda en sevdiğim şarkılarından...
olasılıklar, şanslar olaylar neden hep senin tersine bunu hala sorma yanlış yer ve yanlış zaman bunlar hep aldatmaca bunu artık anla
belki bir gün güneş doğar mezarının üstünden, sen sessizce uyurken uyanınca üzülme gerçek bu işte
tesadüfen yalnızsın, henüz yolun başındasın tesadüfen yalnızsın, gerçeklerin farkındasın
kelimeler sokaklar ve evler ne kadar da boş şeyler sen gizlice ağlarken biraz umut biraz sevgi ne çok şey demek oysa senden uzakta
şarkının sözlerine bakarmısın :) gerçekten çok güzel .. bu şarkı için bir arkadaşıma teşekkür borçluyum :)
durmadan sürer gider oyun kaLbin dursa biLe çarpıp çıksa biLe bir çocuk -hayaLLerin- gidiyor binmiş bir sandaLa sonra başka bir uyuma dönüyor her şey insan kaybettiğini buLuyor
siL baştan gözyaşım, tuzum içindeki nefse baktı eşyaLarını topLadı başka bir yerde kavuşmaLı çok uzakta değiL açıkta buLuşmaLı başka bir uyuma dönüyor her şey insan kaybettiğini buLuyor