Kadın’dı bu duyguları taşıyan. Erkek’ti bu duyguları yaşatan…İnsan’dık, hepsi bize aitti…
Bir adam sevdim, canımı yaktı sevdası Hiç benim olmadı, benimmiş gibi sevdim Biraz umursamazdı, biraz serseri Söylemezdi isteklerini. Kahrolsa aşkından, uykuları kaçsa geceleri, Ben bilmezdim. Utanırdı bazen hatalarından, utancından gelmezdi. Sıcak yaz günlerinde, bir bardak su gibiydi, Hiç ikincisini içemedim. Ne yetti varlığı, ne çekip gidebildim. Umutlarım gibi temizdi düşleri, Elbet istekleri, elbette o da hayal kurardı, Sadece, hiçbirini yapamadı. Biraz vurdumduymazdı, biraz maymun iştahlı, Ne yardan, ne serden vazgeçti. Adı gibi büyük bir denizdi, Çok yüksek bir tepeden bıraktım kendimi sularına, Bir batıp, bir çıktım maviliğinde Bazen sakin bir limanda, bazen fırtınada Üstümden geçen dalgalar gibiydi. Bir adam sevdim, Bir yaz günüydü, sessizce sarıldım sohbetine, Kendinden emin, güvenliydi. Kalbini gördüm birgün, şaşırdım. O, bu adam değildi. Birçoklarına kırgındı, duvarlar koymuştu önüne Kimse yürüyüp geçmesin, görmesin onu diye. Bir adam sevdim, kızınca çıkıp giderdi birden, Arkasından ağlardım, o hiç bilmezdi. Birkaç duble rakısı vardı, Hayır o da Allahtan vardı Yoksa hiç öğrenemezdim beni sevdiğini, Ayıkken olmazdı yüreğini açacak cesareti. Anlayacağınız dostlar, Ben hiç benim olmayan bir adam sevdim, Sanki benimmiş gibi!
şiirin kime ait olduğunu bilimiyorum ama benim kalbimede değdi elleri ..
Ve sen beyaz çocuk: Doğduğunda pembesin, Büyürken beyazsın, Güneş’e çıktığında kırmız…ı, Üşüdüğünde mor, Korktuğunda sarı, Hastayken yeşil, Öldüğünde de grisin! Sen şimdi bana hala “RENKLİ” mi diyorsun?
zenci bir çocuğun yazdığı(2005) ödüllü şiiri ..
Gecenin yarısı, bir kitabın orta yerinden başlamak gibiydi; Seninle birlikte olmak.. Başını anlamadan sona yaklaşmak.. Sonunu okuyamadan uyuyakalmak.. ...Ve uyandığında kaldığın sayfayı karıştırmak".. İşte böyle bir şeydi seni yaşamak,
Yarım yamalak...
Can Yücel böyle bir tarifi anca Can Yücel yapabilirdi (:
Bir amaca bağlanmayan ruh, yolunu kaybeder. Çünkü her yerde olmak, hiçbir yerde olmamaktır. #Montaigne
Amerikalı gazeteci Afrikalıya sorar: “Siz niye bu kadar aç ve yoksulsunuz? ”
Gazetecinin garip, biraz da naif sorusu Afrikalı tarafından şöyle cevaplanır; “Siz bu kadar tok ve zengin olduğunuz için..”
Sen 1'imdin benim. Bense 0'dım gözünde. Görüyorsun ya sevgilim; 10 numara aşk yaşamışız seninle.
Güneşin olsun gönlünde Kar bile yağsa Ya da fırtına olsa Gök bulutlarla Dünya kavgayla dolsa
Güneşin olsun gönlünde O zaman gelsin ne gelirse Doldurur ışıklarla En karanlık gününü
Bir şarkın olsun gönlünde Sevinçli ezgilerle Seni günlük tasalar boğsa bile Bir şarkın olsun dudaklarında O zaman gelsin ne gelirse Yardım eder atlatmaya En yalnız gününü
Başkaları için de bir diyeceğin olsun Tasada ve bunalımda Ve seni mutlu edecek herşeyi Söyle onlara da Bir şarkın olsun dudaklarında
kızılırmak GÜNEŞİN OLSUN GÖNLÜNDE.. istiyorum.. umut ediyorum.. biliyorum..!
ÇÖZEMEDİN
Önce rüzgarla konuş Sonra yağmurla ağla Sen görmeden gideceğim Geriye dönmem asla
Sence ayrılık kolay Yalnız kal, bak göreceksin Ben hatıraları aldım Neyinle övüneceksin
Beni seven bir kadın var Deme artık inanmazlar İçimde ki düğümleri Çözemedin kalsın onlar
Aysel Gürel
Diyelimki yağmura tutuldun bir gün Bardaktan boşalırcasına yağıyor mübarek, Öbür yanda güneş kendi keyfinde Ne de olsa yaz yağmuru Pırıl pırıl düşüyor damlalar Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın Dar attın kendini karşı evin sundurmasına Işte o evin kapısında bulacaksın beni
Diyelim için çekti bir sabah vakti Erkenden denize gireyim dedin Kulaç attıkça sen patiska çarşaflar gibi yırtılıyor su ortadan ege denizi bu efendi deniz Seslenmiyor Derken bi dibe dalayım diyorsun İçine çil çil koşuşan balıklar Lapinalar gümüşler var ya Eylim eylim salınan yosunlar Onların arasında bulacaksın beni
Diyelim sapına kadar şair bir herif çıkmış ortaya Çakmak çakmak gözleri Meydan ya Taksim ya Beyazıt meydanı Herkes orda sen ordasın Herif bizden söz ediyor bu ülkenin çocuklarından Yürüyelim arkadaşlar diyor yürüyelim Özgürlüğe mutluluğa doğru Her işin başında sevgi diyor Gözlerin yağmurdan sonra yaprakların yeşili Bi de başını çeviriyorsun ki Ben varım
CAN YÜCEL
İnsanların birbirini tanıması için en iyi zaman, ayrılmalarına en yakın zamandır. ' Dostoyevski '
Kimileri 'Seviyorum' der, çünkü ezberlemiştir. Kimileri diyemez, çünkü gerçekten sevmiştir. ' Can Yücel '