S23 ultra kullanıcısıyım ve s24 ultra tanıtıldığında tam tarifinize uygun hissiyat oluşmuştu ve güncellemelerden sonra Haklı çıktığımı düşünmüştüm. kamera tarafında (kamerayı önemsiyorsanız) yazılım dışında ufak tefek iyileştirmeler var gibi tüm bunlarla birlikte sormak istediğim şey sadece güncel kalmak(bir kaç güncelleme daha fazla ) adına s23 yada s24 ultradan s25 ultraya geçmek ne kadar doğru ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Ocak Türkiye Güncellemesi ve ONE UI 7 yakında ! Beta ilk sayfada! (1501. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Smart reisin cümlelerini anlamayan bir tek ben miyim kafayi yiyecegim 15 paragraf metin okuyorum hicbir şey anlamiyorum, sanki sadece kelimeler oylesine bir araya gelmiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazen öyle yapıyor smart reis kusura bakmasın okumuyorum genelde çünkü öyle yazdığında resmen beni okuma diyor metin. Ama yinede faydalı çalışmalar yapıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiç doğru bir şey değil elindekiyle devam senin asıl hedef telefonun S28Ultra ya da S29Ultra olmalı oglişim başgancan
Güzel bir soru hocam tebrik ederim. Şöyle ki:
1) Para derdi olmayan için sadece güncel olmak adına geçilir.
2) Para derdi olan için S23-24 ultradan geçiş pek mantıklı görünmüyor.
3) S24U'da sırf kumlanma var diye 25'e geçmek de mantıklı değil.
Diğer bir husus da S23U 25'e göre 2 güncelleme, 24 ultra da bir güncelleme eksik alacak. Ancak bir cihazı uzun ömürlü olarak ortalama 2-3 yıl kullandığımızı varsayarsak 26-27 beklenebilir. Bunun sebebi ise artık S serisi donanımsal ve tasarımsal olarak son aşamaya geldi. Daha önce de söylediğim gibi artık iş tamamen yapay zeka. Buradaki tercih sebebi, yapay zeka özelliklerinden, ileriki serilerde verilecek olanlarının ne kadarının önceki serilere verileceği sorunsalıdır. Bunların hiçbir önemi yok ise kesinlikle ama kesinlikle 23-24 kullananların (düz ve plus hariç) 25 ultraya geçmeleri mantıklı değil.
İşin tasarım tarafına bakacak olursak eğer burası da tamamen göreceli bir kavram. Kimi köşeli kimi oval kenarlar sever. Ancak S serisinin ultra modelleri Note serisi devamı olduğundan kesinlikle karakteri köşeli tasarımdır. Bunun en iyi örneği ise Note 20 Ultra'dır. S24 Ultra'ya kadar bu çizgi korundu ve şimdi 25 ile terkedildi. Kim ne derse desin Ultra serisi düz ve plus modellere göre tasarım olarak hep ayrı olmalı. Samsung bundan vazgeçti ancak tahminimce 26 serisi ile birlikte tekrar köşeli tasarıma dönüş yapacak.
Ben ara model tabirini çok sevmem ancak sanılanın aksine 24 değil 25 serisi bir ara model kıvamında geliyor bana.
Ben yine de teşhir cihazları mağazaya geldiğinde incelememi, karşılaştırmamı yapıp ona göre karar vereceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erditepe -- 28 Ocak 2025; 1:34:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Paranla rezil olanlar veya aldırış etmeyenler de var. Gülme komşuna gelir başına :) .
Kararlar fark edilip kişiler bazında tartılıp her birey kendisi karar verebilir.
Kaçarı olmayan haller vardır şuan S25 Ultra çıktı ya almada almamada gerekçeler çok...
Benim için güncelleme rezaletleri ... S25 Ultra nın akibeti de S24 Ultra nın başına geleceklere bağlı ... Bu yıl ilk defa yılların rutini ile ilerleseydiler ONE UI 7.1 çıkardı ve yeni cihaz lansmanından 1-2 ay sonrasında da ONE UI 7.1 dekiler eski modellere gelirdi. Korkarım ki S24 Ultra ya gelecekler sadece Beta da olanlar gibi! İyimser bir yaklaşım da Son beta da esaslı yenilikler olmayışıdır! Samsung insafa gelir de eski modellerine S25 Ultra kileri getirirse Beta4 te görürüz. Beta da bu kadar ara verilmesi akıl alır gibi değil... Samsung bu yıl rutinin değiştirdi ve bu nedense hiç hayra alamet değil gibi !
S22U S23U S24U S25U hepsi ara modeldir YANİ ARKASI ÖNÜ BİRBİRİNE BARİZ BENZERDİRLER ! ... Yeter artık! Yepyeni bir tasarım gerekiyor...
S25U bal gibi Apple çakma özentisi wannabe benzerini Pixel de yaptı...
Ben de teşhirde esaslı inceleyip öyle karar vereceğim.
-
Ufak bi duzeltme; S23, 2027'e kadar OS guncellemesi alacakken, S24 serisi ise 2031'e kadar alacak. Yani S23 serisi, S24'e göre dört büyük güncellemeyi kaçıracak.
S23, Android 13 ile birlikte 2023 de piyasaya çıktı. 4 yıl işletim sistemi / 5 yıl güvenlik güncellemesi politikasına tabi. Ordan gol yiyor sadece bir yil daha eski cihaz olmasına rağmen.
Ama şu da bir gerçek ki, sonuçta teknoloji forumunda takılıyorsanız teknolojiye meraklısınızdır ve muhtemelen bu telefonları 5 yıldan daha fazla bir süre elde tutmayacaksınız. Eğri oturup dogru konuşalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 28 Ocak 2025; 5:20:13 >
Chatgpt'ye yazdırdığı için öyle, sorsan inkar eder. Bazen bişeyler yazıyor bende altına "ne yazdığını okumadım ama haksızsın" diyorum, çünkü ne dediği anlaşılmayan imla hataları ile dolu devrik cümleler kullanmış.
Hatırlıyorum Huawei p30 pro konusuna gelip birşeyler saçmalamıştı, bir arkadaş da "Smart1978 de konuya gelmiş, allah şimdiden Huawei alacaklara yardım etsin" yazmıştı. Çünkü kendisi gereksiz, android'e program yazan adamın bile umrunda olmayan teknik detaylara takılan biri
Peki bir teknoloji meraklısı olarak 25 'e geçiş yapmayı düşünüyormusunuz siz hocam ?
Haklısınız hocam 4 ve 7 yıl farkı var :) 5 yıl çok uzun süre hocam bende 2 yıl o süre 😁 burda takılmak süreyi aşağıya çekiyor 🤦♂️
Smart hocam size soralım ... kimse watch ultra konusunda cevap vermiyor... vodafone kullanıyorum ama watch ultra da mobil plan aktif etmek istiyorum ..vodafone da omuyor mu bu ?*
-
Parmak izi konusunda ben de sıkıntı yaşıyordum. Çünkü kalitesiz ve pahalı bir koruyucu imiş. Çok da kalınmış. Değiştirdim dün ve hiç sorun yaşamıyorum artık. Parmağı koyunca direkt açılıyor. Bu taktırdığım hem daha ucuz hem de ince bir koruyucu.
Turkcell ile anlaşmalılar sadece...
-
Çok saçma değil mi ?? satarken sadece turkcell de çalışacak diye ibare olması gerekiyor..
-
Cevap verilmiş. Bence de her operatörle uyumlu olmalıdır. Tek bir operatörlü olursa da çok uyguna da olmalıdır ve evet sadece Turkcell lilere denilmeliydi vurgulu bir şekilde.
-
senin attığın görsel s24 fe ye ait. remote beta lab test cihazı olan bir s24fe ye stabil a15 yüklenmiş ve onu paylaştılar. csc kafkasya idi hatta. bu arada s25 serisinde batarya sağlığı görünüyor dedik hatta resim de paylaştık ama orda da ilginç bir durum var ki s25 serisinde fabrika çıkışlı yazılımda ülkeler arasında fark var ve birçok ülkedeki yazılımda batarya sağlığı görünmüyor. sanırım şubat sürümü ile hepsinde batarya sağlığı gösterme gelecek. s24e de stabil a15 ile gelecek(stabil sürüm 7 şubatta gelecek)
-
Demek esas kaynak açığa çıkmış tespit edilmiş.
https://developer.samsung.com/remotetestlab/devicesdeveloper.samsung.com
-
Adam etkileşim almak istedi paylaştı arkadaşlar, bilen biliyordu burayı zaten ama kimse paylaşmadı bir tek bizim akıllı paylaştı :) Artık salsa keşke One UI 7yi
-
Yok ben de anlamıyorum kullanıcı adını gördüğüm an okumadan geçiyorum. Sanırım kendisi cümle kuramıyor sürekli Chatgpt ye falan yazdırıyor.
-
twitterda erencan yılmaz diye biri var o paylaştı bunları. dün de yeni resimler paylaşmış s24fe deki stabil a15 ile ilgili. sanırım optik parmakizi olan tellerde nowbar olmayacak çünkü s24fe dekinde nowbar özelliği yokmuş. belki samsung ileride bir yolunu bulur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X