Şimdi Ara

S3 Mini Şarj Sorunu (Saatte %5 normal mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 hafta önce s3 mini aldım. Düne kadar telefon kullanılmadığı zamanlarda saatte %1-2 gidiyordu. Dün akşam yatmadan önce baktığımda şarj yüzdesi %57 idi. Şaşırdım ama yorgunluktan çok oyun oynadım mı kullandım mı hatırlayamadığım için çok sıkıntı yapmadım ama 8 saat sonra uyandığımda şarj yüzdesi %17yi gösteriyordu. Sadece alarm kurdum o kadar. Telefonu tekrar şarj ettim full olduktan sonra şarjdan çıkardım ve 2 saatte %10 azaldı. Ekran görüntüsünün linkini aşağıya koydum.

Mobil verisi, senkronizasyon, bluetooth, wifi bunların hepsi kapalı durumda üstelik. Lazım olunca açıyorum. Ne yapabilirim? Normal midir bu? Sözde akıllı telefon ama böyle akıllı telefonda olmaz ki. Her gün şarj ederek nereye kadar. Oldu da dışarıda bi yerlerdeyim şarj etme olanağım yok ne yapacağım? Telefon işlevini göremedikten sonra ne anlamı var. Çok kötü moralim bozuldu eski yavaş N97 mi özledim desem azdır..

Umarım bir yerlerde benim hatam vardır telefonda yoktur. Link aşağıdadır.

TIKLA

• ANDROİD OS SORUNU VAR yapman gereken ŞArjı bitir telefon kapansın Telefonu açmadan ac den %100 olana kadar teli açmadan şarj yap düzelmesi lazım düzelmesse batarya kalibrasyonu yapmalısın ....
    Benim S2 akşam 10 da yatıyorum sabah 7 de kalkıyorum %5 gidiyor internet açık zaten hiç kapatmıyorum 3 g açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 16 Nisan 2013; 16:31:00 >
  • Batarya kalibrasyonu nasıl yapılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

ANDROİD OS SORUNU VAR yapman gereken ŞArjı bitir telefon kapansın Telefonu açmadan ac den %100 olana kadar teli açmadan şarj yap düzelmesi lazım düzelmesse batarya kalibrasyonu yapmalısın ....
    Benim S2 akşam 10 da yatıyorum sabah 7 de kalkıyorum %5 gidiyor internet açık zaten hiç kapatmıyorum 3 g açık

Zati bataryayı tamamen bitirip yeniden fullemek batarya kalibrasyonu anlamına geliyor ayrıca telefonun arka planda çalışan onlarca uygulaması var.gereksiz gördüklerini kapatmalısın örneğin : samsung Chaton servisi,Gamehub,samsung push mail gibi samsunga has yada senin kullanmadığın uygulamalar arka planda gün boyu donanım sömürür.internet veri yolu açıldığında ise kimi programlar,güncellemeler haricinde internet veri yolundan data gönderir.telefonunu %20 batarya düştüğünde mutlaka şarj et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• saatte yüzde on harcamayla on saat gidiyosa iyi diyoruz valla bu telefonlarda
    bende de s3 var dün şarja doyuramadım bugün hiç derdi tasası yok yüzde yetmişlerde takılıyo ayarsız alet
  • 1 kereliğine bataryayı tamamen bitirip, sonra tamamen şarj et.
    2-3 hafta sonra batarya daha verimli çalışıyor.
    İlk başkalarda benim telefonda böyleydi, şimdi 2-3 gün gidiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu şarjdayken kullanmayın, yani oyun falan. Benim cihazımın performansını düşürmüştü belirteyim, bu arada şarjınız bitene kadar kullanın en son bittiğinde 24 saat telefonu şarja bırakın, gözle görülür bir etki olacak elbette arka planda uygulama çalıştırmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çalışan uygulamalara baktığımda facebook (durdur diyorum tekrar açıyor ama mobil veri kapalı) basit alarm saati var bu da durdurmama rağmen çalışıyor görünüyor. Bunlar haricinde SCloudStarter, Factory Mode, Yazılım Güncelleştirme, Google Hizmetleri, Uzaktan Kumanda, Görev Yöneticisi, Exchange Hizmeti, com.sec.phone, samsung klavye uygulamaları çalışıyor görünüyor. Bunlardan hangilerini kapatayım peki?

İlk aldığımda telefonun şarjını tamamen bitirdim ve kapalı vaziyette %100 olana kadar şarj ettim. Forumda baktığımda bu yeterli deniyordu. Sonra şarjdan çektim açtım kullandım vs. %78deyken birader kanıma girdi 12 saat şarj olması gerek vs diye. Yine koydum şarja 8-9 saat daha kaldı şarjda. Bununla batarya ölüyorsa zaten eyvahlar olsun sanmıyorum bundan kaynaklı olduğunu ki mobil veri kapalıyken 2 hafta boyunca saatte %1-2 şarj gitti. Şimdi birden böyle olması canımı sıktı açıkçası.

Telefon şarjdayken 2-3 dakikalığına facebooka bakıp çıkıyorum o da nadiren yaptığım bir şey.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.