Şimdi Ara

S4(9500) 4.2.2/4.3/4.4.2 arasında rahatlıkla geçiş yapılacak özel stock sürümler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli arkadaşlar. son zamanlarda sık karşılaştığım isteklerden birine çözüm üretmek amacıyla hazırladığım özel s4-i9500 yazılımlarını burada paylaşıyorum.

NOT: Bu işlem sonunda bootloader değişmediği için eğer daha önce 4.3 ya da 4.4.2 yüklemiş iseniz sayacınız artmadan sabit kalacak. bu işlem sizi sayaçtan kurtarmaz versiyon düşürdükten sonraki rom, root işlemleri yine sayacı artırır. bu işlemler sadece versiyonu düşürür.

Olası Sorular:

- Bu yazılımlar ne işe yarayacak??

- Bu yazılımlar rahatlıkla 4.2.2/4.3/4.4.2 sürümleri arasında yükseltme ve düşürme yapmaya yarayacak.

- Bu yazılım nasıl yapıldı orijinalden farkı ne?

- Bu yazılımlar özel bir programla yapıldı. normal sürümden tek farkı içerisindeki modem son sürüm nb4 ile değişti ve bootloader çıkarıldı.

- Modem değiştirilmesi ve bootloader çıkarılması neyi ifade ediyor?

- Modemi değiştirme işlemi olası efs(imei, ağda kayıtlı değil) hatalarını gidermek için yapıldı. bu romları yükleyince ana bant sürümü yani modem son Türkiye sürümünün modemi olacak(NB4). bootloader ise eski sürümlere dönüşü engellememek için çıkarıldı.

- Bu sürümlerde CSC nedir, sayaç artar mı?

- kullanılan dosyalar en son "TUR" csc'leri kullanılarak yapıldı tamamen orijinal olduğu için sayaca ve CSC'ye herhangi bir etkisi yoktur.

- peki bunlar hiç denendi mi?
    olduğu
    - kendi s4'ümde defalarca denedim ve bir sıkıntı yaşamadım.

TUR 4.2 BURADAN

TUR 4.3 BURADAN

TUR 4.4 BURADAN

Kaynak güvenilirdir,Kendi cihazım 9505 olduğu için yükleyemedim fakat denenmiş ve sorunsuzdur.

Alıntıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lewent20 -- 14 Mayıs 2014; 0:46:29 >

• ilk mesaj benden olsun. Eline sağlık hocam baya bi uğraştın valla. 4.2 de sayaç sıfırlama yapabiliyorduk burdan 4.2 ye geçince sayacı sıfırlama yapamayacak mıyız? O kısmı anlamadım tam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayaç şuan için maalesef sıfırlanmıyor ama iyi haber ibre 9500 lere dönmüş durumda görünüyor.9505 ler için snapdragon daha özgür denilirken şuan için o konuda çoğu kişi 9505 için karamsar tablo çiziyor.

• diyelim 4.2.2ye donduk ama bootloader 4.3 veya 4.4.2 bootloaderi oldugu icin knox kalacak ve root atsak surum 4.2.2. oldugu halde knox sayaci devrede olacak ve geri donusumsuz sekilde 0x1 olarak kalacak.

dogru mu anladim acaba

• Evet maalesef...
  • Hocam simdi biz 4.2 yi yukledik diyelim sonra farkli 4.2 romlarini yukleyebilecekmiyiz? 4.2 den 4.3 veya 4.4.2 ye gecmek icin sizin verdiginiz linketikini kullanmamiz mi gerekiyor yoksa yine farkli romlarla da gecebilirmiyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanaslan99

Hocam simdi biz 4.2 yi yukledik diyelim sonra farkli 4.2 romlarini yukleyebilecekmiyiz? 4.2 den 4.3 veya 4.4.2 ye gecmek icin sizin verdiginiz linketikini kullanmamiz mi gerekiyor yoksa yine farkli romlarla da gecebilirmiyiz.

Aslında tar packager kullanarak her rom için bootloader'ı çıkartarak yükleme yapabilirsiniz.
  • 4.4.2 den direkt 4.2.2 flash layabiliyormuyuz yoksa sıra ilemi yapmalıyız. S2 de çok versiyon yükledim fakat s4 de henüz yükleme yapmadım .. birde cihaz bana 4.4.2 olarak geldi 4.2.2 nin en büyük avantajı pil konusumu veya avantajları neler.. Teşşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haddat -- 14 Mayıs 2014; 13:42:34 >
  • emegınız ıcın tesekkurler 4.4.2 den 4.3 e gectım
  • denız_23 kullanıcısına yanıt
    Diğer konuda kapalı şarj edilemiyor yazmışlar. Bir deneye bilirmisiniz..
  • Cihaz kapalıyken şarj etmeme durumu olabiliyor arkadaşlar net çözüm olunca eklerim burayada....

• quote:

Orijinalden alıntı: Haddat

Diğer konuda kapalı şarj edilemiyor yazmışlar. Bir deneye bilirmisiniz..

Evet haklısınız sarz ediyor gibi görünuyor fakat kapandı ama genelde cihaz kapatmadan % 10 altına düştügunde sarz ediyorum zaten sorun olmaz insAllah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denız_23 -- 17 Mayıs 2014; 2:48:23 >
  • 5.0 güncellemesini yükledim bugün. fakat ram kullanımı çok kötü. 4.2.2 en iyisi gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.