Şimdi Ara

S40,laguna,bravo,astra.. bi el atsanız..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 40.000 civarı nakit tedarik edebilirim. Üzerine kredi de mümkün. Kamu personeliyim. Günde 150 km yol yapacağım. Aile şimdilik 2 kişi. Dizel olmak zorunda. Önce güvenlik, sonra ekonomik, konforlu bir araç almak istiyorum. Pişman olmam diyeceğim C-D segmenti temiz 2. el bi araç istiyorum. Fikirleriniz önemli. Sağolun şimdiden.

• Merhaba,

Saydığınız araçlardan benim tercihim Volvo S40 olur. Ayrıca, dizel Mazda 3 ya da (aileniz 2 kişi olduğu ve büyümesi durumunda aileye katılacak fert de küçük olacağı için) Volvo C30 da önerebilirim. Benim kişisel tercihimi bu araçlar arasında olur. Aslına bakarsanız, benim ailem de 2 kişi ve günlük yapılan yol miktarı 10 km olduğu için bu tür bir araca henüz ihtiyaç duymadım, ama duyarsam da size saydığım seçeneklerden biri olacak.
  • Kesinlikle S40
  • volvo bi yana diğer markalar bi yana......volvo manyak ötesi araçlar üretiyor, kraliyet arabaları gibi taş gibi sağlam.....lakin isveçliler hayat güvenliğini en önde tutmakta....
  • s40 iyidir ama ikinci eli güncel olsun derseniz seçenekler arasında astra da olabilir
  • S40
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

s40 iyidir ama ikinci eli güncel olsun derseniz seçenekler arasında astra da olabilir

Ya bu volvo s40 ın ikinci eli kötü falan diyosunuz da sahibinden.com a bakıyorum dyanimic modeli 45 binin altında temiz araba neredeyse yok. Keşke 2. eli kötü olsa gerçekten..

Pardon "güncel" demişsiniz, ben "yüksek" okumuşum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi June34 -- 12 Mayıs 2010; 14:57:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla vs Megane
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2008 sonrası s40ların 2.eli çok yüksek hatta fahiş rakamlar diyebilirim.....2008 öncesi yani makyajsız olanlar düşük sayılabilir....ama volvo bu ne merco ne bmw bu araç bi başka yani.....volvo çok farklı bir marka uzaylı gibi
  • Laguna III'ü kastediyorsanız bence isteklerinizi karşılayacak en iyi alternatif.
  • kesinlikle laguna III...volvonun laguna ayarındaki aracı s60 tır onunda fiyatı malum zaten astra ile laguna komik olmuş biraz laguna III (tasarım dışında) her açıdan İnsigniadan da iyi bir araçtır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 12 Mayıs 2010; 15:56:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

kesinlikle laguna III...volvonun laguna ayarındaki aracı s60 tır onunda fiyatı malum zaten astra ile laguna komik olmuş biraz laguna III (tasarım dışında) her açıdan İnsigniadan da iyi bir araçtır

Astra'dan daha iyidir diyince bile ''hadi ordan'' demek için kararsızdım Insignia'dan da üstünmüş

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

quote:

kesinlikle laguna III...volvonun laguna ayarındaki aracı s60 tır onunda fiyatı malum zaten astra ile laguna komik olmuş biraz laguna III (tasarım dışında) her açıdan İnsigniadan da iyi bir araçtır

Astra'dan daha iyidir diyince bile ''hadi ordan'' demek için kararsızdım Insignia'dan da üstünmüş

Kardeş sorunun nedir senin?Bu forumda defalarca anlatmaktan bıktık artık lagunayı bilmeyenlere...astra arabamı lagunanın yanında ????
    Megane III desek haydi diyeceğim ama bana göre o da astradan daha güzel bir araba daha arada lagunanın kardeşi fluence varrrr sen gelmiş astradan bahsediyorsun fanatikliğin gözü dönmüşlüğün bu kadarına da pess yani

Şunu o ezberci ondan bundan duyma aklına iyice sok kardeşim...Ülkemiz yollarında d sınıfında mondeo,passat ,insignia avensis gibi cafcaflı arabalardan pek çok mevcut fakat (model yılı farketmez mesela atıyorum 2007 vectra vs laguna 2007 )konfor ve verdiği keyif+güvenlik yol tutuş en önemlisi de F/P bakımından bırak kıyaslamayı yanına bile yaklaşamaz ne astrası yaa

İşin özeti sen ve senin gibi düşünenler için tarihçesini yazıyorum

96-2002 arasındaki Temiz bir laguna I RXT donanımlı 140 HP aracın tek rakibi ve karşılaştıracağımız araç E200 mercedestir

2003-2006 2000 cc lag II privilage 140 hp yine çok konforlu bir arabadır fakat ben tasarımını pek beğenmiyorum

2006-2008 laguna II Faz II 2000 cc 170 hp full privilage donanım tam deri koltuk+sunroof... eğer cafcaf meraklısı değilsen bu aracın hali hazırda ülkemiz yollarında sıkça rastladığımız araçlar içinde (D sınıfı ) rakibi yoktur sınıfındaki en klas en dayanıklı en sağlam en konforlu araçtır

fakat s60 bilmiyorum denemedim

zaten laguna III hala tartışılıyor şu anda pek çok yerde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 12 Mayıs 2010; 16:22:25 >

• quote:

quote:

quote:

Kardeş sorunun nedir senin?Bu forumda defalarca anlatmaktan bıktık artık lagunayı bilmeyenlere...astra arabamı lagunanın yanında ????
    Megane III desek haydi diyeceğim ama bana göre o da astradan daha güzel bir araba daha arada lagunanın kardeşi fluence varrrr sen gelmiş astradan bahsediyorsun fanatikliğin gözü dönmüşlüğün bu kadarına da pess yani

Şunu o ezberci ondan bundan duyma aklına iyice sok kardeşim...Ülkemiz yollarında d sınıfında mondeo,passat ,insignia avensis gibi cafcaflı arabalardan pek çok mevcut fakat (model yılı farketmez mesela atıyorum 2007 vectra vs laguna 2007 )konfor ve verdiği keyif+güvenlik yol tutuş en önemlisi de F/P bakımından bırak kıyaslamayı yanına bile yaklaşamaz ne astrası yaa

96-2002 arasındaki Temiz bir laguna I RXT donanımlı 140 HP aracın tek rakibi ve karşılaştıracağımız araç E200 mercedestir

2003-2006 2000 cc lag II privilage 140 hp yine çok konforlu bir arabadır fakat ben tasarımını pek beğenmiyorum

2006-2008 laguna II Faz II 2000 cc 170 hp full privilage donanım tam deri koltuk+sunroof... eğer cafcaf meraklısı değilsen bu aracın hali hazırda ülkemiz yollarında sıkça rastladığımız araçlar içinde (D sınıfı ) rakibi yoktur sınıfındaki en klas en dayanıklı en sağlam en konforlu araçtır

E200 ile Laguna'yı kıyasladın ya bunu dışarıda söylesen üstüne gülerler
    "2006-2008 laguna II Faz II 2000 cc 170 hp full privilage donanım tam deri koltuk+sunroof" Her iki mesajından birinde kesinlikle bu olmak zorunda mı?
    Tamam herkesin aracı kendine güzel de bir yere kadar.Bu tarihçeyi wikipedia'ya gönder bayağı okunur...
    Anlamadığım tek şey de bu araba o kadar kaliteli sağlam ve ucuza E serisinden daha iyi bir yolsa niye millet ayda 20 tane alıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

quote:

quote:

quote:

E200 ile Laguna'yı kıyasladın ya bunu dışarıda söylesen üstüne gülerler
    "2006-2008 laguna II Faz II 2000 cc 170 hp full privilage donanım tam deri koltuk+sunroof" Her iki mesajından birinde kesinlikle bu olmak zorunda mı?
    Tamam herkesin aracı kendine güzel de bir yere kadar.Bu tarihçeyi wikipedia'ya gönder bayağı okunur...
    Anlamadığım tek şey de bu araba o kadar kaliteli sağlam ve ucuza E serisinden daha iyi bir yolsa niye millet ayda 20 tane alıyor?

ee evet çünkü baya fark var expressiın olanıyla bunu neden üzerine basa basa yazıyorum çünkü muadili olmadığı için ve daha kötü donanımlıların 2 katı fiyata satıldıkları için bilmem anlatabildimmi ?

Yahu senin anlama sorunun mu var ????
    Konuyu çarpıtmakta üzerinize yoktur bir başka yerde de laguna e segmenti demişmişim ben ee yuh yani yuhhhh

Adam passat d segmenti bu nasıl d sınıfı yazmış bende ona cevaben yazdım ONDAN SONRA AAAAAAAA LAGUNA E SEGMENTİ DİYOR dediniz adımız çıktı...gidin işinize yaa arabanın a sından anlamayanlar hayatında lagunaya binmeyenler burada ahkam kesiyor hayatım arabalarda geçti binmediğim araba kalmadı ama genel olarak forumda Lagunaya büyük bir haksızlık yapılıyor göz var gönül var hizan var işte niye yalan söyleyeyim canım babamın firması mı reno o dalga geçtiğin laguına bariz bir şekilde farklı işte diğerlerinden yani kendmi inkar mı edeyim.?

Ben son model araçlardan bahsetmiyorum ki 96 ve 2002 arasında üretilen laguna 1 in full donanımlısının rakibi yine bu yıllar arasında üretilen e200 bana göre

bunlarda benim görüşlerim yaa Alla alla ben her model yılı için söylemiyorum ki bunu yani nasıl okuyorsun anlamıyorum

bak tekrar belirtiyorum

1996 ve 2002 model arasında üretilen full donanımlı RXT 140 hp.lag 1 in rahatlığını konforunu yine benzer yıllarda üretilen eski kasa eskinin de eskisi kasa balina kasa dediğimiz E serisi mercedes verir.

istersen tekrar yazayım 96 ve 2002 model laguna RXT nin tek rakibi yine aynı yıllar arasında üretilen mercedes E200 dür benim gözümde

• Altımda Megane varken Laguna ile niye dalga geçmek isteyeyim ki?
    Ayrıca Passat'a donanımlı Focus deyip, Passat daha çok C sınıfı bir araç deyip, Passat D sınıfı ise Laguna E sınıfıdır diyen ..... nickli arkadaşımız kimdi acaba?
    Boşluğu doldurmanı temenni ediyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_37140084/mpage_2/tm.htm
    Al işte kanıtı
    Bir kere kendinle her zaman kendinle çelişiyorsun:
    Hem Laguna E segmenti değil diyorsun gidip E serisi ile Laguna'yı karşılaştırıyorsun.Neyse bu konu da senin saçmalıklarınla güme gitmesin
    Senin hayatının kaç yılı yollarda geçti bilmiyorum ama 23 yıllık meslek hayatımda görevlere gittiğim araçların sayısını kesinlikle hatırlayamam...

• ben olsam bravo ya da astra alırdım hatcbak arabalardaki kullanım hazını hiçbir sedan araçta bulamazsın
  • Laguna III'lerin turbo hortum sorunları nooldu,halloldu mu ? Çok yolda kalan var diyorlardı!!!
  • quote:

Bilenler bilir : Karakız türküsü (Ankaralı birçok sanatçımız söyler..)

Vay ben öleydim, vay ben öleydim
    Görmeyeydim gözlerini kara kız
    Duymayaydım sözlerini kara kız

*100

• arkadaşlar herşey iyi güzel laguna III de çok hoş bir araç, astra da çok kaliteli ve iyi bir araç ama.....volvo diyorsanız orda durun....evet volvo s40 ın da 4 teker bildiğimiz bir şasi si var...evet volvo s40 ın içine binildiğinde o kadar da ekstra birşey göremiyorsunuz belki.....evet belki lagunanın içine astranın içine bindiğiniz de kendinizi sanki bir gelin arabasında veya diskoda hissedebilir olabilirsinizz.....amaaaa gel gelelim ki uzun yıllar avrupa da malzeme mühendisliği yapan ben kesinlikle volvo nun yerinin ayrı olduğunu söylemek zorunluluğundayımm......

volvo denince akla ilk gelen şey güvenliktir.....peki nedir bu güvenlik? güvenlik önem sırası kişiden kişiye göre değişebilecek otomobil üreticilerine volvo sayesinde ve tüketici talepleri doğrultusunda zaman içinde üreticlerde önem verilmesi gereken zorunlu bir kavram olarak yer edinmiştir...

peki emniyet kemerinin ve bunun gibi bilimum birçok patentin sahibi olan volvo yu renault dan veya opel den ayıran nedir ki?
    artık tüm araçlar güvenli bak euroncap a hepsi 4 5 yıldız alıyor.....heleki renoya bak hepsi 5 yıldız almış gibisinden bir düşünceye sahip olmanız da çok doğaldır.....Lakin ingiliz bakanlığının kurmuş olduğu euroncap volvo tarafından önerilmiş ve kurulması volvo sayesinde gerçekleşmişti.....peki neden volvo farklı olasın ki???

çünkü volvo için güvenlik sadece düz duvarlara çarpmak demek değil, volvo için güvenlik etkileşim demektir....yani olaki euroncap 5 yıldızlı laguna ile bir takla atsanız yada düz bir duvara 90 derece değilde 65 derece açı ile çarpmakta olsanız veyahut reno laguna ile düz bir ducara değilde bir elektrik direğine çarpmak durumunda kalsanız ne olurde sizce acaba ??? ne olacak canım reno 5 yıldızlı araç hiçbirşey olmaz diyebilecek mühendislik bilgisine sahip olabilirmisiniz? hayır olamazsınız.....rano laguna nın tavanında çelik barlar mevcut mudur ? iç iskeletin yapımında kullanılan çelik malzemenin dayanım katsayısı kaçtır? bunun önemi nedir?

daha bir sürü kavram araç çarpışma eksperliğinde yer almaktdır ki bütün bunların euroncap ın mevcut yapısının çok yetersiz kaldığını göstermektedir....peki neden hani volvo kuruluşunda yardım etmişti euroncap ın ?

çünkü bu testleri çok yönlü yapmak, takla teslerine tabi tutmak vs.... oldukça ama oldukça maliyetlidir. çok ama çok büyük yatırımlar paralar gerekmektedir......

peki bu kadar yatırımı volvo yaptımı yapt ise nasıl yaptı?

evet yaptı ama kendisi değil...ford volvo için 2000 yılında şu anda yeryüzündeki mevcut en büyük arge merkezini dünyaya kazandırdı....

bu çarpışma testleri volvonnun zarar etmesinde önemli bir etken olarak raporlarda sunulmasına rağmen volvo asla bu testleri kısmadı vazgeçmedi ve son sürat hala devam ediyor...

burdan sonuçla isterseniz volvodan nefret edin isterseniz güvenlik çok da önemli değil diyin....ama lütfen mühendislik ve bilime biraz saygınız varsa bu müthiş şirkete de biraz saygı gösteriniz....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.