Şimdi Ara

Saab 9-3 Aero 2.0T YOKSA Alfa Romeo 159 1.9 JTD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Saab 9-3 Aero 2.0T

Uykumu kaçıran bir karşılaştırma,sizin düşüncelerini ve kullanıcı yorumlarınızı merak ettiğim için size danışıyorum iki araçta tarzıma uygun araçlarlar.

• anlaşılan bizim uykularımızıda kaçıracan gerçekten zor seçim ancak motor ve tasarım açısından alfa bir tık önde
  • Kesinlikle Alfa. Tasarım ve o aracın ruhu zaten olayı bitiriyor, d segmentinde önden cekişlilerde (mondeo ile birlikte) en iyi yol tutuşa sahip olması ve ülkemizdeki ekonomik şartlarda göz önüne alınarak (marka imajı, ikinci el durumu, dizel olması, fiat servislerinin ilgileniyor olması gibi gibi) Saab yerine kesinlikle tercih edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa'nın şovalye görünümlü aracı benimde ağızımın suyunu akıtmıyor değil.Saab ise 210bg turbo destekli bir güçten bahsediyoruz yabana atılıcak gibi de değil.
  • 159 Çok daha yakışıklı bence

• İkisi de çok kaliteli araçlardır,ancak saab ın parça sorunu firmasının batmış olması ve tüketim gibi durumlardan ötürü 159 daha iyi bir seçenek olur.
  • 159
    + dizel olmasından dolayı yakıt tüketimi
    + servisi daha yaygın olduğundan bakım maliyeyleri
    - saab'a göre düşük kalan performansı
    + dizel olmasından dolayı 2.eli daha iyidir saab'a göre
    + tasarım gorecelidir ama tasarımı

Saab 9-3
    + performansı
    + benzinli olmasindan dolayı motor omrunun digerine gore daga fazla ve daha az yıpranmış olması
    - yakıt sarfiyati

Eşdeğer olduklarını dusundugum hususlar da konfor ve güvenlik. Gerci bu durumda donanim seviyesine gore degisebilir.

Bence Alfa Romeo 159 :) Herkese iyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel oldugu icin alfa.

2.0T cok rahat incir agaci diker ocagina.

• Konfor, Performans ve belki (çok küçük bir farkla) yol tutuş olarak Saab.

Yakıt ekonomisi, alım-satım hızı ve kolaylığı açısından Alfa.

Görünüm olarak ben ikisi arasında karar veremem şahsen. İkisi de güzel; ancak Sedan Saab'lar Saab değil gözümde. Daha çok Opel'in şık ve sade versiyonu gibiler benim için.

Parça konusunda Bu Saab'lar ile Opel'lerin çok fazla ortak parça kullanımı vardır. O açıdan çok sıkıntı yaşamazsınız. Araca has parçalarda sıkıntı olur; ancak bu aracın hurdası boldur. Alanı yoktur. O yüzden parçaları düşünüldüğü gibi pahalı değildir. Ancak ahım şahım bir özellikte, aşık olunası bir araç da değildir. Volvo gibi. "Biz yaptık." bu kadar. Aracı eminim çok seversiniz. Ama ruhu yok aracın.

Ben ikisi arasında LPG taktırmak şartı ile Saab tercih ederdim; ama Saab'lardan iyi anladığım ve ucuza hallettiğim ve aldığım arabaların km'lerini 300.000'e vurdurmadan satmadığım için tamamen. Aracı öldürmeden, suyunu çıkarmadan, hurda etmeden satmayı düşünüyorsanız, Alfa almanızı tavsiye ederim. Kullanım keyfi açısından da ikisi arasında ciddi bir fark olmaz. Aracı gebertip öyle satacak iseniz, o zaman ikisini de kullanın öyle karar verin derim. 2.0T'ye de aldanmayın, çok çeşitli motor var 2.0T yazan. Ama genel kural "T" büyük ise, yıllara göre değişmekle birlikte 205-210hp'lik 2.0 hpt diye tabir edilen motor olduğu. Makbul motor bu. 1.8t veya 2.0t (lpt) makbul değil (Arkasında 2.0t yazıp 1.8T olan var!). Onlar da sorunsuz motorlar; ama işin esprisi 2.0T (hpt) ile başlıyor. Kısaca T'nin büyük mü, küçük mü olduğu önemli. Ruhsata ve motora bakın

Eski, HB kasalara girmiş olsaydınız, hele manuel vites bakıyor olsaydınız cevabım çok değişirdi. Bu arada 159 ile Saab'ın fiyatının aynı olmaması lazım. Saab'ın daha ucuz olması lazım. Fiyatları da yazarsanız... Arada ciddi bir fark varsa 159 yerine Saab da mantıklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 28 Şubat 2013; 11:34:00 >

• İkinci eli baz alırsak eğer 38bin YTL gibi rakama 2005 Saab 9-3 2.0TS 150K İle 180K arasında bir kilometreli araçlar mevcut.Alfa da ise 2008 Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150K ile 180K arasında bir kilometre değerleri mevcut.Motosikletimin gaz elciği hassasiyetinde bir şey beklemek illaki hayal ürünü olur lakin bu hassasiyete yakın gerekli zamanlarda bana cevap verebilmesi önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefa Ayrılmaz

İkinci eli baz alırsak eğer 38bin YTL gibi rakama 2005 Saab 9-3 2.0TS 150K İle 180K arasında bir kilometreli araçlar mevcut.Alfa da ise 2008 Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150K ile 180K arasında bir kilometre değerleri mevcut.Motosikletimin gaz elciği hassasiyetinde bir şey beklemek illaki hayal ürünü olur lakin bu hassasiyete yakın gerekli zamanlarda bana cevap verebilmesi önemli.

ikinci eli baz almak değil mevzu,alfanın servis ağı saab a göre daha yaygın,artı arkasında dev gibi bir fiat firması var.
    saab elektrikli araçlara yönelecek artık yani geleceği yok gibi birşey GM teknolojisini dahi vermedi şu anki patronuna.
    Zaten alfanın kasası güncelliğini korumuş bir durumda,yol tutuş olsun sürüş dinamikleri olsun performans olsun çok özel bir araç.

• 38.000TL 2005 Saab için çok yüksek. Alfa ile Saab arasında ikisi de otomatik vites olursa, bayağı bir performans farkı olur. Saab havada karada... Ancak makul olmak lazım. O arabaya o kadar para bence çok. Biraz fiyat kırmaları veya arcın az kullanılmış ve çok temiz olması lazım.

150-180K da az km değil. Turbo dizelde turbo gittim gidicem konumuna girer. Benzinli de ise iyi kullanılmış bir araba olsa dahi 50-60K ömrü kalmış olur Turbonun. Benzinli daha kolay tamir-rektifiye olur. İki arabada da Turbo çok büyütülecek mesele değil. Pallere 500-1000TL sıkışır.
  • 159 1.9 JTD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

38.000TL 2005 Saab için çok yüksek. Alfa ile Saab arasında ikisi de otomatik vites olursa, bayağı bir performans farkı olur. Saab havada karada... Ancak makul olmak lazım. O arabaya o kadar para bence çok. Biraz fiyat kırmaları veya arcın az kullanılmış ve çok temiz olması lazım.

150-180K da az km değil. Turbo dizelde turbo gittim gidicem konumuna girer. Benzinli de ise iyi kullanılmış bir araba olsa dahi 50-60K ömrü kalmış olur Turbonun. Benzinli daha kolay tamir-rektifiye olur. İki arabada da Turbo çok büyütülecek mesele değil. Pallere 500-1000TL sıkışır.

Motosikletimin park ederken dalgınlıkla yan sehbasını açmayı unuttum arkamı döndüğüm de baatt bir ses gelmişti,854 YTL vererek ön çamurluk almıştım.Alışkınım bu durumlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feindesland -- 1 Mart 2013; 9:33:28 >

• alfa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.