İSVEÇ'in dünyaca ünlü otomobil üreticisi SAAB iflasını ilan etti. İflasın asıl amacının firmanın General Motors'tan bağımsız hareket etmek olduğu belirtildi.
SAAB SAAB firması yazılı olara yaptığı açıklamada, amaçlarının dört bin çalışanıyla birlikte yeni yapılanmaya giderek krizden kurtulmak olduğunu vurguladı. SAAB'ın patronu Jan Ake Jonsson ise yeni yapılanmanın üç ay içinde hayata geçireleceğini söyledi. Jonsson ayrıca bağımsız General Motors firmasına bağlı olmanın önlerini kapadığını, bağımsızı olarak daha rahat çalışabileceklerini sözlerine ekledi.
İsveç Sanayi Bakanı Olofsson,İsveç Haber Ajansı'na verdiği demeçte, şu anda bir hazırlıkları bulunmadğını fakat SAAB'ı ayakta tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Olofsson,"GM'in kendine bağlı otomobil üreticilerinin piyasaya tunabilmesi için 6 Milyar dolara ihtiyaç duyuyor. Bu parayı da Kanada, Almanya, İngiltere, İsveç ve Tayland'dan talep ediyor."açıklamasında bulundu.
1946'da İsveç'te kurulan SAAB firmasının tamamı 2000 yılından beri Amerikan şirketi olan General Motors'a ait. Şu an dört bin çalışanı bulunan firma, 2008 yılında tüm dünyaya 93 bin 295 araç sattı. SAAB markası en çok Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İsveç ve Almanya'da taleb görüyor
Hadi Saab,gönlümüz seninle.Dayan da artık bağımsız ol,hür ol.Yok olma lütfen!!!
güzelim 9-3 ün kokpitini batırıp GM modellerinin aynısı modelleri kullanırlarsa batarlar tabi....şaka biryanada GM inde durumu feci...devlet yardımı biyere kadar..bu firmaların sonu rover gibi olabilir..çok paralı çinli firmalarda satın alabilir
SAAB bağımsız daha iyi olacaktır...
Adamların amaçları GM'den ayrılmak.Ayrılırsa Saab adına iyi olur GM çatısı altına geçtikten sonra eski popülaritesini kaybetti.
Selam arkadaşlar. Buradaki ilk mesajım daha olumlu haberler için olsun isterdim ama bugüne nasipmiş. Saab'ın çok daha yoğun konuşulduğu başka bir forumda yazdığım için buranın varlığından çok geç haberdar oldum. Çorbada benim de tuzum olsun. Yurtiçi olsun, yurtdışı olsun Saab'ın tüm fanatiklerine daha da bağlandılar bugünlerde. Bu hafta herhalde ne olacağı büyük oranda ortaya çıkar.
Saab'ların giderek GM'leştirilip ruhsuzlaştırılması konusunda egunns'a aynen katılıyorum.
bittiniz beyler artık parça marça yok size
Konuyu açan arkadaşın konuyu bakış açısı farklı. Yazılanlar iflas değil yeniden yapılanma.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme