Şimdi Ara

Sabah ayrı, diğer vakitler ayrı hızda internet ÇOK FARKLI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben TT net yalın internet kullanıcısıyım. Wifi üzerinden evimde internete bağlanıyorum. Bilgisayarım da modemim de yeni sayılır. 5-6 aylık... 16 Mbt'e kadar TTnet abonesiyim. Her gün sabahları saat 5-6-7-8 gibi internet hızım 14.0 mbt'ye kadar çıkıyor ancak ondan sonraki tüm zamanlarda hızım max 2 mbt. çok ilginç. 1 Mbt'yi geçemediği zamanlar oluyor. TTnet müşteri hizmetlerini defalarca aradım bana ''sorun ttnet'te değil, teknik servisten pc'ye ve modeme baktırın'' diyor. Aynı mahallede arkadaşım var o da yeni abone oldu, onda da aynı sorun var. Kadına altyapı sorunu mu var diyorum, ''hayır burda size 16 mbt hızın aktarıldığı gözüküyor'' diyor. Bir şey anlamadım, yardımcı olursanız sevinirim.....

Teşekkürler....!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wedato -- 23 Nisan 2015; 7:04:13 >

• birde kablolu test yapın sonuçlara bakalım. Belkide çevrendeki komşularda wifi modemleri açınca wfi kanal çakışması oluyordur..

Kablolu test de düzelmezse sorun sizde değildir.. Birde SNR değerlerine bir bakın..
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Kabloyu takıp denedim sonuç değişmedi. saat 10 ve hız 1.35 mbt. :S

SNR değerleri de sanırım şunlar olmalı.... xDSL'de yazıyordu.

[simage]
     Sabah ayrı, diğer vakitler ayrı hızda internet ÇOK FARKLI?
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wedato -- 23 Nisan 2015; 10:17:05 >
  • Size bir önerim olacak. TTneti arayıp arıza kaydı bırakın. Gerekirse bunu 3-4 gün peş peşe yapın derim. Ekip göndereceklerdir ve gelen ekip den hattınızın farklı noktalarına test yapmaları isteyin. Saat 8 den sonra hızınız düştüğüne göre geldikleri saatte hızınız düşmüş olacaktır.

1. Binanızın içindeki kutuya sokağınızdaki saha dolabından gelen size ait hattı test ettirin. O test sırasında hızınız normal çıkarsa ikinci testin yapılması gerekir.
    2. Binanızın içindeki kutudan dairenize gelen kabloya test yaptırtın. Modemden kabloyu söküp kablonun ucunu ellerindeki cihaza takıp test yapacaklardır.

Bu tür sorunlarda bu testin yapılması en iyi yöntemlerden biri. Gecen sene benzer durum başıma gelmişti ve sorun binanın içindeki kutudan daire gelen kabloda çıkmıştı.

Bu arada 1 test işlemi sırasında hızınız ile ilgili bir sıkıntı yoksa hızınız 16 Mbitten fazla çıkabilir bu sizi şaşırtmasın çünkü binanıza kadar gelen hız kullanmakta olduğunuz internet paketinden yüksek olmakta. Gerçi sizinki yalın net olduğundan en fazla 16 Mbit çıkacaktır.

Hiper veya Fiper kullanıyor olsaydınız binanıza gelen hızınız alt yapı iyiyse 100 Mbit olup daha sonra binanın içindeki kutudan dairenize gelen hızınız satın aldığınız paket hangisi ise o hız olacaktı. Çünkü alt yapıda sorun yoksa Ttnet şebekesinden binalara gelen hız en yüksek internet hızı olmakta ve aldığınız pakete göre bina içindeki kutular vazıtasıyla daireye düşürülecek ulaştırılmakta. Böyle olduğunu ben bilmiyordum ama gecen sene arıza olup test yaptırınca öğrendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: wedato

Merhaba arkadaşlar. Ben TT net yalın internet kullanıcısıyım. Wifi üzerinden evimde internete bağlanıyorum. Bilgisayarım da modemim de yeni sayılır. 5-6 aylık... 16 Mbt'e kadar TTnet abonesiyim. Her gün sabahları saat 5-6-7-8 gibi internet hızım 14.0 mbt'ye kadar çıkıyor ancak ondan sonraki tüm zamanlarda hızım max 2 mbt. çok ilginç. 1 Mbt'yi geçemediği zamanlar oluyor. TTnet müşteri hizmetlerini defalarca aradım bana ''sorun ttnet'te değil, teknik servisten pc'ye ve modeme baktırın'' diyor. Aynı mahallede arkadaşım var o da yeni abone oldu, onda da aynı sorun var. Kadına altyapı sorunu mu var diyorum, ''hayır burda size 16 mbt hızın aktarıldığı gözüküyor'' diyor. Bir şey anlamadım, yardımcı olursanız sevinirim.....

Teşekkürler....!

Belirtigınız saatlerde int kullanımı az oluyo,saat gectıkce diğer insanlarda int actıklarından ötürü yüklenme oluyor ve port istenılen hızı kaldırmıyor.bendede aynı sorun var.20ye yakın arıza kaydı bıraktım sonuc aynı.tt servisiyle gorustum onlardan kabul edıyolar ama çözüm noktasında bısey yapmıyolar.ben böyle çözümledım olayı kendımce

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.