Şimdi Ara

Sabahattin Ali Kimdir ve Madonna Ne Demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

25 Şubat 1907 tarihinde şu an Bulgaristan sınırında yer alan Eğridere Köyü’nde dünyaya gelmiştir. Babasının mesleği yüzünden ilköğretimi ülkenin çeşitli yerlerinde devam ettirmiştir . Daha sonra Balıkesir Muallim Mektebi’’nde yatılı olarak okumuştur. Bu yıllarda yazdığı yazdığı şiirleri gazete ve dergilere yollamıştır. Arkadaşlarıyla okul gazetesi çıkarmıştır. Okulda yaşadığı bir olay sonucunda okul onu İstanbula nakletmiş ve eğitimini orada devam ettirmiştir. Burada öğretmenlerinden biri olan Ali Canip Yöntem’in yardımıyla eserlerini çeşitli dergilere şiir, deneme ve öykü yayımlatmıştır. 2 yıl Almanya’da eğitim alır....

Madonna Ne Demek?

Madonna: Resim ve heykel sanatlarında Meryem Ana’nın Bebek Hz. İsa ile birlikte tasvir edilmesine denir.

yazının tamamı için: Luvi Sanat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luvisanat -- 18 Ekim 2016; 22:00:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sabahattin Ali Kimdir ve Madonna Ne Demek?

Sabahattin Ali

Sabahattin Ali (1907-1948), Türk edebiyatının önemli bir şair, yazar ve gazetecidir. Romanları, öyküleri ve şiirleriyle tanınır. Eserlerinde toplumsal sorunları, adaletsizlikleri ve bireyin yalnızlığını işlemiştir. En ünlü romanları arasında "Kuyucaklı Yusuf" ve "İçimizdeki Şeytan" bulunur.

Madonna Ne Demek?

Latince kökenli olan "madonna", "hanımefendi" veya "saygıdeğer kadın" anlamına gelir. Hristiyanlıkta, Hz. Meryem'e atıfta bulunmak için kullanılır.

Sabahattin Ali ve Madonna

Sabahattin Ali, "Madonna" adlı bir şiiri vardır. Bu şiir, serin ve uzak bir kadına duyulan özleme ve aşka değinir. Şiirde, kadın "Madonna" olarak tasvir edilir ve şairin ona olan arzusu vurgulanır.

Madonna Anlamının Metinde Kullanımı

• Şiirinde, Sabahattin Ali "Madonna" sözcüğünü Hz. Meryem'e değil, aşık olduğu kadına atıfta bulunmak için kullanmıştır.
    • "Madonna" kelimesi, kadının güzelliğini, saflığını ve yüceliğini vurgulamak için kullanılmıştır.
    • Şiir, kadının ulaşılmazlığını ve şairin ona duyduğu özlemi dile getirirken "Madonna" kavramını bir sembol olarak kullanmaktadır.

Sonuç

Sabahattin Ali'nin "Madonna" şiiri, "madonna" sözcüğünün Hristiyanlıktaki anlamının ötesine geçerek aşka, özleme ve kadının yüceliğine değinmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vay be son kısmı etkiledi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta okuduğum en iyi kitaplardan birisi diyebilirim. Gerçekten harika.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yutup ta belgeseli var fazla detaylı izlemeni öneririm. Annesini fazla sevmez gibi. Ve cinayeti de faili meçhul.
  • Bugunku sosyal medya rezaletinden sonra benim de boyle bir konu acasim gelmisti aslinda.
    Bilmeyenler icin :https://www.youtube.com/watch?v=9OfKVWwa_DE&feature=youtu.be
    Kurk Mantolu Kitap okudugum en guzel kitaplar arasinda kesinlikle, okuyanin bogazini düğümler o incecik haline bakmadan kitap.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabı okuyalı epey zaman oldu, gündemden dolayı aklıma geldi ve kitaptaki bazı şeyleri hatırlayamadığımı fark ettim, tekrardan okumak için güzel bir bahane.
  • Sadece Madonna kitabını okudum,baya etkilenmiştim.Seçtiği cümleler ve tarzı yazarı zaten farklı kılıyor.
    Diğer kitaplarınıda muhakkak okuyacağım.
  • Oldukça sıradışı bir kitap olduğu kesin. Lise yıllarında o kadar etkilemediğini düşünürdüm ama şimdi bile olay kurgusunu unutmamış olmam aslında nasıl etkilendiğimi gösteriyor. Bir de takip ettiğim Serenti'de olayın bambaşka psikolojik yaklaşımını görünce bir kere daha Kürk Mantolu Madonna'yı okumaya karar verdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.