Şimdi Ara

Sabahları çocuğu ısıtmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
3.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Deşarjı hatalı yapılması durumunda çok kolay bozulduğunu düşünürsek bu işe sürekli lipoyla yapmak mantıklı olmaz.
    Hemde Maliyetleri fazla hırpalamaya değmez. Siz bu işin peşini bırakın Mantıklı yani yok hocam.

Karşı komşunun oğlana Ayda 50lira harçlık verin inip önceden ısıtsın arabayı
    Ben haftanın her günü motorsiklete binen biri olduğum için arabanın en soğuk hali bile cennet benim için.
  • Kreş modern şehir yaşamında bir gerekliliktir. Bizim ufaklık bakacak annanesi ve babanesi olmasına rağmen yarım gün kreşe gidiyor. Çünkü beraber oyun oynacağı yaşıtlarını arıyor. Eskiden olsa kardeş, kuzen, komşu çocuğu bu ihtiyacı görüyordu. Şimdi 2 gün kreşe gitmesin ben okula gidicem diye ağlamaya başlıyor. Tabi sabahları erkenden zorla kaldırmıyoruz. Sabah 08:30 gibi kendiliğinden kalkıyor. Öğlenden kreşten zorla alıyoruz. Oyunu bırakıp gelmek istemiyor kerata :)
    Kreş evimize 50 metre mesafede. Yürüyerek gidiyor. O yüzden araç ısıtma mezusunda fikir belirtemedim.
  • Araç ısıtmanın en iyi çözümü Webasto taktırmaktır. Saatini ayarlarsınız, siz araca binmeden 15 dakika önce çalışır. Arabanın içi sıcacık olduğu gibi motor suyunuz da ısınmış olur. Yalnız maaliyetli bir sistemdir.
  • Geçen ki konuya da yazmıştım. Çözüm: Sıcak su torbası. 2 tane doldurun çıkmadan oldu bitti.
  • sisil arkadaşımızın dediği gibi citroen ve peugeotun yani fransız araçların çoğunda bu özellik mevcut.
    Isıtma hızlandırıcı resistans olarak satılıyor.araba çalışırken sanıyorum en az 500-600w çekerek ısıtıyordur ama bu alet doğrudan havayımı ısıtıyor yoksa kalerifer radyatörünü ısıtarak 15dkda ısınacak arabayı 5dakikada mı ısıtıyor bunu bilemiyorum.mantıklı olan radyatördeki suyu ısıtarak daha çabuk ısınmasını sağlamaktır.zaten adıda hızlandırıcı ısıtıcı değil.
    Yapılacak yerim veya uygulamada zorluk yaşamazsam kendi aracıma böyle bir şey eklemek isterim.
    Marşa basıldıktan (veya kontak açıldıktan sonra ) en az 1dk sonra devreye girmeli(akü kasılmasın diyerek) belirli sıcaklıklarda çalışmalı ve belirli sıcaklıktan sonra kendini kapatmalı.bunu devrelerle sağlamak mümkün 30tl lik kartlar.
    Bi gün ısıtmada arıza oluşursa veya sensörlerde arıza oluşup takılan elektrikli sistem ile arabanın kendi sıcaklığı aynı anda ısıtmaya çalışırsa arabaya hararet bile yaptırabilir sıcak yaz günlerinde veya hasar oluşturabilir bilmiyorum .

Sabahları çocuğu ısıtmak Sabahları çocuğu ısıtmak Sabahları çocuğu ısıtmak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: udeskota

Selamlar,

Benim aracımın sıcak hava üflemesi sabahları 15dk'yı buluyor. O yüzden şu üründen aldım, 5dk içinde ısınmış ve ısıtmaya başlamış oluyor;
    http://www.hepsiburada.com/modacar-isiticili-koltuk-minderi-840131-p-OTM840131?magaza=Hepsiburada

Şuan 22 liraya geliyor, ben alırken daha pahalıydı, bence deneyin.

Bu minderden 2 tane aldım kullanıyorum 2-3 gündür. Süper ısıtıyo.
    Araba ısınmasada bu yeterli oluyo. Herkese tavsiye ederim.

• Acaba egsoz manifoldunun veya motora yakın borunun etrafına spiral şeklinde bakır boru dolasak,
    Bu bakır boruyla kapalı devre oluşturacak şekilde pompa + radyatör uygulasak, motor suyundan bağımsız olarak daha hızlı bir ısınma elde edilebilir mi?

Yok vazgeçtim unutun. Bir süre sonra sıcaklık çok yükseleceği için ne su kalır ne pompa nede radyatör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4_1400 -- 5 Aralık 2016; 14:52:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Kreş modern şehir yaşamında bir gerekliliktir. Bizim ufaklık bakacak annanesi ve babanesi olmasına rağmen yarım gün kreşe gidiyor. Çünkü beraber oyun oynacağı yaşıtlarını arıyor. Eskiden olsa kardeş, kuzen, komşu çocuğu bu ihtiyacı görüyordu. Şimdi 2 gün kreşe gitmesin ben okula gidicem diye ağlamaya başlıyor. Tabi sabahları erkenden zorla kaldırmıyoruz. Sabah 08:30 gibi kendiliğinden kalkıyor. Öğlenden kreşten zorla alıyoruz. Oyunu bırakıp gelmek istemiyor kerata :)
    Kreş evimize 50 metre mesafede. Yürüyerek gidiyor. O yüzden araç ısıtma mezusunda fikir belirtemedim.

Bizimki 2 yaşını geçtiği halde "Çişini söylemiyor" diyerekten kreşe kabul etmediler.
  • Evet arkadaslar ne varsa citroende var.
    Ben kendi aracima uygun olani buldum.
    Kaputu acip uygunluguna bakacagim.
    Yurt disindaki modellerde kendiliginden geliyor dolayisiyla bi kontrolor soket v.s olabilir bizim aracta yoktur deyip degmeyecegine isciligine bakmak gerekli.
    Gelisme olursa yazarim buradan.
     Sabahları çocuğu ısıtmak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Şu anda eşimin arabası için bir şeylere girişiyorum. Isıtıcı minderler işe yarıyor. Yanlız, hastalıkların çoğu soğuk havayı soluduğumuz için oluyor. Ortam soğuk olduğu için olmuyor. Isıtıcı minder konfor için özetle.

Ortamı ısıtmak arkadaşların önerdiği gibi webasto ile mümkün. Ancak bu makine aracın yakıtını kullanıyor. Yani, aracın orjinal yakıt hortumunda araya giriyor. Dizel webastolar da var. Benzinli webastolar da var. Benzinli araçta yakıt hortumunun arayasına bir alet sokmak bana deli cesareti gibi geliyor. Dizelde sıkıntı olmaz ama...

Benim planladığım çözüm:

4 adet bundan:
    http://www.ebay.com/itm/AC-DC-12V-200W-Electric-Ceramic-Thermostatic-PTC-Heating-Element-Heater-New-/162272310914?hash=item25c82ef682:g:jFoAAOSw5cNYIFgo

2 adet yatay fan, şunun büyüğü:http://www.ebay.com/itm/97mm-33mm-New-Blower-12V-31CFM-Computer-PC-Fan-Ball-Bearing-2pin-397-/170942943306

1 adet uzaktan kumanda kontrol devresi.

Akü de eskidi zaten, söküp 80A akü takmak...

Tahminim toplam 800w ısıtıcı grubu, arabanın içini 15 dakikada ılıtmaya yeter. Ancak unutlmaması gereken, 800w kabaca 70A akım çekilmesi demek. 80A bir akü max 1 saat dayanır bu işkenceye. O yüzden 15 dakikada inşallah ısıtabilir. Isıtma 30 dakika sürerse Aküyü durmadan yarı yarıya boşaltmak ömrünü hızlı doldurmasına sebep olur. Ancak %20-%30 boşaltmak o kadar sıkıntı olmaz...

Ben hobi olsun diye yapacağım. Yapacağım şey tutmayabilir. Ama tutarsa, Kalos'da uzaktan kumandalı ısıtıcı olacak. Ön koltuklara koltuk ısıtma da yerleştirmeyi düşünüyorum. Ancak ben döşeme üstünde bir şey sevmem. Döşeme altı, orjinal gibi. O da şu:
    http://www.ebay.com/itm/2-seats-install-Universal-round-switch-seat-heater-heated-seat-kit-4-pads-/161104134575?hash=item25828e01af:g:bzEAAOxyE3pSGOqI&vxp=mtr

daha ucuzları da var tabi...

Bahçeli ev veya araca evden 220 volt çekilebilecek bir ortam varsa aküyle falan uğraşmaya gerek kalmaz aslında.
    Koltuk altlarına 2 tane fön makinesi koy. Elektriği evden ver. Bitti gitti.

Mantıklı

Türkiye'de en büyük sorun garajlı ev sorunudur.
    Amerika'da bütün icatlar evlerin garajından çıkmıştır.

o lafın gelişi öyle bence yoksa siz icat etmek istedikten sonra bir garaj gerekmez.

kardeşimin 2009 auris toyotasına metal karter koruma yapmam için sadece iyi bir plan

bir jettaşı bir eldiven kesici taşlar ve çizim yetti gitti..

en basitinden

bu karter koruma piyasada satılmıyor bu arada metalinden bahsediyorum..

• quote:

Acaba egsoz manifoldunun veya motora yakın borunun etrafına spiral şeklinde bakır boru dolasak,
    Bu bakır boruyla kapalı devre oluşturacak şekilde pompa + radyatör uygulasak, motor suyundan bağımsız olarak daha hızlı bir ısınma elde edilebilir mi?

Yok vazgeçtim unutun. Bir süre sonra sıcaklık çok yükseleceği için ne su kalır ne pompa nede radyatör.

bağımsız bir su deposu ve dediğiniz çevrim bir pompa ile mümkün ama ortak payda egzosun ısınması ve motorun ısınması ile doğru orantılı olunca..

gereksiz oluyor zaten motor ısınınca sıcak üflemeye başlıyor

o zaman gereksizleşiyor.
  • şu uzaktan kumanda ile çalıştırma modülleri sanki sizin işinize yarar gibi duruyor evden çıkmadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

quote:

quote:

quote:

Şu anda eşimin arabası için bir şeylere girişiyorum. Isıtıcı minderler işe yarıyor. Yanlız, hastalıkların çoğu soğuk havayı soluduğumuz için oluyor. Ortam soğuk olduğu için olmuyor. Isıtıcı minder konfor için özetle.

Ortamı ısıtmak arkadaşların önerdiği gibi webasto ile mümkün. Ancak bu makine aracın yakıtını kullanıyor. Yani, aracın orjinal yakıt hortumunda araya giriyor. Dizel webastolar da var. Benzinli webastolar da var. Benzinli araçta yakıt hortumunun arayasına bir alet sokmak bana deli cesareti gibi geliyor. Dizelde sıkıntı olmaz ama...

Benim planladığım çözüm:

4 adet bundan:
    http://www.ebay.com/itm/AC-DC-12V-200W-Electric-Ceramic-Thermostatic-PTC-Heating-Element-Heater-New-/162272310914?hash=item25c82ef682:g:jFoAAOSw5cNYIFgo

2 adet yatay fan, şunun büyüğü:http://www.ebay.com/itm/97mm-33mm-New-Blower-12V-31CFM-Computer-PC-Fan-Ball-Bearing-2pin-397-/170942943306

Tahminim toplam 800w ısıtıcı grubu, arabanın içini 15 dakikada ılıtmaya yeter. Ancak unutlmaması gereken, 800w kabaca 70A akım çekilmesi demek. 80A bir akü max 1 saat dayanır bu işkenceye. O yüzden 15 dakikada inşallah ısıtabilir. Isıtma 30 dakika sürerse Aküyü durmadan yarı yarıya boşaltmak ömrünü hızlı doldurmasına sebep olur. Ancak %20-%30 boşaltmak o kadar sıkıntı olmaz...

Ben hobi olsun diye yapacağım. Yapacağım şey tutmayabilir. Ama tutarsa, Kalos'da uzaktan kumandalı ısıtıcı olacak. Ön koltuklara koltuk ısıtma da yerleştirmeyi düşünüyorum. Ancak ben döşeme üstünde bir şey sevmem. Döşeme altı, orjinal gibi. O da şu:
    http://www.ebay.com/itm/2-seats-install-Universal-round-switch-seat-heater-heated-seat-kit-4-pads-/161104134575?hash=item25828e01af:g:bzEAAOxyE3pSGOqI&vxp=mtr

Bahçeli ev veya araca evden 220 volt çekilebilecek bir ortam varsa aküyle falan uğraşmaya gerek kalmaz aslında.

Mantıklı

o lafın gelişi öyle bence yoksa siz icat etmek istedikten sonra bir garaj gerekmez.

kardeşimin 2009 auris toyotasına metal karter koruma yapmam için sadece iyi bir plan

bir jettaşı bir eldiven kesici taşlar ve çizim yetti gitti..

en basitinden

bu karter koruma piyasada satılmıyor bu arada metalinden bahsediyorum..

Bence önemli hocam.
    Evlenmeden önce anne faktörü, evlendikten sonra eş faktörü Türk dahilerinin önündeki en büyük engeldir.
    Evi dağıtma, evi batırma, misafir gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Evet arkadaslar ne varsa citroende var.
    Ben kendi aracima uygun olani buldum.
    Kaputu acip uygunluguna bakacagim.
    Yurt disindaki modellerde kendiliginden geliyor dolayisiyla bi kontrolor soket v.s olabilir bizim aracta yoktur deyip degmeyecegine isciligine bakmak gerekli.
    Gelisme olursa yazarim buradan.
     Sabahları çocuğu ısıtmak

Ne varsa Citroende mi var? 2011 Renault Clio Grand Tour 1.5 DCİ aracım var, aracın kaloriferinde resistans var, sıcaklık 7 derecenin altında olduğunda , kalorifer motordan bağımsız halde içeri ısıtyor.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    97 model Benim aracım.Hidrolik Direksiyon elektrikli aynası var ve enjeksiyonlu 97 model bir renault ile kıyaslanmalı sanırım.
    Marka Takıntım yok aslında Ama kendi aracımda görünce mutlu oldum Sonuçta sizin araç benim aracı 5-6kere alıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/m_122011437/tm.htm
    Benim aracım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Benim planladığım çözüm:

4 adet bundan:

Mantıklı

Bizde hala daha garaj mantığı yok. Çok şükür ki zamanında ev yaparken en büyük önceliğimiz o idi. Şimdi bakıyorum müteahit kayınpederim bile yaptığı inşaatlarda garaja karşı. Hadi elaleme yaptıklarında para uğruna vazgeçersinde insan kendi evinde düşünür bari. 300 400binlik arabaları sokağa atıp hergün de park yeri kavgası çeker, yok aracım aynalarını çalmışlar der vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cocuga acidim sahsen.

En guzeli 2 yasindaki cocugun o saatte uyumasi. Gerek bakici,gerek buyuklerden yardim alin.

Sahsen ben esimin isten ayrilmasini istemistim.

Onun disinda battaniyeye sarmaktan baska cozum yok.
  • Aynı sorun bizde de var, eşim haftada 3 gün bizim ufaklığı kreşe götürüyor ancak malum havalar çok soğuk olduğu ve mesafede çok kısa olduğu için araç ısınamadan soğuk araç ile yolculuk yapmış oluyorlar, ısıtma minderi vs gibi deneyen arkadaşların deneyimlerini aktarmalarını rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

97 model Benim aracım.Hidrolik Direksiyon elektrikli aynası var ve enjeksiyonlu 97 model bir renault ile kıyaslanmalı sanırım.
    Marka Takıntım yok aslında Ama kendi aracımda görünce mutlu oldum Sonuçta sizin araç benim aracı 5-6kere alıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/m_122011437/tm.htm
    Benim aracım.

Çok özür dilerim o zaman kesinlikle haklısın, ben modelini yüksek sanmıştım

• Sabah bizde çocuğu babamlara götürürken sıkı giydirip arabadaki iki tane battaniye ile sarıyoruz. Güzel kızım yaprak sarma gibi oluyor 2.5 yaşında ama normal zamanlarda battaniye yada yorgan örttürmek istememesine rağmen arabada üşüdüğünü bildiği için ses çıkarmıyor.

Bu arada battaniyeler sürekli arabada duruyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.