Şimdi Ara

Sabahları çocuğu ısıtmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
3.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MaVu!

Çocuk daha evdeyken erken inip motoru rolantide 10 dakika çalıştırmak nasıl fikir?

Dizel araba giderken bile 10 dk da ısınmıyo rolantide imkansız
  • T1973 T kullanıcısına yanıt

Bu sistem bahsettigim sistem aciklama kisminda her araca uygun oldugu yaziyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Bazı markaların araçlarında rezistans var... 1-2 dakika içinde sıcak üflemeye başlıyor... Geçen bana çok geyiğini yaptılar ama durum maalesef böyle...

Mesela benim ve abimin aracında var...

Clio 3 1.5 dci hb kullandığım dönemde dış ortam sıcaklığı 6 derece ve altındaysa rezistans 1-2 dk içinde ılık hava üflemeye başlıyordu motor ısınana kadar çok güzel iş görüyordu. Clio 3 hb içinmi vardı yoksa renault tüm modellerindemi var hiç fikrim yok valla
  • Care corum kaloriferi

• 2 yaşında çok erken değil mi ? Ne biçim bir düzen bu ya Doğar doğmaz sıkıntılar başlıyor.

• 2 yasindaki cocugun krese gitmesi sacmalik 6 yasinda anaokula baslayacak zaten 2 yasindaki cocuk ailesiyle vakit gecirmesi lazim iyi yetismesi icin.

• WarSaw kullanıcısına yanıt
    Kres nedir ? Eskiden battaniye ile elleriyle ovarak isitmaya calisirdi annaannemiz,sobanin harmanlanip isitmasini bekleyene kadar vakit gelirdi.Karda kista lastik ayakkabimiz ayaklarimiz dona dona giderdik okula.

Simdiki veletlerin gotu azicik soguk gormeye el vermiyor mu ? Hanimevladi mi bunlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Şu anda eşimin arabası için bir şeylere girişiyorum. Isıtıcı minderler işe yarıyor. Yanlız, hastalıkların çoğu soğuk havayı soluduğumuz için oluyor. Ortam soğuk olduğu için olmuyor. Isıtıcı minder konfor için özetle.

Ortamı ısıtmak arkadaşların önerdiği gibi webasto ile mümkün. Ancak bu makine aracın yakıtını kullanıyor. Yani, aracın orjinal yakıt hortumunda araya giriyor. Dizel webastolar da var. Benzinli webastolar da var. Benzinli araçta yakıt hortumunun arayasına bir alet sokmak bana deli cesareti gibi geliyor. Dizelde sıkıntı olmaz ama...

Benim planladığım çözüm:

4 adet bundan:
    http://www.ebay.com/itm/AC-DC-12V-200W-Electric-Ceramic-Thermostatic-PTC-Heating-Element-Heater-New-/162272310914?hash=item25c82ef682:g:jFoAAOSw5cNYIFgo

2 adet yatay fan, şunun büyüğü:http://www.ebay.com/itm/97mm-33mm-New-Blower-12V-31CFM-Computer-PC-Fan-Ball-Bearing-2pin-397-/170942943306

1 adet uzaktan kumanda kontrol devresi.

Akü de eskidi zaten, söküp 80A akü takmak...

Tahminim toplam 800w ısıtıcı grubu, arabanın içini 15 dakikada ılıtmaya yeter. Ancak unutlmaması gereken, 800w kabaca 70A akım çekilmesi demek. 80A bir akü max 1 saat dayanır bu işkenceye. O yüzden 15 dakikada inşallah ısıtabilir. Isıtma 30 dakika sürerse Aküyü durmadan yarı yarıya boşaltmak ömrünü hızlı doldurmasına sebep olur. Ancak %20-%30 boşaltmak o kadar sıkıntı olmaz...

Ben hobi olsun diye yapacağım. Yapacağım şey tutmayabilir. Ama tutarsa, Kalos'da uzaktan kumandalı ısıtıcı olacak. Ön koltuklara koltuk ısıtma da yerleştirmeyi düşünüyorum. Ancak ben döşeme üstünde bir şey sevmem. Döşeme altı, orjinal gibi. O da şu:
    http://www.ebay.com/itm/2-seats-install-Universal-round-switch-seat-heater-heated-seat-kit-4-pads-/161104134575?hash=item25828e01af:g:bzEAAOxyE3pSGOqI&vxp=mtr

daha ucuzları da var tabi...

Bahçeli ev veya araca evden 220 volt çekilebilecek bir ortam varsa aküyle falan uğraşmaya gerek kalmaz aslında.
    Koltuk altlarına 2 tane fön makinesi koy. Elektriği evden ver. Bitti gitti.

Mantıklı

Türkiye'de en büyük sorun garajlı ev sorunudur.
    Amerika'da bütün icatlar evlerin garajından çıkmıştır.

Bizim düşünebildigimiz rahatladıgımız tek yer belli

• xmxksk kullanıcısına yanıt
    Bendeki araçta clio 3 hb... başka model araç kullanırken dikkat etmediğim için bilmiyorum ancak abimin citroen c5 aracında da aynı özellik mevcut...
  • çakmaktan güç alan minderler var ısıtıcılı

www.hepsiburada.com
    Actto USB ve Çakmak Girişli Isıtıcı Minder Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/actto-usb-ve-cakmak-girisli-isitici-minder-pm-otvz001
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçmayıbilmeyenkuş

2 yasindaki cocugun krese gitmesi sacmalik 6 yasinda anaokula baslayacak zaten 2 yasindaki cocuk ailesiyle vakit gecirmesi lazim iyi yetismesi icin.

Sadece uçmayı değil çok şeyi bilmiyorsun
  • Hayat ne yazıkki her alanda olduğu gibi kimseye eşit ve adil davranmıyor...

Annem , babam çalıştığı ve bakacak hiç kimse olmadığı için 3 yaşında kreşe gitmeye başladım bende. Sabah soğuğunda karanlığında annemle babamla işe gider gibi kalktım hazırlandım kreşe gittim akşamda onlarla eve geri döndüm, çok iyi anlıyorum minnacık çocuğu yatağından kaldırıp buz gibi sokağa çıkarmanın ne olduğunu...
  • 700 günlük çocuk okula mı gider yahu

Neyse konuya dönecek olursak, çakmak girişli yastık minder Vs oluyor onlar işinize yarayabilir
  • 2 yaşında çocuk ve kreş , esas sorun bu , ısınma değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

quote:

Orijinalden alıntı: uçmayıbilmeyenkuş

2 yasindaki cocugun krese gitmesi sacmalik 6 yasinda anaokula baslayacak zaten 2 yasindaki cocuk ailesiyle vakit gecirmesi lazim iyi yetismesi icin.

Sadece uçmayı değil çok şeyi bilmiyorsun

Evet conconum

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Şu anda eşimin arabası için bir şeylere girişiyorum. Isıtıcı minderler işe yarıyor. Yanlız, hastalıkların çoğu soğuk havayı soluduğumuz için oluyor. Ortam soğuk olduğu için olmuyor. Isıtıcı minder konfor için özetle.

Ortamı ısıtmak arkadaşların önerdiği gibi webasto ile mümkün. Ancak bu makine aracın yakıtını kullanıyor. Yani, aracın orjinal yakıt hortumunda araya giriyor. Dizel webastolar da var. Benzinli webastolar da var. Benzinli araçta yakıt hortumunun arayasına bir alet sokmak bana deli cesareti gibi geliyor. Dizelde sıkıntı olmaz ama...

Benim planladığım çözüm:

4 adet bundan:

2 adet yatay fan, şunun büyüğü:

1 adet uzaktan kumanda kontrol devresi.

Akü de eskidi zaten, söküp 80A akü takmak...

Tahminim toplam 800w ısıtıcı grubu, arabanın içini 15 dakikada ılıtmaya yeter. Ancak unutlmaması gereken, 800w kabaca 70A akım çekilmesi demek. 80A bir akü max 1 saat dayanır bu işkenceye. O yüzden 15 dakikada inşallah ısıtabilir. Isıtma 30 dakika sürerse Aküyü durmadan yarı yarıya boşaltmak ömrünü hızlı doldurmasına sebep olur. Ancak %20-%30 boşaltmak o kadar sıkıntı olmaz...

Ben hobi olsun diye yapacağım. Yapacağım şey tutmayabilir. Ama tutarsa, Kalos'da uzaktan kumandalı ısıtıcı olacak. Ön koltuklara koltuk ısıtma da yerleştirmeyi düşünüyorum. Ancak ben döşeme üstünde bir şey sevmem. Döşeme altı, orjinal gibi. O da şu:

daha ucuzları da var tabi...

Merhabalar Hocam Dediğiniz durumu 6 ay kadar oluyor Bende Düşündüm.
    Bu arada size bi pm yazmıştım dönmediniz bana ses sistemleri ile ilgili ama halletim işimi teşekkürler yinede.
    Elektronik Öğrencisi ve Uzun senelerdir Güneş Enerjisi Sektöründe Her gün aküyle uğraşan biri olarak(ki şuan bile 20 akü görüş alanımda )
    Kuru veya jel Bakımsız Dolum boşalıma daha uygun Aküler için bile o değere Yaklaşmak mümkün değil.100Amper Bir aküden 70Amper Çekilirse 10Dakikadan Fazla Dayanması Pek mümkün olmaz..
    Akülerin Üzerinde Değerleri Yazar Örneğin 20 Derece hava sıcaklığında Saatte 10Amper Hızıyla boşaltırsan 100Amperi Tam veririm.
    20amper hızıyla boşaltırsan %80 veririm gibi..
    Ama kendi Kapasitesine Çok yakın değerlerde Ancak 10-15dakika dayanır.Sulu akü olduğundan hava soğuk olduğundan o kadarda dayanmaz dayansada Marşa basamaz hale gelir gelsede her gün bu tarz kullanımda sulu akünün Ömrü 3-4 yıldan 6aya iner.(Sulu Akü dolup boşalmaya uygun değildir arabada bile sadece marşa basarken kullanır gerisini alternatör beslemesi halleder) Sürekli Her gün kontak kapalı 3-5saat teyp dinleyen bir araç 6ay-1senede aküyü eline alıyor ki teybin çektiği enerji çok daha az.(2-3Amper) Veya almasada Ömrü yarı yarıya iner.

Bende bu linkini attığınız Ptc Elemanlı ısıtma Sisteminin ne kadar ısıtacağını hayal edemediğimden 1 adet şu tip olandan aldım.(İçinde Aynı parçanın 150w olanı var)

Benimde Fikrim 30tl lik bir uzaktan kumanda devresi ile araca binmeden 30dk önce çalıştırmak ve aracın ısıtmasını sağlamaktı(12Amper çekiyor)
    Hatta Şuan Evde yatıyor.

Neyse efendim Aldım fanı zırıltılı çalışıyor ve dengesiz üflüyor güzel bi fan taktım daha yavaş ısıyı daha dengeli vermeye başladı.
    Ölçümler yaptım Tam ön kısmından 65 derece sıcaklıkta hava çıkıyor Gel gelelim 20 derece oda sıcaklığında 30cm mesafeden bile sıcaklık 25derecelere düşüyor.(Isıtma Potansiyeli 5 derece fark koyuyor)
    Uzun saatler çalıştırdım bu hayatta araba ısıtamaz kanısına vardım.
    45 Litre Kalın Plastikten İmal edilen neredeyse Araba izolasyonunda iyi bir motorsiklet arka çantasına koydum cihazı birde termometre probu salladım.
    20dakika geçmesine rağmen sıcaklık 22dereceden 24 dereceye ancak çıktı.
    Sizin Fikriniz olmaz demedim Ama hem ısıtıcıyı kaldıramaz hemde kaldırsa bile Arabanın sadece bagaj hacmi bile 300litre .Hava birimleriyle aram iyi olmasa bile basit bir mantıkla 1m3ten fazla hava var sanırım aracın içinde izolasyon kaybını ve dışarda olduğundan evden daha soğuk olduğunu söylemesek bile 800Watt ısıtıcı Arabayı 0 derecelerden 15 derecelere getirmek için En az 1.5saat çalışmalı diyorum ben..
    Kısacası Bagaja Fazladan 200Amper Akü koysanız bile bu iş yatar.

En Akıl Karı olan Arabaya Önden İnip Marşa basıp ısıtmak Benim anahtarla alarm birbirinden bağımsız.Arabayı çalıştırıp eve çıkabiliyorum tekrar.(Yapmadım öyle bişey ama olur) Sonuçta Evladınızı düşünüyorsanız hiç bir şey olmadı bu yine katlanılır bir durum.
    Aksi durumda Uzaktan Marşa basan bir devrede İş görür fazlasıyla

• atakan123123 kullanıcısına yanıt
    Bence en akıl karı iş uzaktan marş taktırmak da, işin hobi kısmı ağır basıyor. RC hobilerinde kullandığım lipo akülerle bazı testler yapacağım. Sonucunu buraya da koyarım. Belki Li-Po işlere girmek de fena fikir olmayabilir.

Yaptığım bir miktar araştırmadan sonra 4 panel işini yaş buldum. 3 panel düşünüyorum.

Isı işi çok enteresan iş. Kaçağı fazla olan bir hacimin 0 dereceden 1 dereceye ısıtılması, 22 dereceden 23 dereceye ısıtılmasından kolay oluyor. Normalde aynı şey; ancak arabada kaçak çok. Bana tam tersi olur gibi gelmişti. Öyle değil pek.

-5 derecede 10 dakikalık çalıştırma ile aracını 15 dereceye ısıtan bir abi var. 600w ısıtıcısı var. 120V kullanıyor tabi.

Sizin elinizdeki ısıtıcının problemi: PTC ısıtıcı panelleri bir maksimum sıcaklık tutturup, onu muhafaza ediyor. Panelin arkasındaki fan yetersiz ise, 150 watt'lık ptc 150w çekmiyor. 70w çekiyor. O sorunu çözmüşsünüz. Diğer sorun da, kullandıkları ince kablolar ve Çakmak soketi. Bunlardan kurtulmak lazım. O zaman etkisi bayağı artıyormuş. Arkasına koyduğunuz fan ne kadar çok hava basarsa o kadar iyi. Sadece sıcak hafa üflemesi yetmiyor. PTC'nin ürettiği ısıyı ortama yayabilmek mesele. O yüzden fana abanıp, bırak ılık üflesin, sıcak olmasın, PTC'yi sömürmek daha mantıklı.

CCA'sı yüksek aküler de bayağı iyi dayanıyor bu arada. Benim arabada 45 dakika pc + 3 amfiyi çok rahat besliyordu. Ses ağzına kadar açıkken besleyemez tabi de, normal ses seviyesinde 45 dakika rahat hizmet eder. En ağır sömürdüğüm akü de bana 1.5 yıl hizmet etti. Dolayısı ile çok sorun olacağını sanmıyorum.

Ortama eklediğiniz ısı ortamdan kaçanı ne kadar geçiyor? Bütün mesele bu. O yüzden bir kutunun içinde 22 dereceden 23 dereceyi bulmanız uzun sürüyor. O kutunun içinde 450w'lık bir ısıtıcı olsa birkaç saniyede olacak o iş. Ama 150w'lık ısıtıcı ile 3 kat yavaş olmuyor. 10 kat yavaş oluyor. Enteresan bir konu yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Aralık 2016; 11:45:44 >

• ben Van'da yaşıyorum, çoğu sabah sıcaklık - 10 , -15 derece oluyor ancak çocukların üşüdüğüne hiç rastlamadım. Sıkı giydirince arabanın içi oldukça iyi durumda oluyor. siz nerede yaşıyorsanız oldukça soğuk olmalı.
  • Adam bir soru sormus, bazi arkadaslar o yasta cocuk krese gidermi vs. Yahu hangi anne baba mecbur olmasa boyle eder. Siz bir evlenin once esiniz calismadan gecinebilirseniz gondermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

ben Van'da yaşıyorum, çoğu sabah sıcaklık - 10 , -15 derece oluyor ancak çocukların üşüdüğüne hiç rastlamadım. Sıkı giydirince arabanın içi oldukça iyi durumda oluyor. siz nerede yaşıyorsanız oldukça soğuk olmalı.

Yok abi, biz zibidiyiz. Ne Van'ı? Ben Ankara'dayım. Hobi olsun diye uğraşacağım. Burada en soğuk sabah -15 görürüz biz. Daha da soğuğu olmaz. Genelde -5 ve 0 arasında olur.

Arkadaş nerede bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.