Şimdi Ara

sabahları zor çalışıyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar.2004 opel vectra 1.6 comfort a zavolli marka tüp taktırdım.ilk başlarda hiç problem yoktu.ama son zamanlarda sabahları ilk marşta çalışmamaya başladı.3.veya 4. marşta alıyor.ayrıca motor titreye titreye çalışıyor.tüpçüye götürdüm.eski ,yeni versiyon ne varsa bilgisayardan yükledi.ancak sorun geçmedi.benzine aldık,tüpü iptal ettik,problem kalmadı.acaba problem ne.bu problemle karşılaşan baya arkadaş var.eğer bilginiz varsa lütfen cevaplar mısınız.teşkkürler.

• MERHABA MEMOLİ BEY, SORUN BASİT. İLK ETAPTA BİR KAÇ GÜN SÜREYLE BENZİNDE KULLANIN. DAHA SONRA ARACINIZIN GAZ KELEBEK BOĞAZINI TEMİZLETİN. TEKRAR LPG PRONGRAMLAMASI YAPILSIN. BİRDE YAKIT SİSTEMİNİN KONTROLÜ YAPILSIN. SORUN KALMAYACAKTIR. İYİ GÜNLER
  • çekiçbilek arkadaşım çok teşekkürler.yarın gidip lpg servisine bir uğrayayım.kib
  • çekiçbilek kardeş.ya bu 1,6 modellerde hep problem var ve çözemiyoruz diyor servis.bıgün gittim gaz kelebeğini temizlettim.akşam üstü hava soğuyunca yine ilk marşta almadı.üstelik benzinde.ben anlamadım ne iştir.arıza da vermiyor.servis bulamdı birşey.şaştım yaa.
  • hocam ben yeni taktırdığımda da öyle oluyordu, ilk marşta çalışmıyordu ama maşallah şimdi tık demiyor. belkide zamanla adaptasyon sağlıyor olabilir.
  • sayım memoli bey, 'bu modellerde böyle sorun var ' diye birşey kesinlikle diyemeyiz. her araç sorunsuz ve problemsiz çalışabilir. işlemi nerde yaptırdınız. yakıt deponuz ve filitreniz temizlendimi. bunların hepsi bir faktördür. hepsinin araştırılması gerekebilir. umarın sorunsuz kullanırsınız. iyi günler
  • Memoli kardeş bende seninkine benzer problem yaşadım. İlk önce gazla ilgili ne varsa kontrol ettridim. Bütün bunlardan sonuç alamayınca bujilere baktım. Bujileri değiştirince sorun çözüldü.
  • servisten dün geldim.ama adamlar aynısını söylüyor.bilgisayarda herhangi bir arıza çıkmıyor.gaz kelebeğini temizlettim . ama değişen birşey olmadı.tüpü izmir de 2. sanayide sun motor adında bir bayide taktırdım.onlarda çözüm bulamadı.en sonunda italya dan gelecek bir yetkili olduğu ve ona baktıracaklarınıı söylediler.şimdi benzinde gidiyorum.ama ilk başta sorun devam ediyor.bujiler arızalı veya yetersiz olsa hata göstermez mi.selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: memoli1973

arkadaşlar.2004 opel vectra 1.6 comfort a zavolli marka tüp taktırdım.ilk başlarda hiç problem yoktu.ama son zamanlarda sabahları ilk marşta çalışmamaya başladı.3.veya 4. marşta alıyor.ayrıca motor titreye titreye çalışıyor.tüpçüye götürdüm.eski ,yeni versiyon ne varsa bilgisayardan yükledi.ancak sorun geçmedi.benzine aldık,tüpü iptal ettik,problem kalmadı.acaba problem ne.bu problemle karşılaşan baya arkadaş var.eğer bilginiz varsa lütfen cevaplar mısınız.teşkkürler.

Benzin-LPG enjektör süresini aynı olacak şekilde ayarlayın deyeceksin. Bu işlem için bilgisayara bağlanacak aracın. PC de konfigrasyon penceresinde enjektör sürelerini görmeye çalış. Örneğin rolantide benzin enjektör süresi 3,05 ms. ise LPG enjektör süreside 2,95-3.05 arasında olmalı. 2.70 ms falansa enjektör memesini büyük takmışlardır (örneğin 1.6 motorda örnek vereyim 2.2 mm ise o 2.0 mm olarak değiştirilecek.)
    KESİNN ÇÖZÜM.AYNISI BAŞIMA GELDİ VE DÜZELDİ

• bucegu60
    sağol arkadaşım.sen cevap vermeden önce yetkili distribütöre gittim.dediğin şeyi yaptılar.2 gündür ilk marşta alıyor.bu arada opel servisinde yeni versiyon program yüklendi aracın yol bilgisayarına.birde çalıştıracağınız zaman gaza basmadan çalıştırın dediler.çünkü enjeksiyonlu motorlarda sadece marşa basılmalıymış.2 gündür şikayetim kalmadı.ancak yakıt artabilir dediler.bilgiler için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: memoli1973

bucegu60
    sağol arkadaşım.sen cevap vermeden önce yetkili distribütöre gittim.dediğin şeyi yaptılar.2 gündür ilk marşta alıyor.bu arada opel servisinde yeni versiyon program yüklendi aracın yol bilgisayarına.birde çalıştıracağınız zaman gaza basmadan çalıştırın dediler.çünkü enjeksiyonlu motorlarda sadece marşa basılmalıymış.2 gündür şikayetim kalmadı.ancak yakıt artabilir dediler.bilgiler için teşekkürler.

yo merak etme yakıtın artmaz aksine düzene girdigi için daha da düşebilir dediler bana.
    gerçi aracımı 2 hafta önce sattım bu lpg yüzünden soğuttu beni arabamdan :(
    şimdi 2008 model yarise biniyorum dizel otomatik (biliyorum konuyla alakası yok içimden geldi sadece yeni ya ondan ) :)

• buna benzer bi olay bnm astra H'da da oluoyr ama tek bi farkla motor sıcakken.. Motor sıcakken aracı çalıştırabilmek için genelde 4sn. fln marşa basmak zorunda kalıoyrum ve güç bela çalışıyor. Kimi zaman ilk marşta çalışmadığıda oluyor. AMA dediğim gibi bu durum hep motor sıcakken oluyor.

95 oktan kullanıorm, araç easytronic..

Bunun nedeni nedir bilen war mı?
  • marş motoru olabilir mi.Deviri düşük geliyodur..
    Astra h marş motorları 2005-2006 tümü nerdeyse düşük devirli takmışlar....
    Ben garantıden değiştirdim..-10 derecede +40 da tek basmada 1 sn de çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycar -- 25 Kasım 2007; 21:31:15 >
  • Merhaba
    Bu problemi bende aracımda (2001 astra elegance) yasadım
    Egr valfi yapar dediler gaz kelebeği pistir dediler ama sonunda
    Krank devir sensörü degıstirilerek halloldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehada -- 27 Kasım 2007; 13:30:03 >
  • sabah aracı çalıştırmadan önce bir iki kez gaza basıp sonra marşa basın..benim araba bu şekilde kışın en suğuğunda bile tek marşta anında çalışıyor
  • akadaşlar.ben sorunu buldum.meğer enjeksiyonlu araçlarda kesinlikle gaza basılmamalıymış.
    ben önceden ufaktan gaza dokunmuş olduğum için boğuluyormuş.sizde gaza basmadan deneyin.birde gaz ayarı ile benzin ayarını aynı dengede buluşturdular.şimdilik bir aydır sorun yok.selamlar.
  • selam arkadaslar bende 1992 model ford taunus var kışın en soğukta bile tek marş çalısıyodu ancak aracın performansı pek yoktu bu yüzden karbüratörcüye götürdüm bazı işlemler yaptı gaz giriş yerlerini falan değiştirdi performansı yüzde 50-60 civarında arttı ancak ertesi sabah araç zor çalıştı gaza sonuna kadar basılı tutunca marşa basınca çalışıyor onun dışında yarın gaz çeyrek gaz bassamda çalışmıyor illaki tam gaz basmam lazım bu neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
  • Beyler benim Sorunum ise Araba Sogukken çalışıyor yalnız ısınınca çalışmıyor bunun tam tersi olması gerekirken anlamadım araçta BRC Marka LPG Mevcut nereye göstersem her hangi bi problem bulamadı eger varsa bi bilginiz yorumlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.