Şimdi Ara

sabit disk birleştirme 7 saattir bitmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • disk birleştiriciyi çalıştırdım birkaç dakika yada birkaç saat sürebilir yazıyordu ama 6 7 saattir disk birleştiriyor bu normalmidir bu ara 137 gb boş alan 160 gb de dolu alan var sabit diskte bu niye bukadar uzun sürdü acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 12 Nisan 2009; 20:39:55 >

• bad sector olabilir. Hdd de performans kaybı olabilir. Hdd test programları ile bir test yapmanızda fayda var hem hatalı kesim hem performans testi

Ama hdd sorunsuz olması imkansız 7 saat az değil
  • ama 160 gb dolu alan var yani bukadar uzun sürmesi normal değilmi aslında 7 değilde 5 saat kadar sürdü ve halada sürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 12 Nisan 2009; 20:40:12 >
  • benım 7 saat surdugu olmustu arkadasım endıselenme. parcalanma durumu fazla oldugunda boyle oluyor. bundan sonra sık sık birleştırırsın artı
  • quote:

Orjinalden alıntı: cimmy

benım 7 saat surdugu olmustu arkadasım endıselenme. parcalanma durumu fazla oldugunda boyle oluyor. bundan sonra sık sık birleştırırsın artı

peki sen yapınca performansı arttımı bide disk temizlemede yapmalımıyım
  • Disk birleştirmeden önce çalışan programların kapatılması, özellikle ekran sağ altta çalışan firewall, virüs vbg programları kapatıp internetten çıkılması gerekli. Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: esman

Disk birleştirmeden önce çalışan programların kapatılması, özellikle ekran sağ altta çalışan firewall, virüs vbg programları kapatıp internetten çıkılması gerekli. Kolay gelsin

ama ben şu an neteyim ve disk birleştirme çalışıyor birleştirme menüsünde Yine de, birleştirme işlemi sırasında bilgisayarınızı kullanabilirsiniz yazıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: drejtc

quote:

Orjinalden alıntı: esman

Disk birleştirmeden önce çalışan programların kapatılması, özellikle ekran sağ altta çalışan firewall, virüs vbg programları kapatıp internetten çıkılması gerekli. Kolay gelsin

ama ben şu an neteyim ve disk birleştirme çalışıyor birleştirme menüsünde Yine de, birleştirme işlemi sırasında bilgisayarınızı kullanabilirsiniz yazıyor

Kullanırsın kullanmasınada birleştirmesi yapılan dosyalar kullanımdaysa taşınamaz. Hatta zamandan kayıp olur ki oda şöyle siz sayfalra arasında gezindikce veya bir uygulama açtıkca hdd o tarafa yönelicektir
  • ayrıca disk birleştirme cpu ve belleği baya yoğun olarak kullanıyor onun için başka program açma derim.
  • En iyisi disk birleştirmeyi bilgisayarı kullanmadığınız bir zamanda yapmak.Bazı dosyalar gıcıklık yapar disk birleştiriciyi uğraştırır.Saatlerce sürebilir..Ama yine de 7 saat sürmesi çok normal değil.Sizin yerinizde olsam önce tam bir disk denetimi yapardım.Ardından disk birleştirme.
  • ben sık sık bırlestırme yaptıgım ıcın performans farkını pek bılmıyorum. pekı hala devam edıyormu birleştırme
  • senin hdd paslanmış bence rpm hızı düşmüş makina yağı ile yağla düzelir
    kardeş biter o merak etme .

ha bu arada yukarıdaki şaka
    arkdaşın biri şakayı anlmayıp tavsiyeme uymus makinayı bozmuştu
  • quote:

Orjinalden alıntı: cimmy

ben sık sık bırlestırme yaptıgım ıcın performans farkını pek bılmıyorum. pekı hala devam edıyormu birleştırme

çok sabırlı ve vakti bol olan birisin demek ki; hayran kaldım hakikat ise dediğin

disk birleştirmeyi yapan biri bir daha yapmaz herhalde, neyse tecrübe olmuş işte. birleştirene kadar bas formatı kur windowsu de mi; kaç saat demiştiniz 5 saat mi?

• windowsun tümleşik gelen özellikleri piyasanın aynı işlevi gören en dandik programından bile daha kabız olur her zaman. bakınız movie maker. bakınız media player. bakınız internet explorer. bakınız disk birleştirici.

disk birleştirme için tavsiye edeceğim programı kullan. hem daha etkin hem daha hızlı.

O&O defrag manager. kurulum esnasında yardıma ihtiyacın olacaktır sanıyorum. kendin çözersen sorun yok. ama çözemezsen özel mesaj at. ben yardım ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teyology

O&O Defrag Manager kurulum esnasında yardıma ihtiyacın olacaktır sanıyorum. kendin çözersen sorun yok. ama çözemezsen özel mesaj at. ben yardım ederim.

En iyisi bencede, birde uzun sürmesinin sebebi Virüs programı olabilir. Mesela bendeki Kaspersky ın kendi koruması aktif olduğu zaman kendisine ait dosyaları çok yavaş birleştiriyor, kendi korumasını bu süre içinde iptal ettiğim zaman hemen hızlanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.