Şimdi Ara

SABİT IP SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaslar benim evimdeki pc nin ıp otamatik yani degişken ben bunu nasıl sabit ıp olarak belirleye bilirim telekoma müracat ederek biliyorum ama ücret alırlar mı + böyle bi program varmı ıp degişecek ama ben ping atıp ıp alıcam ne kadar degişirse degişsin cvp larınız için şimdiden tşk ler

• proğramla olmaz tamamen telekomla alakalı ufak bi ücret alıyorlar.
  • Programla olur : No-Ip diye bir program var bunun sitesine kayıt yaptırıyorsun verilen programa kayıt yaptığın hesabı ekliyorsun. Artık senin hesabına (örneğin phlox.no-ip.com) a ping atığında ip numaranı öğrenebilirsin.
    Bunun dışında bazı adsl modemlerde mesala airties de bunun için bir bölüm var orada dyndns den alınan hesaplar girebiliyordu. Direk modeme dyndns.com dan aldığını hesabı ekliyorsun. Artık hesap adına ping attığında ipni öğrenebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phlox -- 25 Ekim 2005, 16:56:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: phlox

Programla olur : No-Ip diye bir program var bunun sitesine kayıt yaptırıyorsun verilen programa kayıt yaptığın hesabı ekliyorsun. Artık senin hesabına (örneğin phlox.no-ip.com) a ping atığında ip numaranı öğrenebilirsin.
    Bunun dışında bazı adsl modemlerde mesala airties de bunun için bir bölüm var orada dyndns den alınan hesaplar girebiliyordu. Direk modeme dyndns.com dan aldığını hesabı ekliyorsun. Artık hesap adına ping attığında ipni öğrenebiliyorsun.

bu olay ip nonu sabitliyormu ?
  • Link falan verebilirmisin forumda link buldum ama site ayarlarını ve program ayarlarından birz bahsedersen çok sevinirim
  • sanırım sabitlemesede sabit olmayan ıpyönelip ıp adresini verir
  • bi şekil sabit ip versede tam olarak sorunsuz calışacagını sanmam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP Sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ücreti ne kaadr bilgisi olan var mı?
  • atatik ip ücreti aylık 3 yıllık 30 ytl civarı
  • yani aylık 10 ytl yemi geliyo?
  • Bu programla ip numaran sabitlen miyor ama şöyle bir durum var: no-ip programı bilgisayarında çalıştığı sürece senin ipni öğrenip no-ip ye bildiriyor. Sende no-ip deki hesabına ping attığında ipni görebiliyon. makinende web server çalışıyorsa direk sana verilen hesabı adres çubuğuna yazarak web sayfasına erişebiliyon. Aslında sabit kalan ip değil no-ip den aldığın hesap adın.
    hesap adın hep aynı kaldığı ve no-ip programıda ip değişikliğini servera bildirdiği için problem olmuyor.
  • ip sabitlemenin tek yolu telekom, software le yapmak imkansiz, ama arkadaslarin dedigi gibi degisen ip ni ping atarak ogrenebilirsin, remote access yapacaksan, vb, statik ip aylik 3 ytl
  • Çok güzel çalışyor.

quote:

Orjinalden alıntı: hightowerfrl

bi şekil sabit ip versede tam olarak sorunsuz calışacagını sanmam

Arkadaşlar ip sabitlemekte amaç pc ye ulaşabilmekse No-ip Dyn dns gibi servisler bunu hostname ile çözüyor ve yeni adsl modemlerin çoğunda be servisler ek bir yazılıma ihtiyaç duymadan destekleniyor.

Sistemin çalışma mantığı:

sisteme üye olup bir kullanıcı adı ve şifreye sahip oluyorsunuz
    kullanıcı adı ve şifrenizi Dynamic dns desteği varsa modeminize yoksa pc ye kurulan küçük bir yazılımla girip sisteme giriş yapıyorsunuz ve bu yazılım sizin ayarladığınız zaman periodunda server e ip yi kayıt ediyor

Dışarıdan erişmek için 'kullanıcı adı'.no-ip.org gibi bir host name ile bağlandığınızda servis sizin güncel ip adresinize dns'e kaydettiği için pc nize ulaşabiliyorsunuz.

Ben kullanıyorum ve sorunsuz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General -- 29 Ekim 2005, 11:19:45 >

• iyide ben dnsdys mi neydi onu kurdugumda pc me her baglandıgımda kullanıcı adı almam gerekiyo bir defa kulanıcı adı aldıgımda pc kapanana kadar ıp adresimi veriyo ama pc yeniden basladıgında kullanıcı adıma attıgım zaman ping i böyle bi kullanıcı adı yok anabilgisayara ulasılamadı diyo yani her seferinde yeni kullanıcı adı almak zorundayım ama ben sadece 1 defa almak istiyorum ömür boyuda o kullanıcı adımdan ıp ögrenmek istiyiyorum sanırım ben program ayarlarında bi hata yaptım
  • Bir kere kullanıcı adı alman ve no-ip programına bunu eklemen yeterli
    detaylı bilgi aşağıdaki linkte var

http://www.knowhow.gen.tr burada makaleler kısmında no-ip ile ftp server yapmak hakkında bir makale var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.