Şimdi Ara

SAÇ DÖKÜLMESİ HAKKINDA?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Minoxidil adlı ilacı kullanmayı düşünüyordum dökülmeyi durdurur diye ama satılmıyor artık galiba. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı? Farklı bi isimle falan mı çıkartıyorlar ilacı?

Edit: Kullanmaya başlayalı yaklaşık 5 gün oldu. Her gün sabah akşam 5'er defa sıkın diyorlar şakaklar ile başın tepesi dışında nereye sıkacağımı bilmiyorum bazen yanlardan da saç dökülüyor garip(?) 1 aydan sonra devam ederse aşağıda arkadaşın dediği şampuana geçerim. Ya da devam ederim emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castellar -- 2 Ağustos 2019; 22:53:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu bilen?

• bu konuda kime yazsam tınlamadan cevap vermeden konuyu terkediyor. eğerki şuan saçın varsa sadece seyreliyorsa, dönem dönem dökülmeler oluyorsa ve ırsi değilse yardım edebilirim. yani yardım derken kendi yaptıklarımla nasıl durdurduğumu anlatırım.
  • benim saçım hem dökülüyordu hemde yağlanıyordu sarmısaklı bi şampuan vardı ondan aldım 1 günde yağlanan saçım 3 4 günde felan yağlanmaya başladı saç dökülmeside baya azaldı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Satılıyor minoxil şuan, androvium %5 sprey bunuda alabilirsin minoxil hammaddesi içerir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık bir sene öncesine kadar kullanıyordum ben de. Aldığım abinin numarası var istersen özelden yollayabilirim. Ben düzenli kullanmadım, sıkıldım o yüzden etkisi olmadı pek ama ev arkadaşım çok memnun kalmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: doksanlar çocuğu

bu konuda kime yazsam tınlamadan cevap vermeden konuyu terkediyor. eğerki şuan saçın varsa sadece seyreliyorsa, dönem dönem dökülmeler oluyorsa ve ırsi değilse yardım edebilirim. yani yardım derken kendi yaptıklarımla nasıl durdurduğumu anlatırım.
    Dostum buraya yaz da herkes okusun,
    Takipteyim ben de

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doksanlar çocuğu

bu konuda kime yazsam tınlamadan cevap vermeden konuyu terkediyor. eğerki şuan saçın varsa sadece seyreliyorsa, dönem dönem dökülmeler oluyorsa ve ırsi değilse yardım edebilirim. yani yardım derken kendi yaptıklarımla nasıl durdurduğumu anlatırım.
    Bekliyoruz.
  • Aslında ritalin denemiştim bi ara o zamandan beri dökülüyor. Ya da denk geldi bilmiyorum. Büyük ihtimal genetik ama babam,dayılar vs dökülmüş saçlar. Ama yardım edebilecrğin arkadaşlar var burda belki ben de uygularım. Teşekkürler şimdiden

• _Türkolog_ kullanıcısına yanıt
    Güvenebileceğimi söylüyorsan iyi olur numarasını almak:)

• mustafaco23 M kullanıcısına yanıt
    Bu da mümkün tabii de bilemiyorum. Yine de ilaca ek olarak kullanmak mantıklı olabilir

• bioxin veya sarımsaklı şampuan kullan kardeşim gerisi fasa fiso

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kusura bakmayın iş yoğunluğundan yazamadım. yaklaşık 1 sene önce evde oturup tv izlerken elimi saçıma götürdüm kaşınıyordu. sonra yağlanmıştı oynayım dedim saçlarımı hafiften çektim, ne göreyim elimde 15-20 tane saç. daha sonra yine hafiften çektim ve yine aynı. incecik olmuş ve dökülüyordu. Benim saçlarım genetik olarak beyaz. 14 yaşımdan bu yana beyazlıyor. şuan 27 yaşındayım ve %50 beyaz diyebilirim. beyazlayan saç dökülmez diyerek içimi ferahlatsamda o öyle değilmiş, dökülürmüş. 1 hafta boyunca gözlemledim saçlarımı. iş yerinde ne zaman elimi götürdüp tarasam masanın üstünde 10-15 tane düşüyordu. akşama kadar oynasam kel kalacağım o derece.

Daha sonra artık piskolojim bozulmuştu cidden uyuyamıyordum hastaneye cildiyeye gittim. saç köklerime baktı çok seyrelmiş, ama mevsimsel olabilir sen kan ver değerlerine bakalım dedi. neyse kan verdin geldim. başka doktor çağırdı ona da sordu. B12 eksikliği hat safhada çıktı. demir yok vucutta normal dedi. hemen bi ilaç yazdı bana B12 ile ilgili ismini unuttum. her gün iç bunu dedi. sonra iki tane de ampul verdi. EVİGEN ve BEPANTHEN diye küçük iğne ampulleri. bunları her akşam birin bir gün diğerini öbür gün kırarak yedir saç diplerinde dedi. 15 gün yaptım bunları.

15 gün sonunda yine az da olsa devam ediyordu. hemen geçecek değil. bu iki ampulden gittim birer kutu daha aldım. Clear şampuanın içine ikisinden de 2 şer tüp döktüm ve karıştırdım. saçlarımı onunla 1 ay yıkadım. sonuç mükemmel neredeyse durmuştu.

Ama büyük ihtimal benim B12 den dolayı kaynaklandı. çünkü full fastfoot yiyordum ve meyve 1 sene nerdeyse hiç tüketmemiştim. su dahi zor içiyordum. demir yok vitamin yok normal yani..

Tavsiyeme gelirsek;

önce B12 değerlerinize batırın, düzenli ve vitaminli yemekler yiyin, EVİGEN ve BEPANTHEN zarar vermez alıp deneyin. eczaneciye sorup öyle kullanın yada doktora sorun.

Genetik değilse mevsimsel bir olaydır ve kafaya takmayın.

Kendinize ait bir şampuanınız olsun ve hep onu kulanın. kimyasala alışmış saçlar hep aynı formülü ister. Bioxin kullananlara sorun, bıraktıkları hafta dökülmeye tekrar başlar. çünkü kapitalizm bunu gerektirir.

Herkese geçmiş olsun.

• Bioxinin Minoksidil alabilirsin her eczanede var. 6 ay kullandım faydasını çok gördüm öneririm. 5-10 günde dökülme bıçak gibi kesiliyor. 2.aydan itibaren deri üstünde çıkan saçları görüyorsunuz. Tabi bu ölmeyen kökler olduğu için çıkıyor. Ölen köklere çare yok ekimden başka.
  • Teşekkürler yazın için. Seninkisi DHT ye bağlı erkek tipi dökülme(genetik) değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.