Şimdi Ara

Saç egzaması için yöntem lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, bilen bilir çok illet bir şey bu egzama. Normalde birtek mevsim geçişlerinde artar ve 1-2 haftada geçerdi; fakat yaklaşık 1 aydır geçmedi.

Yaptığım şeyler:

++ Alkollü şampuanımı bırakıp doğal zeytinyağlı sabun + duş sonrası argan yağı ikilisine geçtim. 3 hafta civarı oldu bir etkisi yok.

++ Kortizollü şampuanları denedim. Ketoral pek işe yaramıyor; fakat ne hikmetse aynı oranda içeriği olan Konazol ilacı biraz daha etkili.Şuan sadece Ketoral kaldı elimde. Dediğim gibi pek işe yaramıyor. Bir ara yeniden Konazol almaya gideceğim.

++ Zeytinyağı sürüp 2 saat beklettim saç derimde. Yine etkili olmadı.

++ Bir hafta sadece saçımı 1 kere sabun ile yıkayıp geri kalan günler sırf su ile duş aldım. Yine saç derimde bir değişiklik olmadı.

++ Beslenmem iyi. Her türlü vitamini ve günlük Protein/Karbonhidrat ihtiyacımı karşılıyorum.

Bir çözüm yolu olsa 2-3 günde bir kullanırım üşenmem; fakat bulamıyorum. Birkaç ay öncesine kadar böyle değildi. Karantina da evde durmaktan farkında olmadan stres mi yaptım noldu

Not: Eylülden Şubata kadar Letonya'daydım ve 1 kere bile egzama çıkmadı. Muhtemelen nem olmadığı için. Şuan İzmir'de oturuyorum. Tavsiyeleriniz var mı yoksa nemsiz bir ülkeye kaçış planları mı yapayım

Not 2: Kükürtlü Katranlı Sabun öneriyorlar ne diyorsunuz?

Not 3: Protein tozu kullanıyorum, günde 1 ölçek. Onun bir yan etkisi olur mu? Yaklaşık 2.5 ay önce başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 23 Nisan 2020; 14:56:56 >

• Beslenmen düzelmedikçe düzelmez, hele de protein tozu alıyormuşsun hiç düzelmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlliedSL

Beslenmen düzelmedikçe düzelmez, hele de protein tozu alıyormuşsun hiç düzelmez
    Beslenmenin düzelmesi derken hocam? Günde 4 öğüne yakın yemek yiyorum. Mevye-sebze beslenmem çok düzenli ve ege yemeklerini bol bol tüketiyorum bunun yanında balık-et ürünlerini de bolca tüketiyorum. Neyim eksik acaba? Ona göre düzenleyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 23 Nisan 2020; 15:6:2 >
  • aynı sebeple dermatoloia başvurduğumda seboreik dermatit teşhisi koydu. Sedolin veya Pirdolin şampuanını kullanıyorum, ardından da 3 dakika konazol kullanıyorum. Efsane fayda etti. Doktoruna danışıp bu şekilde deneyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: JustBeHappy

aynı sebeple dermatoloia başvurduğumda seboreik dermatit teşhisi koydu. Sedolin veya Pirdolin şampuanını kullanıyorum, ardından da 3 dakika konazol kullanıyorum. Efsane fayda etti. Doktoruna danışıp bu şekilde deneyebilirsin.
    Teşekkür ediyorum hocam. Şu karantina mevzusu bitince direkt gidip soracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustBeHappy

aynı sebeple dermatoloia başvurduğumda seboreik dermatit teşhisi koydu. Sedolin veya Pirdolin şampuanını kullanıyorum, ardından da 3 dakika konazol kullanıyorum. Efsane fayda etti. Doktoruna danışıp bu şekilde deneyebilirsin.
    Aynı sorundan mustaribim hocam. Bana Vichy Dercos ve Ketoral verdi. Hâlâ devam ediyor sorun. Sizde tamamen geçti mi?

• Yıllardır saç derimde yağlı egzama var. Denemediğim yağ, şampuan kalmadı diyebilirim. Kısacası çözümü yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saç İçin Serum Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Düz saç için şampuan önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eski_nesil

Yıllardır saç derimde yağlı egzama var. Denemediğim yağ, şampuan kalmadı diyebilirim. Kısacası çözümü yok.
    Hocam benim de yaklaşık 6-7 senedir var; fakat ilk defa bu kadar rahatsız edici oldu. Resmen kafama kar yağmış gibi beyaz beyaz oluyor. Protein tozunu haftada 3 kere spor günlerinde kullanıyordum; son 1 aydır her gün kullanmaya başladım. Son çare onu eski gibi kullanmaya devam edeceğim. Duruma göre 2 hafta sonra editlerim konuyu.
  • Bana da doktor konazol önermişti faydasını gördüm inşallah sen de kurtulursun zor biliyorum bide saç dökülmesi de yapmıştı şimdi geçti çok şükür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Hocam benim de yaklaşık 6-7 senedir var; fakat ilk defa bu kadar rahatsız edici oldu. Resmen kafama kar yağmış gibi beyaz beyaz oluyor. Protein tozunu haftada 3 kere spor günlerinde kullanıyordum; son 1 aydır her gün kullanmaya başladım. Son çare onu eski gibi kullanmaya devam edeceğim. Duruma göre 2 hafta sonra editlerim konuyu.

Alıntıları Göster
    Hocam şu var. Benim o kadar hayatımı zorlaştırıyordu ki geceleri uyuyamıyordum kaşıntıdan. Ama doktorun tavsiyesine uyduktan sonra çok rahat ettim ve şu an saçlarımı 3-4 gün yıkamadığım sürece hiçbir problem yaşamıyorum. Benim dermatoloğum özellikle saç derisi problemleriyle ilgileniyor ve bu konuda en iyisi. Dedi ki bu sorunun tamamen yüzde yüz düzelmesi diye bir şey söz konusu değil. 13 yıldır bende de var dedi. Olayımız şu: Biz kaşıntı, kızarıklık, döküntü vs. yaşamadan hayatımızı devam ettirmek. Bunun için öncelikle beni 4 ay bir hapa ve losyona başlattı. Aynı zamanda normal market şampuanları yerine Dermadolin, sedolin, pirdolin, kadolin vs. gibi günlük kullanılabilen şampuanlar ve bunlara müteakip ilaçlı bir şampuan adı verip onu kullanmamı söyledi. Ciddi anlamda düzeldi ve şu an hayatım çok rahat. Ama tekrar söylüyorum bunun doktor kontrolünde olması önemli o yüzden doktorun yazdığı hapın ve ilaçlı şampuanın adını vermiyorum. Size tavsiyem şu an görüntülü konuşma ile hizmet veren hastaneler var, bunlardan herhangi birinde bir dermatolog ile görüşün ve sizi bir tedaviye başlatsın. En iyi yöntem bu olacaktır.

• Ketokonazol kullandın mı?
  • konazol kullandım doktor tavsiyesiyle

• The Management kullanıcısına yanıt
    Verilen tavsiyelerin tamamı kullandığında düzelen bıraktığında eski haline dönen kısır döngüye sebep oluyor. Günde 4 öğün çok fazla yüksek ihtimalle aralarda da atıştırıyorsun. Öğünü azalt hatta ramazan geldi oruç tutacaksan sahur ve iftarda hafif şeyler ye 2-3 haftaya farkı görürsün. Yoksa konazol bas geç ömrünün sonuna kadar

• Doktora git. Önerilere göre iş yapma. Çözüm bulamazsan da farklı doktora git.
  • Bendede var çare 2 günde bir banyo.
    Ekmek, yağ ve masturbasyon çok attırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 23 Nisan 2020; 22:57:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.