Şimdi Ara

Sac kesme makinesi hakkında yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde kullandıgım (Kıl Tüy Yün Kesim) makinemi actım sebebi ise cihaz şarzlı olmasına ragmen bütün gece sarjda kalıp sabah traş olmak istedigimde pırr pırr yapıp hemen şarjı bitmesi yapmak istesdigim şey ise 220 volt ile direk beslemek fakat icinde ufak caplı bi trafo olmasını beklerken öyle bişi cıkmadı rusyadan aldıgım bir cihaz buralarda öle garantisi servisi filan yok zaten olmazsada yenisine saglık bu konuyu acmamın sebebi aslında bu cihaz gibi bir cihaz daha var onun calışma prensibide aynı fakat o fişteyken pili kullanmıyor direk 220 den cekiyor bunda öle bişi yok fişte olsada olmasada pilden cekmeye çalışıyor pillerde sanırsam bitik oldugu icin hemen duruyor 10 sn sürmüyor çalışma süresi diyceksinizki diger makineyi niye kullanmıyorsun o bunun kadar kısa almıyor bu arada bu makine icin gereken malzemeler havya gibi lehim teli lehim pastası gibi araçlar elimde mevcut lisede elektronik okudum fakat uzun zaman oldu bu işlerle ugraşmayalı

Birkaç resim ekliyorum yardımlarınız icin şimdiden teşekkürler !!!

Sac kesme makinesi hakkında yardım !!! Sac kesme makinesi hakkında yardım !!! Sac kesme makinesi hakkında yardım !!! Sac kesme makinesi hakkında yardım !!!

• Elindeki cihazda 220v bir kondansatör ile düşürülüyor ve şarj voltajı oluşturuluyor. Fakat şarj voltajının akımı çok düşük olduğu için drek 220 den çalışamıyor. 220 den direk çalışması için makineye uygun bir şarj devresi yapman lazım. Bence uğraşmaya değmez. İçindeki pilleri mümkünse orjinal değerinden daha yüksek akımlı yeni pillerle değiştir. Hem şarjı daha uzun gider. Hemde zorlandığında daha uzun süre dayanır.
  • hımm peki kondanstörün degerini yükseltsem yada iptal etsem kondanstörü motoru elimde alırmıyım :D
  • Makinedeki motor 3v luk dc motordur. 220v ac yi direk verirsen bir daha motoru göremeyebilirsin Kondansatör değerini değiştirme konusunda bir şey diyemem ama iş sadece kondansatörde bitmiyor. Komple devreyi değiştirmen lazım.
  • usb şarj kablosu al, mikro usb kısmını kes, kırmızı ve siyah uçlarını soy , usb adaptöre diğer ucu tak, traş makinesini açık konuma getir, kırmızı siyah uçları söktüğün pilin uçlarına değdir, hangi durumda çalışıyorsa o uçları bağla,bantla . TAMAMDIR
  • pilleri değiştir şarzın hemen bitmesi ondandır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.