Bildirim
Saç yağlanırsa dökülme ciddi oranda artıyor mu? (6. sayfa)
KIOXIA TransMemory U301 128 GB USB Bellek Siyah : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CDX82RZY
8 ay önce paylaşıldı
Remington Power X Series HC6001 saç kesme makinesi profesyonel X6 (Pro-Motor, 3 ayarlanabilir tarak 3 – 35 mm ve sakal düzeltici tarağı, 1 – 5 mm, Japon paslanmaz çelik bıçaklar) saç kesme makinesi : Amazon.com.tr: Kişisel Bakım ve Kozmetik
https://www.amazon.com.tr/dp/B098QRV7T4
7 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hocam bence çok kafaya takmayın. 18 yaşında bir tel düşmüştü kafamdan. Eski kız arkadaşım senin saçlarında dökülme var demişti. Ben de kafaya takmıştım. Her dakika borsa gibi düşen telleri sayıyordum. Sonra dökülürse dökülsün dedim. Saç uzatttım. Aradan yıllar geçti. 1 mm bile açılma olmadı.
Sizin saçlarınız da gayet sağlıklı. Her gün duş almayın yeterli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Minoxidil'i kullanmanızı önermiyorum. Evet ben de kullandım, çıkarttı, gürleştirdi fakat ömür boyu kullanmanız gerekiyor. Bıraktığınızda o çıkanların hepsi tel tel dökülüyor.quote:
Orijinalden alıntı: Amroth.
Bu işin tek çözümü finasteride ve minoxidil düzenli kullanımıdır, 3-6 ay içinde şakaklarınız bile kapanabilir.
Saç kuruyken dökülmeye daha musaitdir bu arada. -
Eyvallah fizik ve basketbol sever dostum destek için.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1DFD8C17B
Hocam bence çok kafaya takmayın. 18 yaşında bir tel düşmüştü kafamdan. Eski kız arkadaşım senin saçlarında dökülme var demişti. Ben de kafaya takmıştım. Her dakika borsa gibi düşen telleri sayıyordum. Sonra dökülürse dökülsün dedim. Saç uzatttım. Aradan yıllar geçti. 1 mm bile açılma olmadı.
Sizin saçlarınız da gayet sağlıklı. Her gün duş almayın yeterli.
Jr Koko çekmiş diyorlar bu arada maç öncesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlaç şirketlerinin reklam mantığı ile konuşmak bir şeyi değiştirmiyor. Burası tıp kongresi değil, genel kamu alanıdır. Konuşmamız da halkça olmalı ki öğrenebilelimquote:
Orijinalden alıntı: Babafingo31313131
Fin ve duta süresini uzatıyor kesinlikle ama.Ashton kutcher mesela 20lerimin başında şakaklarını kaybediyor ama hala saçları var nedeni 10 senedir avodart kullanması ikiz kardeşi seyrek kellik düzeyinde
Alıntıları Göster
Belirtilen ilaç erkeklik hormonunu baskılayarak saç hücresinin ölümünü geciktiriyor, ama engelleyemiyor. Saç hücresine doğrudan ulaşıp iyileştiren, ölümünü ortadan kaldırabilecek bir ilaç icat edilmedi. Üstelik bahsedilen ilacın saç hücresine dair doğrudan bir iddiası da yok!
Kutcher kardeşleri kıyaslamak için yeterli kellik durumu olan kontrol gurubu yani kel kardeş yok ortada. Varsa kanıtları görmek isteriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 2 Haziran 2018; 21:34:50 >
-
O kafaya anca öyle ulaşmıştır zatenquote:
Orijinalden alıntı: Oscar Nixon
Eyvallah fizik ve basketbol sever dostum destek için.
Jr Koko çekmiş diyorlar bu arada maç öncesi
Alıntıları Göster
-
Şuradaki ikiziquote:
Orijinalden alıntı: asau
İlaç şirketlerinin reklam mantığı ile konuşmak bir şeyi değiştirmiyor. Burası tıp kongresi değil, genel kamu alanıdır. Konuşmamız da halkça olmalı ki öğrenebilelim
Belirtilen ilaç erkeklik hormonunu baskılayarak saç hücresinin ölümünü geciktiriyor, ama engelleyemiyor. Saç hücresine doğrudan ulaşıp iyileştiren, ölümünü ortadan kaldırabilecek bir ilaç icat edilmedi. Üstelik bahsedilen ilacın saç hücresine dair doğrudan bir iddiası da yok!
Kutcher kardeşleri kıyaslamak için yeterli kellik durumu olan kontrol gurubu yani kel kardeş yok ortada. Varsa kanıtları görmek isteriz.
Alıntıları Göster
https://www.google.com.tr/search?q=ashton+kutcher+twin&oq=ashton+kutcher+twin&aqs=chrome..69i57.5897j0j7&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=v64qBP2ZLwtGOM:
Şuda ashton kutcherın 10 senelik avodart kullanımı
https://www.hairlosscure2020.com/ashton-kutcher-took-avodart-for-10-years/
Şuda ashton kutcherın 21 yaşındaki saç çizgisi
http://baldouting.blogspot.com/2009/11/ashton-kutcher.html?m=1
Ve şu fotodan sonra avodarta başlıyor yaş 25 şakaklar yok olmuş
https://www.google.com.tr/search?client=ms-android-samsung&biw=360&bih=271&tbm=isch&sa=1&ei=g-YSW6KEJc-DsAeq_5HoCg&q=ashton+kutcher++balding&oq=ashton+kutcher++balding&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3...7276.10207..10300...0....228.2114.0j11j2......0....1.........0j35i39j0i30j0i19.jHsHLPc7qh8%3D#imgrc=crBPip4rMrSQpM:
Linkler böyle sarjım az o yüzden link atıyom.Aydınayhan denen xahille kıyaslamayın 19 yaşında şakakları boşluk olan bir insanım art niyetim yok
-
Ayrıca bunu ret ettiğim filan yok, bizim konumuz kellik, galiba kellik nedir, nerde başlar, o konuda anlaşamadık.
Saç çizgisinde saç çoğalması olduğuna dair bir kanıt olamaz, çünkü bilimsel olarak böyle bir ilaç icat edilmedi
Evet, görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok,
İlaç kullandıktan sonraki hali;
Kel hali
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 2 Haziran 2018; 22:11:42 >
-
-
Arkadaşlar erkek tipi dökülmenin çözümü yok, bir gün dahi geciktiremezsiniz, hormon tedavisini saymıyorum kimse totoş olmayı göze almaz....Döküldükten sonra ektiricez. Şu an bilinen tek çözüm bu...
hocam kendinizi çektiğiniz fotografta tam belli olmamış şakaklarınız yandan net bi şekilde çekebilir misiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonherk -- 2 Haziran 2018; 23:3:1 > -
Gereksiz polemik oluşturuyorsun, savunduğun hiç bir şeyi ret etmiş değilim, senin ilgilendiğin alanla ilgilenmiyorum, ben kellikten bahsediyorum. Ben saçlarla değil saçın kök hücreleri ile ilgileniyorumquote:
Orijinalden alıntı: Babafingo31313131
Kafayı sıyırmışsın.2004teki fotosunda saç çizgisi yok olmuş ve önleri thinleşmiş.Ilacı aldıktan sonra saçlarında kalite artışı olmuş ama bu demek değil saç çizgisini geri kazanmış hayır dostum avodart finasterid şakaklara iyi gelmez kafanın üst bölgesini canlandırır o aptal saç modelini bilerek yapıyor kutcher çünkü hala şakakları açık.
Aynen ilaç şirket reklamları aynen böyle devam kel kalmaya başlayınca kader değip boynunu bükersin halı tozu kullananların yan versiyonu gibisin.
Alıntıları Göster
Ortada kel olup da saçları çıkaran bir ilaç yok diyorum, olamaz diyorum, sen bana kel olmamış insan resmi ile cevap veriyorsun. Ölü saç hücreleri canlanmaz diyorum, ilaçlar saç hücrelerinin ölümünü geciktirir, ilacı kullanmayı kesince saç hücreleri ölür demişim. Saç hücrelerinin ölümünü geciktirir, saçları belirli düzeyde korumak ilaçlarla mümkün demişim. Saç hücrelerini çoğaltan yada saç hücrelerini en az %60 oranında koruyabilen ilaç yok, saçların gürleşmesini, beslenmesini saçların kök hücrelerinin çoğalması olarak algılayamayız. İlaç kesildiğinde saç hücreleri hızlı bir şekilde ölmeye devam edecektir. Ömür boyu ilaç kullanarak kellikten kurtulmak mümkün olabilir, ama bunun da bir sınırı var.
Bu resimde kellikle alakalı tartışılacak bir durum yok, şakaklarında saçın olup olmaması kellik sınıfına girmiyor.
-
saç kuruyken dökülür.
akne iliç roaccutane ilacı kullanılır mesele. karaciğer yağlanmasını baskılar. ilacı 6 ay civarı düzenli kullanırsın ve bırak yüzünü saçın bile yağlanmaz bu 6 ayda. ama yan etkilerden biri saç dökülmesidir ilacın. -
saç klonlamaya patronlar tahminen ne zaman izin verirler? 5 yıl sonra bu modası geçmiş Ekim devam eder mi?
Benim saç çizgimde hiçbir şey yok aynı şekilde duruyo 28 yaşındayım saçlarımda zayıflama var ama kel de değilim .4 doktora gittim 22 yaşlarındayken . 2 tanesi genetik dedi .2 tanesi seboreik dedi .saçımda acayip sivilce tarzı şeyler var . Saç çizgimde de en ufak oynama olmadığı için bende genetik olduğunu düşünmüyorum .ama dayılarm da kel :) kafam karışık -
sampuan kullanmayin o kare banyo sabunlarini kullanin duru vs.
28 yaşındasın rahat ol ben 22 yim daha o yüzden tereddüt ettim 28 olsam umrumda olmazdıquote:
Orijinalden alıntı: cepAnkara
Benim saç çizgimde hiçbir şey yok aynı şekilde duruyo 28 yaşındayım saçlarımda zayıflama var ama kel de değilim .4 doktora gittim 22 yaşlarındayken . 2 tanesi genetik dedi .2 tanesi seboreik dedi .saçımda acayip sivilce tarzı şeyler var . Saç çizgimde de en ufak oynama olmadığı için bende genetik olduğunu düşünmüyorum .ama dayılarm da kel :) kafam karışık -
Hocam saç dökülmesi %80 genetik olarak belli oluyor.
Babanın annenin, onların baba ve annelerinin saçlarına bakarak % kaç ihtimalle saçlarının döküleceği belli olur.
Saç neden yağlanır ?
Saç ve kıllar diğer hayvanlarda da olduğu gibi su geçirmemek için yağlanır, doğada çok suyla haşır neşir olan memelilerin de kürkleri yağlıdır çünkü bu kürkün su tutmaması içindir. Aynı şey bizlerde de geçerli, saçların su çektiğini, ıslandığını fark eden vücut saçı yağlandırarak nemi uzak tutmak ister.
Kullandığınız şampuanın ilk seferde köpürmemesinin nedeni de bir nevi ondan dolayıdır, ilk seferde üzeridndeki yağı atar, 2. ve 3. şampuanlamada çok çok daha fazla köpürür.
Kullandığınız şampuanın kimyasal yapısı aslında saçın ve saç derisinin doğasıyla savaşır, ondan dolayı hiç sağlıklı değil aslında.
Onun dışında genetik olmayan kısmına değinmek gerekir ise;
Saç ve saç derisinden çok müzdarip olan ve 10'dan fazla cildiye doktoru gezmiş birisi olarak anlatıyorum.
Saç eğer yağlı ve uzun ise dökülmenin artmasının nedeni kullanılan şampuanın kimyasal içeriği + saçı sürekli düzeltme ihtiyacından dolayı ve saçın yağlı olmasının sürtünmeyi arttırmasından dolayı mekanik olarak saç dökülebiliyor.
Yani elin ne kadar çok saçına gidiyorsa saçını o kadar kökünden çekiyorsun demektir, yağlı olunca da o çekiş kuvveti artıyor, arttığı için de kökü güçsüz olan saçlar dökülüyor, onun haricinde yağlı olmasının direkt bir etkisi yok.
Diğer taraftan, marketlerde satılan ucuz şampuanlar saçınıza zarardan başka bir şey değil, hele hele sık yıkıyorsanız saçınıza yapılabilecek en kötü şeyi yapıyorsunuzdur. (ucuz şampuandan kasıt 1000ML'si 20-30 liraya gelen clear, head and shoulders gibi) şampuanların saçlarınıza iyi geleceğini düşünmeyin, onlar kimyasaldan ibaret ve hiç sağlıklı değil.
Benim başım saç derimle dertte, saçım çok sık ve gür, aynı zamanda yağlı egzema var malesef.
Bundan dolayı saçıma sadece Zetion adlı şampuanı kullanabiliyorum, 1000 ML'si 100 liraya geliyor ve yalnızca eczaneden alınabiliyor. Bu şampuan dışında bir şampuan kullanırsam hem saçlarım dökülüyor (saçları dökülen arkadaşlarımın çok kıskandığı kadar gür olmasına rağmen dökülmesini istemiyorum) hem dipleri yara ve kepek oluyor.
Eğer sizin saçınızda da kepeklenme, derisinde yaralanma ve yağlanma oluyor ise zetion'u denemenizi öneririm, ucuz şampuanlara göre saçın doğasıyla daha az savaştığı için ne dökülme oluyor, ne de 1 gün içerisinde yağlanma. Babannemin kullandığı sedef kremiyle kokusu çok benziyor, muhtemelen etken maddesi aynı, eğer saçınızda egzema varsa ketoral vs işe yaramıyor, marketten aldığınız hele hiç işe yaramıyor bi yerden sonra...
ÖZET:
Genetik olarak dökülme yok ise şampuanın içeriği yağlanmayı hızlandırır, bu da saçın mekanik olarak dökülmesinde yoğun etki gösterir, markette satılan ucuz&kimyasal şampuanlardan uzak durun.
-
Sen dedin ki genetiğindekini değiştiremezsin.Bende dedim ki avodart adlı ilaçları süreyi uzatabilirsin.Kel adam için zaten avodart kullanmayın ektirin diyorlar lafı çekip durmuşsun konuşmamızın başına dön kel adam saç çıkaramaz avodart ise var olanları korur ve hiç bir doktar kel insanlara yada norwood 4 + hastalara medikal tedavi etmez ve evet şakakta saç kaynı erkek tipi kellik olup duruma göre agresifte olabilir.quote:
Orijinalden alıntı: asau
Gereksiz polemik oluşturuyorsun, savunduğun hiç bir şeyi ret etmiş değilim, senin ilgilendiğin alanla ilgilenmiyorum, ben kellikten bahsediyorum. Ben saçlarla değil saçın kök hücreleri ile ilgileniyorum
Ortada kel olup da saçları çıkaran bir ilaç yok diyorum, olamaz diyorum, sen bana kel olmamış insan resmi ile cevap veriyorsun. Ölü saç hücreleri canlanmaz diyorum, ilaçlar saç hücrelerinin ölümünü geciktirir, ilacı kullanmayı kesince saç hücreleri ölür demişim. Saç hücrelerinin ölümünü geciktirir, saçları belirli düzeyde korumak ilaçlarla mümkün demişim. Saç hücrelerini çoğaltan yada saç hücrelerini en az %60 oranında koruyabilen ilaç yok, saçların gürleşmesini, beslenmesini saçların kök hücrelerinin çoğalması olarak algılayamayız. İlaç kesildiğinde saç hücreleri hızlı bir şekilde ölmeye devam edecektir. Ömür boyu ilaç kullanarak kellikten kurtulmak mümkün olabilir, ama bunun da bir sınırı var.
Bu resimde kellikle alakalı tartışılacak bir durum yok, şakaklarında saçın olup olmaması kellik sınıfına girmiyor.
Alıntıları Göster
Ben dedim mi kelliği avodart ile yenersin ?
-
Hocam benimde bir sorum var benim şakaklar doğuştan açık ama geri kalan kısmı gür benim durumum neden böyle ? 22 yaşındayım ortaokuldan beri şakak kısmında saç yok ama dökülmede yok.Duştan sonra bir kaç tane tel düşüyor o kadar.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X