Şimdi Ara

Saç yağlanırsa dökülme ciddi oranda artıyor mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
3
Favori
9.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

Aynen benim de o yaşlarda başladı sayılır. Baba tarafında pek sorun yok da anne tarafında dayılarımın hepsinin dökük, kuzenlerin bir kısmı dökük üst tarafları kel sayılır. Çok gür sapasağlam kalın telli saçlarım vardı, ilk kez 16 yaşında sağlık sorunları, ameliyatlar vs yüzünden aşırı stres yaşadım bi dönem antidepresan kullandım vs. Ama 20'li yaşlara kadar dökülmedi. Merak ettiğim acaba sadece stresten bu kadar dökülür mü? Asıl dökülme de son 2 senede oldu.
    Tamamen beni anlattın. Saç kalitesinden, yaşanan strese herşey aynı. Zaten saç dökülmesi anne tarafından geçer, baba tarafına hiç bakma boşuna. Genetik dökülme senin ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reklamlarda ki şampuanlar saçı dahada kirletiyor yağlandırıyor yani kiri pasağı çekiyor bimdeki bebek şampuanını deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Futurisma

reklamlarda ki şampuanlar saçı dahada kirletiyor yağlandırıyor yani kiri pasağı çekiyor bimdeki bebek şampuanını deneyin.
    Direkt sabuna da geçebilirim
  • kepek yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Futurisma

kepek yapabilir.
    O zaman
  • Gayet iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olgunluk çizgisi nedir? Birkaç dermatoloğa gitmiştim elleriyle kontrol edip direk erkek tipi diyorlar. 20 yaşıma geldiğimde halen gür ve sağlıklıydı. Çevremdekilerde gördüğüm genelde 20'ye kadar baya bi saç kaybı yaşamış oluyorlar. Bende 20'den sonra başlayınca acaba yaşadığım stres ameliyatlar vs mi tek başına etkiledi, genetik olmayabilir mi diye düşünmeye başladım. Fırsat olursa ektirmeyi düşünüyorum bakalım yakın zamanda.

• İyi görünüyor bence, yaş kaçtı?

• Anne tarafının etkin olduğunu bilmiyordum. Mutlaka genetiktir stres tek başına dökmez mi diyorsun?

• quote:

Anne tarafının etkin olduğunu bilmiyordum. Mutlaka genetiktir stres tek başına dökmez mi diyorsun?
    Streste döker ama genetikte olabilir yani en iyi teşhisi doktor koyar bana göre.

''Saç dökülmesinde en önemli etken genler. Bugüne kadar hep babalar suçlandı. Ancak araştırmalar, saç dökülmesine sebep olan genlerin anne tarafından geldiğini gösteriyor. Yani önce dayınıza bir bakın!''

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/halit-yerebakan/2015/12/25/kellik-dayidan-geliyor

• quote:

İyi görünüyor bence, yaş kaçtı?
    22
  • quote:

Anne tarafının etkin olduğunu bilmiyordum. Mutlaka genetiktir stres tek başına dökmez mi diyorsun?
    Tabiki hocam. İnternetten araştırın kellik kimden gelir diye çıkar. Stres abartılıyor. Bu zamanda stressiz yaşam çok mümkün değil, öyle olsa herkes kel olurdu. Yıllarca ağır stres ve hastalık yaşadım hiçbir sıkıntı olmadı. Son 1 senedir stres yok sıkıntı yok saçlar gidiyor.

• Dayılar işin içine giriyorsa benim durum vahim :) Abimin de tam tersine 43 yaşında ve baya sağlıklı. Şans işi demek ki. En iyi çözüm ektirmek sanırım.

Bu arada benim de 22'de çizgim böyleydi aşağı yukarı ama saçlarım çok cansızlaşmış, özellikle üst taraftakiler incelmişti ve aşırı kuruydu. Senin canlılık iyi bence.

• quote:

Dayılar işin içine giriyorsa benim durum vahim :) Abimin de tam tersine 43 yaşında ve baya sağlıklı. Şans işi demek ki. En iyi çözüm ektirmek sanırım.

Bu arada benim de 22'de çizgim böyleydi aşağı yukarı ama saçlarım çok cansızlaşmış, özellikle üst taraftakiler incelmişti ve aşırı kuruydu. Senin canlılık iyi bence.
    Aynen fazla kuruluk yok ben de önemli olan bu formu ve canlılığı uzun bir süre koruyabilmek açıkçası.
  • Haklısın hocam o da doğru. Adam sokakta yaşıyor her türlü stres sıkıntı ama saçları süpürge gibi :) Antidepresanların dökülmeye etkisi hakkında ne düşünüyorsun, bir bilgin var mı bu konuda? Ergenlik dönemimde 2-3 sene kullanmıştım.
  • quote:

Haklısın hocam o da doğru. Adam sokakta yaşıyor her türlü stres sıkıntı ama saçları süpürge gibi :) Antidepresanların dökülmeye etkisi hakkında ne düşünüyorsun, bir bilgin var mı bu konuda? Ergenlik dönemimde 2-3 sene kullanmıştım.
    Antidepresanlar ve sivilce hapları hakkında birkaç olumsuz görüş okudum netliği nedir emin değilim.
  • Aynen öyle. Hangi şampuanı kullanıyorsun? Açıkcası benim de eskiden yağlıydı yağ rahatsız ediyor diye çeşitli şampuanlarla engellemeye çalıştığım için bu sefer de saçı kuruttum yapısı bozuldu. Aşırı yağın dökülmeye etkisi olabilir belki ama normalse tam tersine faydası var kesinlikle saçı besliyor.

• quote:

Aynen öyle. Hangi şampuanı kullanıyorsun? Açıkcası benim de eskiden yağlıydı yağ rahatsız ediyor diye çeşitli şampuanlarla engellemeye çalıştığım için bu sefer de saçı kuruttum yapısı bozuldu. Aşırı yağın dökülmeye etkisi olabilir belki ama normalse tam tersine faydası var kesinlikle saçı besliyor.
    Uzun bir süredir bunu kullanıyorum

https://urun.n11.com/sampuan/eyup-sabri-tuncer-dogal-zeytinyagli-sampuan-700-m-P177321265?cid=604001&gclid=Cj0KCQjwgMnYBRDRARIsANC2dflQ7Y5tTfvg4pMo32nLkjmq4D3wdFkXRk39ZD162tULl7Qip1xmX5EaArEIEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

• quote:

Orijinalden alıntı: Oscar Nixon

https://i.hizliresim.com/8z92pk.jpg

Durum nasıl Beyler?
    Saçların iyi benimki daha açık sen düşün halimi ama saçlarım gür.Kafana halı tozu sürebilirsin 30lara kadar bir şey olmaz
    Edit.Benimde yanlar ile önler birleşiyor fakat benim yaş ve başlangıç itibari ile durumum çok daha kötü ne zamandır böylesiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babafingo31313131 -- 2 Haziran 2018; 19:35:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babafingo31313131

Saçların iyi benimki daha açık sen düşün halimi ama saçlarım gür.Kafana halı tozu sürebilirsin 30lara kadar bir şey olmaz
    Edit.Benimde yanlar ile önler birleşiyor fakat benim yaş ve başlangıç itibari ile durumum çok daha kötü ne zamandır böylesiniz.

Alıntıları Göster
    Halı tozu ben de işe yarar o zaman diyorsun
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.