Şimdi Ara

Saç yağlanırsa dökülme ciddi oranda artıyor mu? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
3
Favori
9.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: T h r a c i a n

Hocam benimde bir sorum var benim şakaklar doğuştan açık ama geri kalan kısmı gür benim durumum neden böyle ? 22 yaşındayım ortaokuldan beri şakak kısmında saç yok ama dökülmede yok.Duştan sonra bir kaç tane tel düşüyor o kadar.
    Doğuştan mı açık ? Yoksa sonradan mı açıldı .?Sonradan açıldığı kesin ise erkek tipi kelliktir fakat sizin durumunuzda şuan pasif olduğunu söyleyebilirim belki bir 40 sene daha sizi rahatsız etmez.Etseydi şakak kaybından sonra drvam ederdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece DHT etkili değil saç dokulmesinde bi sürü faktor var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    İsrail şampuanı? Auschwitz??

• Saç aşırı kuru yada aşırı yağlı olursa dökülme artabilir ancak nedeni bu olan dökülen saçlar geri gelir.

Saçı çok sık yıkamak saç derisinde olması gereken ve saçın ihtiyacı olan doğal yağ tabakasının oluşmasına izin vermediği için sakıncalıdır ama uzun süre yıkamamakta aşırı yağ oluşumuna derinin nefes almasına engel olacağından, kaşıntı ve bakteri oluşumuna sebep olabileceğinden sakıncalıdır.

Ancak nedeni bu olan yada vitamin eksiliği olan saçlar uygun deri ortamı yada vitamin eksikliğinin giderilmesi ile geri gelir çünkü saç kökleri bu nedenlerle tamamen ölmez.

Bunun dışında erkeklerde rastlanan erkek tipi saç dökülmesinde dht hormon baskılayıcı finasterid etken maddeli ilaçlar ve mekaniği tam olarak bilinmemekle birlikte kafa derisindeki kan dolaşımını arttıran minoxodil etken maddeli ilaçlar kullanılır. Şu anda FDA onaylı (Amerika Gıda ve İlaç dairesi) erkek tipi saç dökülmesinde kullanılan 2 etken madde finasterid ve minoxodildir.

Bu 2 etken maddede başka tedaviler sırasında çıkan yan etki olarak saç büyümesine neden olmuşlardır. Finasterid prostat tedavisinde kullanılan bir maddedir (örnek proscar 5 mg), saç tedavisinde bu madde 1 mg olarak kullanılır. Minoxodilin ise bir kalp ilacınının yapılması sırasında saça faydasının olduğu tespit edilmiştir.

Bu 2 etken maddeninde kişiden kişiye değişmekle beraber yan etkileri olabilir. Finasteridin bazı insanlarda cinsel isteksizliğe ve sperm miktarının azalmasına etkileri olabilir. Özellikle bu ilacı kullananlar (yan etki olsun yada olmasın) eğer çocuk sahibi olmayı düşünüyorlarsa çocuğun ve annenin sağlığı için çocuk yapmadan uzun süre önce bırakmalıdır, hamile kadınların bu maddeye dokunmaları bile yasaktır. Minoxodil ise kan dolaşımına etken olduğundan özellile kalp ve dolaşım bozukluğu olanların doktor kontrolü ile kullanması daha uygundur.

Bu 2 mantık kullanılarak piyasada bulunan doğal yollarla elde edilmiş ilaçlarda bulunmaktadır. kan dolaşımını hızlandıran, dht baskılayan ve saç derisinin besleyen vitamin bulunan losyonlarda saw palmetto yağı (dht için) ve ginseng gibi (dolaşım hızlandıran) bulunur genelde. Yine biotin, çinko, B12 gibi saç, deri ve tırnak uzamasına etkili maddeler içeren haplarda bulunmaktadır.

Her ne kadar tıpçılar FDA onaylı olduğu için minoxodil ve finasterid harici gerisi yalan dese de, bu ilaçlarla aynı hedefe yönelik ham maddeler kullanan düzgün ve hile yapmayan firmaların ürettiği ürünlerde saç dökülmesine karşı yaklaşık etkiler göstermektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 3 Haziran 2018; 8:21:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Babafingo31313131

Doğruluğu gene tartışılır diyorum ben.2 sene önce hiç sivilcem yoktu ve saçlarımın yanını kaybettim teori herkes için geçerli olmayabilir.

Alıntıları Göster
    Tabii ki istisnaları farklı vakaları olabilir ama dht'nin bilinen bir etkisi de deriyi yağlandırmak olduğu için pozitif bir korelasyon var diyebiliyoruz kısmen.

• Saçın yağlı olması değil kuru olması dökülmesine neden olur, tabi ki uç durumlardan bahsetmiyorum yani vıcık vıcık yağlı bir saç değil ama hafif yağlı olması saç için iyidir.

Bazı şampuanların üzerinde her gün kullanıma uygun yazar yani her gün yıkanıp gıcır gıcır yağından tamamına yakın arınmış saç iyi değildir.

Yağlı saç ne yapar derseniz yastığa oradan da yüze bulaşan ağır saç yağı sivilce yapar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de cok artmisti + egzama vardi. Su an bir sorun yok bir suru zimbirti kullandim. Saclarim firca gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman06

Saç aşırı kuru yada aşırı yağlı olursa dökülme artabilir ancak nedeni bu olan dökülen saçlar geri gelir.

Saçı çok sık yıkamak saç derisinde olması gereken ve saçın ihtiyacı olan doğal yağ tabakasının oluşmasına izin vermediği için sakıncalıdır ama uzun süre yıkamamakta aşırı yağ oluşumuna derinin nefes almasına engel olacağından, kaşıntı ve bakteri oluşumuna sebep olabileceğinden sakıncalıdır.

Ancak nedeni bu olan yada vitamin eksiliği olan saçlar uygun deri ortamı yada vitamin eksikliğinin giderilmesi ile geri gelir çünkü saç kökleri bu nedenlerle tamamen ölmez.

Bunun dışında erkeklerde rastlanan erkek tipi saç dökülmesinde dht hormon baskılayıcı finasterid etken maddeli ilaçlar ve mekaniği tam olarak bilinmemekle birlikte kafa derisindeki kan dolaşımını arttıran minoxodil etken maddeli ilaçlar kullanılır. Şu anda FDA onaylı (Amerika Gıda ve İlaç dairesi) erkek tipi saç dökülmesinde kullanılan 2 etken madde finasterid ve minoxodildir.

Bu 2 etken maddede başka tedaviler sırasında çıkan yan etki olarak saç büyümesine neden olmuşlardır. Finasterid prostat tedavisinde kullanılan bir maddedir (örnek proscar 5 mg), saç tedavisinde bu madde 1 mg olarak kullanılır. Minoxodilin ise bir kalp ilacınının yapılması sırasında saça faydasının olduğu tespit edilmiştir.

Bu 2 etken maddeninde kişiden kişiye değişmekle beraber yan etkileri olabilir. Finasteridin bazı insanlarda cinsel isteksizliğe ve sperm miktarının azalmasına etkileri olabilir. Özellikle bu ilacı kullananlar (yan etki olsun yada olmasın) eğer çocuk sahibi olmayı düşünüyorlarsa çocuğun ve annenin sağlığı için çocuk yapmadan uzun süre önce bırakmalıdır, hamile kadınların bu maddeye dokunmaları bile yasaktır. Minoxodil ise kan dolaşımına etken olduğundan özellile kalp ve dolaşım bozukluğu olanların doktor kontrolü ile kullanması daha uygundur.

Bu 2 mantık kullanılarak piyasada bulunan doğal yollarla elde edilmiş ilaçlarda bulunmaktadır. kan dolaşımını hızlandıran, dht baskılayan ve saç derisinin besleyen vitamin bulunan losyonlarda saw palmetto yağı (dht için) ve ginseng gibi (dolaşım hızlandıran) bulunur genelde. Yine biotin, çinko, B12 gibi saç, deri ve tırnak uzamasına etkili maddeler içeren haplarda bulunmaktadır.

Her ne kadar tıpçılar FDA onaylı olduğu için minoxodil ve finasterid harici gerisi yalan dese de, bu ilaçlarla aynı hedefe yönelik ham maddeler kullanan düzgün ve hile yapmayan firmaların ürettiği ürünlerde saç dökülmesine karşı yaklaşık etkiler göstermektedir.
    güzel bir özet olmuş...

"susam yağı sürdüm dökülme durdu, israil şampuanı kullanmayın" gibi abuk-sabuk önerilerden çok daha somut ve gerçekçi veriler içeriyor.

anlamayan varsa özetleyeyim; saçınızın döküleceği varsa yani genetik olarak bu sorundan müzdaripseniz dht hormon baskılayıcı (finasteride ve türevleri) kullanmanız gerekir. saçlarınızı korumanın, dökülmeyi tamamen durdurmanın başka bir yolu yoktur. forumdaki israil karşıtı abilerinize pm ile sormak yerine düzgün bir dermatoloğa gitmeyi denerseniz o da size aynısını söyler.

ancak bu maddenin iktidarsızlığa kadar varan çok ciddi yan etkileri olduğu yıllardan beri tartışılmaktadır ve bunu kullanan birçok insan geri dönülemez etkileri olduğunu belirtmektedir. yani ne yazık ki bunu kullanmanızı da tavsiye edemiyorum. ayrıca ilacı bıraktığınız anda her şey kaldığı yerden devam eder, sadece kullanıldığı sürece etkili olur onu da hatırlatmak gerekir.

dolayısıyla evet bir miktar yavaşlatabilirsiniz ama döküleceği varsa er ya da geç dökülür, öyle vitamindir, domates-biber-patlıcandır, buffalo yumurtalığının yağıdır, bunların hiçbiri sorunu kökten çözmez ve sonucu değiştirmez, geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 3 Haziran 2018; 13:25:31 >

• çözümünü tüm baharatcılar bılır musterılerıde her ay yada ıkı aydabır gıder yıne alır
    bu eczacıların uydurma kürüne kanıp,yagları kullanmayan denemeyen kendi bilir,kel kalacak sızsınız
    zaten ortalık mılletı kandırıp bellı yone yonelten ınsan dolu,tv lerdede goruyoruz
    kel kalacaklara gecmıs olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

güzel bir özet olmuş...

"susam yağı sürdüm dökülme durdu, israil şampuanı kullanmayın" gibi abuk-sabuk önerilerden çok daha somut ve gerçekçi veriler içeriyor.

anlamayan varsa özetleyeyim; saçınızın döküleceği varsa yani genetik olarak bu sorundan müzdaripseniz dht hormon baskılayıcı (finasteride ve türevleri) kullanmanız gerekir. saçlarınızı korumanın, dökülmeyi tamamen durdurmanın başka bir yolu yoktur. forumdaki israil karşıtı abilerinize pm ile sormak yerine düzgün bir dermatoloğa gitmeyi denerseniz o da size aynısını söyler.

ancak bu maddenin iktidarsızlığa kadar varan çok ciddi yan etkileri olduğu yıllardan beri tartışılmaktadır ve bunu kullanan birçok insan geri dönülemez etkileri olduğunu belirtmektedir. yani ne yazık ki bunu kullanmanızı da tavsiye edemiyorum. ayrıca ilacı bıraktığınız anda her şey kaldığı yerden devam eder, sadece kullanıldığı sürece etkili olur onu da hatırlatmak gerekir.

dolayısıyla evet bir miktar yavaşlatabilirsiniz ama döküleceği varsa er ya da geç dökülür, öyle vitamindir, domates-biber-patlıcandır, buffalo yumurtalığının yağıdır, bunların hiçbiri sorunu kökten çözmez ve sonucu değiştirmez, geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    yagların hepsi kökleri besler vitaminler.eger vıtamın almazsa o kökler genetık olarak dökülür

doğru yazmıssın.bu yuzden yag kullanıp vıtamınlemek şart.yoksa mıllet kel kalıyor

• benimde saçım çok yaglanıyor bunun bir çözümü varmı max 2 günde bir yıkıyorum dökülme öyle fazlada derecede yok , bu yağlanma olayını nasıl giderebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

yagların hepsi kökleri besler vitaminler.eger vıtamın almazsa o kökler genetık olarak dökülür

doğru yazmıssın.bu yuzden yag kullanıp vıtamınlemek şart.yoksa mıllet kel kalıyor

Alıntıları Göster
    tabii ki sen istediğine inanmaya devam edebilirsin...
  • 41 yaşında eski toprak .Osmanlıda bilim adına yapılan çalışmalara bunlar şeytan işi diyen insanlara benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oscar Nixon

Katılıyorum iyi beslenme nasıl boya fiziğe etki ediyorsa saçlarında iyi beslenmesi onu yavaşlatacaktır ben inanıyorum buna açıkçası çaba göstermek gerek kesin bir şekilde kestirip atmak saçmalıktır deneyip görmekte fayda var.

Alıntıları Göster
    İyi beslenme boya ve fiziğe etki etseydi 1.90 olurdum.Genetiğin neyse o olacak,döküleceği varsa dökülür.
  • tek cozum baharatla kokleri vitaminlemek.cok deyen oldu.kesin sonuc.israil sampuani ve kimyasal dokulme durduruculardan uzak durun para tuzagi.kimyasal satanlarada inanmayin para pesinde onlar.baharatcida yaglar 8 tl

eczanedeki 300 tl lik kimyasal kurlere gerek yok

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.