Şimdi Ara

Saçtaki kırık olayı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
25.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kırıkları aldırmak gibi tabirlerle ifade edilen kırıklar nasıl oluşuyor ve neden alınması gerektiği vurgulanıyor? resim koyup açıklayan olursa aydınlanmış olucağım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saçındaki Kırıkları Aldırmak: Faydaları ve Bilmen Gerekenler

Kırık saçlar, günlük yaşamın bir parçasıdır ve onları fark etmeden bile zamanla oluşabilir. Saçlar doğal olarak uzadıkça, uçları kırılmaya ve yıpranmaya yatkın hale gelir. Neyse ki, kırık saçlarla başa çıkmak için "saç kırıklarını aldırmak" olarak bilinen bir çözüm vardır.

Saç Kırıklarını Aldırmak Ne Demektir?

Saç kırıklarını aldırmak, saçın kırılmış veya hasar görmüş uçlarını kesmek için kullanılan bir işlemdir. Bu işlem genellikle profesyonel bir kuaför tarafından gerçekleştirilir ve keskin makaslar veya özel bir alet kullanılarak yapılır.

Saç Kırıklarını Aldırmanın Faydaları

Saç kırıklarını aldırmak, bir dizi fayda sağlar:

• Saçın Sağlığını İyileştirir: Kırık saç uçları, saçın uzun süre sağlıklı kalması ve büyümesi için gerekli olan besinleri ve nemi emer. Kırıkları aldırmak, saçın daha güçlü ve parlak görünmesini sağlar.
    • Kırılmaları Önler: Kırık saç uçları, saçı daha zayıf ve kırılmaya daha yatkın hale getirir. Kırıkları aldırmak, uçların daha güçlü olmasını ve daha fazla kırılmasını önler.
    • Saça Hacim Kazandırır: Kırık saç uçları, saçı cansız ve hacimsiz gösterebilir. Kırıkları aldırmak, saçın daha dolgun ve hacimli görünmesini sağlar.
    • Saç Şeklini Düzeltir: Kırık saç uçları, saçın istenen şeklini almasını zorlaştırabilir. Kırıkları aldırmak, saçın daha kolay şekil almasını ve daha düzgün görünmesini sağlar.

Saç Kırıklarını Aldırmak Saçı Kısaltır mı?

Saç kırıklarını aldırmak genellikle saçın uzunluğunu birkaç santimetre kısaltır. Ancak, bu miktar kırıkların şiddetine bağlıdır. Hafif kırıklar sadece birkaç milimetre kesilirken, daha şiddetli kırıklar daha fazla kesilme gerektirebilir.

Saç Kırıklarını Aldırmak İçin Ne Sıklıkla Gitmelisin?

Saç kırıklarını aldırma sıklığı, saç tipine ve kırıkların şiddetine bağlıdır. Genel olarak, 6-8 haftada bir kırıkları aldırmak önerilir. Bununla birlikte, kuru veya hasarlı saçlara sahip kişiler daha sık gitmeyi tercih edebilirler.

Sonuç

Saç kırıklarını aldırmak, saçın sağlığını iyileştirmek, kırılmaları önlemek, hacim kazandırmak ve şeklini düzeltmek için etkili bir yoldur. Kırıkları ne sıklıkta aldırmanız gerektiğini belirlemek için saç tipini ve kırıkların şiddetini dikkate almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kılıcın kırık olmasından iyidir bay KırıkKılıç

Şimdi çok fazla fön çekince, makineyı çok yakından ve uzun süreli tutunca, fazla saç düzleştirici kullanınca saçlar fazla ısıya maruz kaldığından dolayı kırılır.Bunu gidermek için kuaförler ustura kullanıyorlar.Saçı hem seyrekleştiriyor hem kırıkları alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 15 Nisan 2010; 1:41:52 >
  • Saçlar çok uzayınca uçlarına kadar beslenemeyip zayıflıyorlar ve uç kısımları kırılıyor diye bir açıklaması var herkes bunu söylüyor Çok salak bir iş aslında yani her kırık aldırmaya gidişimde içim gidiyor kesilen saçların her teline ağlıyorum uzat uzat git kırık aldır Ama aldırmazsan dökülür diye diye bir geyik var işte o korkutuyor. 1.5-2 ayda bir falan aldırıyorum az az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rundown -- 15 Nisan 2010; 1:34:38 >
  • gene uzadı saçlar, kırık aldırmayı sevmiyorum çünkü berberler acımasızca kesiyorlar uzatıyorum abi diye koltuğa oturduktan hemen sonra yapılan uyarıya kulak asmadan.

uzatırken hiç gitmedim berbere, gitsem mi diye düşünüyorum çünkü çok şekilsiz duruyor.

kafamdaki bu düşünceyle de kırık konusunu açık merakımı gidermek istedim.
  • Valla daha hiç aldırmadım iyice uzadılar.
    Kırık kırık geziyorum boşver sende
  • Çok şekilsiz diyorsan bir ayar gerekebilir.Ufak ufak düzelttirmenin zararı olmaz diye düşünüyorum.Kesecek dayıya da iyice tembihlersin biçip atmasın
  • çok şekilsiz duruyor gerçekten, önden tuttuğum zaman saçı çeneme kadar uzuyor yani baya uzadı saçlar

güvendiğim yerde yok, sosyete berberine gidip para bayılmak istemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rundown

Saçlar çok uzayınca uçlarına kadar beslenemeyip zayıflıyorlar ve uç kısımları kırılıyor diye bir açıklaması var herkes bunu söylüyor Çok salak bir iş aslında yani her kırık aldırmaya gidişimde içim gidiyor kesilen saçların her teline ağlıyorum uzat uzat git kırık aldır Ama aldırmazsan dökülür diye diye bir geyik var işte o korkutuyor. 1.5-2 ayda bir falan aldırıyorum az az

kırık aldırmaya gitme geçen sene gittim adam şacın %50sini kesti ulan 3yıldır uzattığım şaçın yarısına kırık dedi kafa atıcaktım adama bırak kırılsın hacı hiç acımadan kesiliyolar 4yıl oldu uzatalı amaçım şacın üstüne oturmak gitmeyeydim kırık aldırmaya simdi oturuyo olucaktım 6 7aya kıçıma kadar gelir heralde az kaldı 7cm falan

• Benim de saçlar uzun.Her ay bir kez kuaföre gidip kırık aldırmam gerekiyor yoksa saçlar birbirine giriyor
  • her ay aldırırsan saç filan kalmaz, ayda en fazla 1 cm uzuyordur zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: KırıkKılıç

her ay aldırırsan saç filan kalmaz, ayda en fazla 1 cm uzuyordur zaten

Aynı sorundan muzdaribim.Gerek kuruturken gerek rüzgarlı havada sigara yakmaya teşebbüs ederken.Saçların uçları yanıyor.Bunun çözümüde her ay değilde 3-4 ayda bir berbere gidip ustura ile aldırmak.Fakat saç uzunluguda önemli.Misal benim saçlarımın arkası belime yanları ise boyun hizamın aşagısında o yüzden pek sorun olmuyor
  • Çekilin ben kuaförüm

Geçenler de yine bir saç konusun da, bu konuyla ilgili bilgi vermiştim yineliyeyim.

Her saç teli boru gibidir arkadaşlar, yani sizin o incecik gördüğünüz kıl tanesinin aslında içi boştur, oyuktur. Saç derisinden ucuna kadar içinin boş olma sebebi nefes almasıdır. Kırık mevzusuna gelince, söylediğim gibi her saç telinin ortası deliktir hava alır, bir saç teli her hangi bir sebepten ötürü ( fön, şapka vb. ) kırılır ise, saçın hava alma yolu kapanır hava alamaz ve o saç teli ya çok zayıflar yada dökülür. Kırıkları aldırma ise buradan gelir, amacı kırılan bölgeden itibaren saçı kesmek ve yeniden nefes almasını sağlamaktır. Eğer bir fotoğraf bulabilirsem koyacağım. İyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Eşsiz3Hilal

Çekilin ben kuaförüm

Geçenler de yine bir saç konusun da, bu konuyla ilgili bilgi vermiştim yineliyeyim.

Her saç teli boru gibidir arkadaşlar, yani sizin o incecik gördüğünüz kıl tanesinin aslında içi boştur, oyuktur. Saç derisinden ucuna kadar içinin boş olma sebebi nefes almasıdır. Kırık mevzusuna gelince, söylediğim gibi her saç telinin ortası deliktir hava alır, bir saç teli her hangi bir sebepten ötürü ( fön, şapka vb. ) kırılır ise, saçın hava alma yolu kapanır hava alamaz ve o saç teli ya çok zayıflar yada dökülür. Kırıkları aldırma ise buradan gelir, amacı kırılan bölgeden itibaren saçı kesmek ve yeniden nefes almasını sağlamaktır. Eğer bir fotoğraf bulabilirsem koyacağım. İyi forumlar

öggk saç teli boru gibidir dedin aklıma envai çeşit şeyler geldi , kanalizasyon borusu oldugunu düşünsene

• quote:

Orijinalden alıntı: PATEVRA

quote:

Orijinalden alıntı: Eşsiz3Hilal

Çekilin ben kuaförüm

öggk saç teli boru gibidir dedin aklıma envai çeşit şeyler geldi , kanalizasyon borusu oldugunu düşünsene

• Fatih hiç berbere uğrama boşver gidip gideceğine pişman olursun, belli bi uzunluğa geldikten sonra kendinde kesersin uçlarını.

ben öyle yapmıştım ve bir şikayetimde olmadı, fön falan hayatta çekmem ama sürekli ve aşırı sıcak duş almaktan mı ne artık sürekli kırılırdı saçlarım 2-3 ayda bir uçlarını keserdim

ah ah şimdi ne saç kaldı ne uğraş, kendimi çıplak hissediyorum hala
  • benim en az 5cm kırık alrımayla gitti. aldırmıyorum artık çalı süpürgesi gibi saçların uçları. Özellikle ense kısmı.
    Saçı canlı tutmak için önereceğiniz krem gibi bişey varmı çok sönük duruyo bu şekilde.
  • benim saçlarda uzun ve kırıklarda var ama kuaföre gitmek istemiyorum çünkü ortalık bu işten anlamayan saplarla dolu.Neyse elseve komple onarıcı 5 gece serumu adlı bi krem kullanıyorum ve az da olsa kırıklarda düzelme var gibime geliyor bilen biri varsa acaba bu krem iyimi veya başka bi krem önerebilir mi?
  • beyler bide saçlarınız kaç ayda ne kadar uzadı. Benim 10 ayda öndeki saçlar çeneme değecek kadar uzadı.
  • Bayan kuaförüne gitmeyi deneseniz? Bilmiyorum ben uzatınca öyle yapmayı düşünüyorum, bilmem kaç ay sabredip uzattığım gül gibi saçlarımı o kasapların eline teslim etmem asla.
  • şöyle oluyor o durum.

atıyorum saçın 5 cm uzunluğunda 2 ay sonra oldu 10 cm.

artık saçın 10 cm. 2 ay sonra saçın oldu 13 cm ? normalde 15 cm olması gerekirdi.

yani saçın uzadıkça saç uçların beslenemiyor ve uzama olayı kısalıyor.

saçın 10 cm iken berbere gidip 1-2 cm kestirirsen (kırıklaını aldırırsan)

2 ay sonra 13 yerine 15 cm olur.

umarım anlatabilmişimdir.Sayırlar tamamen atmasyon, örnek amaçlı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 15 Nisan 2010; 12:32:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.