Şimdi Ara

SADECE APTALLAR 8 SAAT UYUR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
15.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    isteyen istediği kadar uyuyabilir

• 4 saat yetersiz gelir bence.Bende 6 saat uyurum normalde.Aşırı yorunlukta 15 saat uyuduğumu biliyorum.
  • kitabı hemen hemen bitirmiş biri olarak yazıyorum kitap aslında 10 sayfaya sığdırılabilirmiş genelde masal tarzında anlatıyor önce önemli şahsiyetleri anlatıyor (az uyuyup çok çalıştı misali) kitabın sonlarına doğru da ne yapman gerektiğini söylüyor (yemeği erken yemen , odanın hava alması gibi) ama ben deneyemedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: jermaine

kitabı hemen hemen bitirmiş biri olarak yazıyorum kitap aslında 10 sayfaya sığdırılabilirmiş genelde masal tarzında anlatıyor önce önemli şahsiyetleri anlatıyor (az uyuyup çok çalıştı misali) kitabın sonlarına doğru da ne yapman gerektiğini söylüyor (yemeği erken yemen , odanın hava alması gibi) ama ben deneyemedim

diğer tavsiyelerini de aktarırmısın bizlere??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deitel

quote:

Orjinalden alıntı: jermaine

kitabı hemen hemen bitirmiş biri olarak yazıyorum kitap aslında 10 sayfaya sığdırılabilirmiş genelde masal tarzında anlatıyor önce önemli şahsiyetleri anlatıyor (az uyuyup çok çalıştı misali) kitabın sonlarına doğru da ne yapman gerektiğini söylüyor (yemeği erken yemen , odanın hava alması gibi) ama ben deneyemedim

diğer tavsiyelerini de aktarırmısın bizlere??

Benim tavsiyem,eğer gerçekten kararlıysan,bir yerlerden kitabı bulup oku.Ayrıca arkadaş,kitap 10 sayfaya sığar demiş;ancak 10 sayfa olsaydı,kimse okuduktan sonra neden ben de az uyumuyorum demezdi.
  • 6 saat normal bence.
  • böyle bir salaklığı savunabilmek ancak böyle bir yazara nasip olabilirdi. bu tamamen fizyolojik, alışkanlıklara bağlı bir olaydır. Martin Eden (jack london) günde 5 saat uyuyup 19 saat çalışarak kitap yazıyor romanda. az uyuyarak hiçbirşey üretmeyen biri olabilirsin ama yanlış hatırlamıyorsam KANT hergün düzenli yaşayıp, çalışarak ve 8 saat uyuyarak yaşardı. hatta her anı sistematikti hergün aynı saatte bir parkta yürürdü. insanlar ona bakarak saatlerini ayarlardı. tek görmedikleri gün fransız devriminin olduğu 14 temmuzdu. yani bu tür saçmalıklar kendini herkesten önemli gören ama sıradanlıklarını bile farkedemeyecek kadar sıradan olan insanlardan gelir ki sıradan olmakta kötü değildir bu arada. hele bizdeki gibi herkesin özel olduğu yerlerde meziyettir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeFeD -- 9 Ocak 2007; 14:07:00 >
  • Yazarın deyimi çok saçma illa 8 saat uyuyup bişi yapmassın denen bişi yok şahsen ben uyumayı fazla sevmeme 2gün uykusuz kaldığım olmuştur ama en az 4 saat uyurum.Uyku durumu kişiye göre deişir tabii
  • kitabı ilk çıktığı zamanlarda alıp okumuştum.
    hoşuma gitti okuduğuna pişman olmazsın bence.
    kitap sana uykuya ayırdığın zamanda neler yapabileceğini gösteriyor. ayrıca uyuyarak kendimizi tembelliğe alıştırdığımızı da açıkça vurguluyor. geçmiş zamanlardan örnekler sunuyor. (çok güzel örnekler)
    vücudumuzu ve beynimizi yönetmeyi öneriyor,öğretiyor ve yol gösteriyor.
    okumak sana bişey kaybettirmez. beğenmezsen kitaplığına koyarsın veya ilgisini çeken birine verirsin.
    bence düşünme ve al oku.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vormound

bence uyku olayını tamamen yanlış biliyorsunuz... olay tamamen biyolojik... şimdi okudugun kadarıyla(tübitak yayınlarından) insan uykusu 2 bölümden oluşuyor kısacası ağır uyku ve hafif uyku... hafif uyku 30 dakıkalık periotlar halındedır ağıruyku 60 dakikalık yani sen uyudugun andan itibaren 90 dakika içinde uyunmazsın...(uyandırılmadıgın takdırde...)

olay burda kopuyo şimdi farzedelim gece 1 de yattınız 90 dakıka sonra kalkınca yani 2.30 da emin olun uyku ihtiyacı duymayacaksınız... ama 150 dk sora yanı agığ uykunun ortasında kaldın yani 3.30 da çok zorlandıgınızı goreceksınız... onemlı olan zaten çok uymak deil ihtiyacıznız kadar uyumak ve dikkat edin 90 dk lık periyotlar halınde uyuyun... yani gece 12 de yatan birisisiyseniz saati 7.30 a kurmanızda fayda var 8 e kurmanız hem uyunmanızı zorlastırır hemde gun ıcınde uykunuzn gelmesıne neden olur... ve unutmadan dogru bi şekilde uyuyabilirse en **** insana bile 5 saatlik bi uyku yeter ve gece 12 3 arası uyumak cok yararlı olacaktır(vucutta salgılanan mutluluk hormonları nedenıyle ... uyumazsanız salgılanmaz)...

dostum iyi güzel diyorsun ama tam olarak öyle değil;
    uyku döngüsü (siklusu) kişiden kişiye göre değişir ve yaklaşık 90-110 dakika arasıdır. NonREM ve REM(hafif uyku dediğin) periyodlarından oluşur,başlangıçta Döngü içerisinde REM çok az bir yer tutar, bir kac dongü geçtikçe REM oranı artar. yani sabit bir şey değildir.hatta ilk döngünde kayda değer bi REM uykun olmayabilir o yuzden 1 de yatıp 2.30 da zor kalkarsın,muhtemelen yeni siklusa girmiş olursun ya da ilk siklusun NON REM dönemidir,ama dediğin şeyi gündüz yapabilirsin mesela NONREM faz 1 de uyanabilirsin ve dinlenik kalkarsın gündüz(10-15dk kestirip dinlenmek gibi ama fazla değil yoksa derin uykuya girersin NONREM 3,4) veya 1-1,5 saat uyur uyanırsın çünkü gündüz vakti REM periyodu daha fazladir belki uykunun 1/3 civarındadir...

• uyku süresi bireysel farklılığa,yaşa,hayat tarzı,alışkanlıklara göre değişir dolayısıyla 4saat yeterli gelende olur gelmeyende
  • Şahsen bende uyumayı çok severim. Az uyumakla başarı sağlanacağına inanmıyorum. Düzenli bir yaşam insana daha çok başarı getirir.
  • yazarı dünyanın en akıllı insanıymışmış.kendisi kaç saat uyuyo acaba?!

bide kitabın başında 60 yılın sadece 10 yılını düzgün yaşadığımız söylüyor.ilk 15 yıl çocukluk olduğu için hatırlamazmışız bile..60 yılın 20 yılıda uyuyarak geçiomuş ws ws..peki biz 15 yaşına kadar uyumuomuyuzz?!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black Rose Immortal

yazarı dünyanın en akıllı insanıymışmış.kendisi kaç saat uyuyo acaba?!

bide kitabın başında 60 yılın sadece 10 yılını düzgün yaşadığımız söylüyor.ilk 15 yıl çocukluk olduğu için hatırlamazmışız bile..60 yılın 20 yılıda uyuyarak geçiomuş ws ws..peki biz 15 yaşına kadar uyumuomuyuzz?!

O bir yana, benim en güzel günlerim, en çok özlediğim günlerim o çocukluk diye geçiştirdiği 15 yıl içerisinde...

Ben de bugün okudum. Yazın açısından çok bayağı bir betik(kitap) olmuş. Sürekli benzetmeler yapmaya çalışmış ancak, okurken offlamak durumunda kaldım sık sık... Bir kişi ancak bu denli bayağı yazabilir dedim içimden. :)

Ancak benim bilmek istediğim, bu olayın bilimsel bir dayanağı var mı?

• valla ben online oyun oynarken böyle uyurken 12-13 saat uyurdum şimdi 2 ay önce bıraktım oyunları falan

artık 6-7 saat hatta 5 saat bile yetiyor..

kendimide zinde hissediyorum
  • doğru söylüyor ama ben uyamıyorum,uyuyorum.
  • Çalışmadığım zamanlar min 11 saat
    Çalıştıgım ve okulun olduğu zamanlar 7 saat
  • böyle yazarlar psikolojik manyakmıdır nedir :D harbiden bu yazarın psikolojisi yerinde değil halbuki kimin yerinde ki ama bu adam biraz aşmış..insan istedği kada uyur sanane :D ve bi insanın zinde kalabilmesi için uyuması gereken süre 6 saattir bir insan için 6 saat yeterlidir 5 saat 59 dakika bile uyusa zinde kalamaz :D :P
  • ben zaten hergün 10 saat uyuyorum Demekki aptal diilim
  • Ben kitabı yeni bitirdim.. Lisede bir öğretmenim vardı sürekli bir şeyler öğrenmeye adamıştı kendini gece 2 de yatar haftaiçi 6 da hafta sonu 7 de kalkardı.. Bunu yapmasındaki amacı hergün bir şeyler öğrenmekti yani bir amacınız varsda uykuyu düşünmezsiniz ve kendinizi yorgun hissetmezsiniz.. Düşünün mesela çok sevdiğiniz bir arkadaşınız size geldi ve çok uykunuz var ama onunla sabaha kadar sohbet ettiniz keyifli vakit geçirdiniz inanın ki hiç uykunuz gelmez.. Ya da deprem zamanını düşünün uyuyabiliyormuyduk sürekli uyanıktık hem de okadar yorgun olmamıza rağmen .. Bu da böyle bir şey eğer bir amacınız varsa uyumazsınız ama eğer yapacak hiçbir şeyiniz yoksa 4 saat uyusanız da uyumasanız da hiç bir önemi yok..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.