Şimdi Ara

SADECE APTALLAR 8 SAAT UYUR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
15.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla bende uyku düzensizliği olduğu için bazen acayip denecek şekilde çok uyurum bazne de notrmal bazen az.çok uyuynca daha fazla uyuyasım geliyo uzanınca uykum geliyo :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: doriath

uyku düzenide saatleride kişiye bağlıdır.
    misal ben en son 38-39 saat önce uyumuş olmama rağmen şu an uykum yok.
    gün olur 15-20 dakika uykuya dalar uyanırım gün olur işimde yoktur yapacak daha güzel birşeyimde tutar 15 saat uyurum kim ne karışır?
    Başkalarının yaşam tarzına salaklık demek için insanın elinde kesin kanıt olması gerekir.Öyle şu kadar saatte bunu yapabilirsin bu kadar saatte bunu yapabilirsin demekle olmaz o iş.
    zaten kaçımız ayık kaldığı zamanı sanat ya da bilimle geçiriyor
    Dünyanın en çok televizyon izleyen toplumu olduğumuzu söylemeye gerek var mı?
    Ayık kalıp show tv leri kanal d leri izlemektense uyurum yani.
    illa sosyal bi tespit yapılacaksa zaman miktarını değil zamanın verimliliğini içermelidir.
    Ama Erdal Demirkıran zaten bunları düşünücek adam değildir
    kendisi de en az kitapları kadar gereksizdir zaten
    burdan tavsiyede bulunmak istiyorum ERDAL sen bi uyu hiiiç uyanma

İSTERSEN BİRAZ AKILLI OL!!! TIP DÜNYASI KABUL ETMİŞ SEN KİMSİN YA? TÜMÖ EDEBİYATÇILAR KABUL ETMİŞ,ÇOĞU SANATÇILAR KABUL ETMİŞ SEN KİMSİN!! TÜRKİYEDEKİ EN BÜYÜK ŞİRKETLER BU ADAMDAN BUNUN EĞİTİMİNİ ALIYOR.BÜYÜK HASTANELER BU ADAMDAN EĞİTİM ALIYOR. D E V L E T KURUMLARI,BELEDİYELER,DERSANELER,ÜNİVERSİTELER,DOÇENTLER DOKTORLAR, N L P EĞİTMENLERİ,YABANCILAR,TÜRK DAHİLER BU ADAMDAN EĞİTİM ALIYOR SEN KİMSİN? GİT Bİ ARAŞTIR SONRA KONUŞ VE AKILLI OL!! İNSANLAR BURADA DOĞRU DÜRÜST FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPIYOR SÖZLERİNE DİKKAT ET BİRAZ!!!ADAM TÜM DÜNYAYA HER GÜN FAYDA ÜRETİYOR VE BU ADAMA LAF ETTİRMEM!! O KADAR!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: vti_1.6
    Bize bakma biz salağız...

üzülme öyleyse, tamam mı?
  • uykum çok düzensiz bugün mesela 17 saat uyudum.Uyumadan önce aşırı üzüntülüydüm.Ama kendim zinde ve enerjili hissetmiyorum hala yorgun hissediyorum.Bazen 3 saat uykuyla çok enerjk oluyorum falan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pandora.

uykum çok düzensiz bugün mesela 17 saat uyudum.Uyumadan önce aşırı üzüntülüydüm.Ama kendim zinde ve enerjili hissetmiyorum hala yorgun hissediyorum.Bazen 3 saat uykuyla çok enerjk oluyorum falan.

nesin sen superman falan mı vucuduna yaptığın işkencenin farkındasındır umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc_dmx_mim -- 2 Eylül 2007; 20:35:21 >
  • bilakis o yazarın kendisi aptaldır
  • quote:

Orjinalden alıntı: helloween

bilakis o yazarın kendisi aptaldır

DOĞRU KONUŞ!!!!!!!!!!!!!!!TERBİYESİZLİK YAPMA!!!!!!!!!GİT UYU 8 SAAT..SENİN GİBİLER 8 SAAT UYUR VE BUNU O KİTAPTA OKUDUK..
  • Ben 12 saat uyumadan uykumu alamam. Ama işler her zaman planlandığı gibi gitmiyor, mesela yarın sabah erken kalkacam, şu an saat 0137. Nasıl olacak, sabah görücez.
  • dostum bu senin genetiğinle alakalı birazda ama bu kitabı yazan adam kedini ne sanıyorsa artık...
    neye artık buraya yorum bile yazmak istemiyorum
  • Bence o yazar başlığı ilgi çeksin diye oyle koymustur...
    Çunku her insanın yapısı aynı değildir.. Her insanın çalışma temposu aynı değildir..
    Mesela bir yazarla bir hammalın uyku ihtiyacları farklıdır.. yazara katılmıyorum
  • yani herkez kendini farklı gösterme çabasında,bu adamda ben en iyisiyim ben herşeyi en iyi yaparım gibisinden bi tavırla tepkileri üstüne çekmeye çalışmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: vormound

bence uyku olayını tamamen yanlış biliyorsunuz... olay tamamen biyolojik... şimdi okudugun kadarıyla(tübitak yayınlarından) insan uykusu 2 bölümden oluşuyor kısacası ağır uyku ve hafif uyku... hafif uyku 30 dakıkalık periotlar halındedır ağıruyku 60 dakikalık yani sen uyudugun andan itibaren 90 dakika içinde uyunmazsın...(uyandırılmadıgın takdırde...)

olay burda kopuyo şimdi farzedelim gece 1 de yattınız 90 dakıka sonra kalkınca yani 2.30 da emin olun uyku ihtiyacı duymayacaksınız... ama 150 dk sora yanı agığ uykunun ortasında kaldın yani 3.30 da çok zorlandıgınızı goreceksınız... onemlı olan zaten çok uymak deil ihtiyacıznız kadar uyumak ve dikkat edin 90 dk lık periyotlar halınde uyuyun... yani gece 12 de yatan birisisiyseniz saati 7.30 a kurmanızda fayda var 8 e kurmanız hem uyunmanızı zorlastırır hemde gun ıcınde uykunuzn gelmesıne neden olur... ve unutmadan dogru bi şekilde uyuyabilirse en **** insana bile 5 saatlik bi uyku yeter ve gece 12 3 arası uyumak cok yararlı olacaktır(vucutta salgılanan mutluluk hormonları nedenıyle ... uyumazsanız salgılanmaz)...

şimdi ben de şundan bahsetmek istiyorum, aslında uyku süresi az ama verimi yüksek olabilir, ya da tersi de söz konusu. gece saat 23:00 ile sabaha karşı 05:00 arasında melatonin diye bir hormon salgılanır. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak. bu hormon yaşlanmayı yavaşlatıcı etkisinden dolayı aslında çok da popüler ve üzerinde durulan bir hormon. melatonin diğer hücrelerdeki aktioksidan tesirlerini güçlendiriyor yani kanserli hücrelere karsı koruma sagliyor, üreme
    sistemiyle baglantisindan tutun da yorgunluk, isteksizlik, halsizlik gibi durumlarında nedenlerini oluşturabiliyor. bu yüzden bu hormonun pik yaptığı saatler 23:00 ile 05:00 olduğuna göre, uyku da o saatlerde olması gerekiyor ki verimli, dinlendirici bir uyku olsun. bir de şöyle bir durum var ki, melatonin hormonu ışığa duyarlı, ışık açıksa salgı yavaşlıyor, ışık yoksa salgı hızlanıyor. kısacası melatonin hormonunun daha iyi salgılanması için karanlıkta uyumak gerekiyor. kalın perdeler, karanlık bir oda en iyisi. deneyin bakın kesinlikle daha zinde kalkacaksınız.

• bi gün merak etmiştim
    kaç gün uyumadan durabilirm diye içtiğim kahveler ,enerji içecekleri vb. şeyler ile 85 saat dayandım ve sonra bayılmışım
    yani uyumak güzel şey
  • haklı valla şahsen ben tatil olan günlerde 12 saatten aşağı uyumam

şaka bi yana cidden çok doğru bir söz. aptalız biz ya
  • bu adam bu cümleyi kitap ismi yaptığına göre 8 saat uyuyo demektir
  • Ben bi kere 17 saat uyudum. Uyandığımda 30 saat uykusuz kalmış gibi yorgundum. İyi değil yani o kadar uyumak.
  • Kitabı birisi okurken uzaktan görmüştüm ve adı ilgimi çekmişti,bence uyku konusuna fena bir yaklaşım değil.
  • ben haftaici 7 saat uyurum, haftasonu ise 10 saati bulur
  • normalde 7 saat uyurum ama dün 10 saat uyudum...ne yapalım aç aç yapacak birşey yok..
  • arkadaslar kitabı okuyanlar kitabın özünü kavramıslar... kitabın ismi cismi su bu önemli degil onemli olan yazarın da dedigi gibi;

yapacak bir işin yoksa az uyumana gerek yok ama bi cok sey yapmak istiyorsan zaten uyku tutmaz...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.