Şimdi Ara

SADECE APTALLAR 8 SAAT UYUR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
15.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kişiden kişiye değişiyor bence. teyzem 3 saat max 4 saat uyur. ama senelerdir yoğun iş temposu ve alışkanlıklar yüzünden. annem günde 15 saat uyusa yarını bekler ne zaman yatacağım tekrar diye.
  • sadece aptallar 8 saat uyur

o zaman ben zekiyim.9 saat yatıyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: PETERSBURG

sadece aptallar 8 saat uyur

o zaman ben zekiyim.9 saat yatıyom

Katılıyorum.. Pazar günleri 12 saat civarında uyuyorum.. Diğer günler 6,5 - 7 - 7,5 saat
  • kitap güzel değil bence.Adam Kendyn diye bi karakter yaratmış okunuşu ingilizcede "kendin" şeklinde olsunda okura laf sokayım diye bulmuş galiba.Spor yapmak,balık tutmak nasıl insanı dinlendiriyorsa uyumakta benim için aynı değerde.Hayat benim istediğim kadar uyurum Erdal'a ne
  • ben kitabı bu hafta aldım , bitirdim bence çok mantıklı. az uyuyarak , insanlığa ya da kendine daha faydalı bir birey olunabileceği -tabi ondan önce insanlığa ya da kendine faydalı olmak isteyip istemediğini bilmen lazım :d- güzel bir anlatım tarzı ile yansıtılmış ve nasıl az uyumayı başarabileceğinizde anlatılmış. ben başladım umarım uyuma saatleri azaldıkça problem çıkmaz,

"Kendyn Sandyn"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebaa -- 12 Aralık 2006; 16:49:51 >

• uyku hormonun 4 saatte bir salgılandığı ve bu 4 saatinde insanın dinç kalmasını sağladığı doğru ama bende olmuyo o yüzden salak olup olmamak uğrumda deil ben hergün 8 saatten fazla uyurum kim ne derse desin
  • quote:

Orjinalden alıntı: FeLiKS

quote:

Orjinalden alıntı: Jasmin88

bu topic daha önce acılmıstı...

arattıtdım ama gormedim bu konuyla ilgili topic....
    ama olsun belki o zamanda beri yeni okuyanlar vardır..
    yok mu detaylı yorum yapacaklar

zaten arama motoru pek bi işe yaramıor! ii yaptın dostum ama bu adamda bence Asalak !

• quote:

Orjinalden alıntı: bolu_beyi

uyku hormonun 4 saatte bir salgılandığı ve bu 4 saatinde insanın dinç kalmasını sağladığı doğru ama bende olmuyo o yüzden salak olup olmamak uğrumda deil ben hergün 8 saatten fazla uyurum kim ne derse desin

Programlı bir şekilde mi uyku süreni azalttıın?
  • çok biliyor o kitabı yazan,ne yapacaz ya kalkıp erkenden bu capital duzenın esiri olarak gunde 15 saat çalısacaz mı,sorunları kafamıza takıp yatakta bir oyana bir bu yana dolanıp uykusuz mu kalınca akıllı oluyoruz yane,
    once pazarlamayı bulursun,reklamları kesfedersin ,moda ayagına insanların gardropları tıka bas doluyken yeni thsirtler sweatler,giysiler satarsın ,ay 80'ler ne kadar da kıroymuş dedirtirsin sonra o daha çok sattıkların için daha çok çalısırsın ,çunku zaten sende birilerinin daha çok sattığısındır
  • ofisde bir arkadas vardı,cumartesi pazar demez,hepimizi rakibi olarak goruru,gece10'larda ofisten çıkardı,geceleri uyuyamaz ertesi gunun olaylarını kurgulayıp gelirdi,tabi olarakda hepimizden bir adım onde olurdu,gerçi bizim umrumuzda değildi,sonuçta guzel yasamak için çalışmaktaydık,aksamları avrupa kupasında tuttugumuz takımın maçını izleyemeyeceksek,haftasonu kızarkadasımızla sinemaya gidemeyeceksek ,ne bileyim atraksıyon larak hamamdır,havuzdur yapamayacaksak,çalışıpda para kazanmak niyeydi,

birgun kendisinin hepimizden çok zekı oldugunu soyledi,bizde ona zekı değil,hepimizden dajha cok işkolik oldugunu,capitalist dunyanın hepimizden çok kolesi oldugunu soyledik vs...
  • Arkadaşım, bir gün dediğin senin = 24 saat, bunun 8 saati işte geçer, 8 saati uyunarak geçer, diğer kalan 8 saatte sosyal hayatla geçerki kişi yaşadığını ve bir insan olduğunu hatırlayabilsin, ve gün biter, nesi aptallık bunun.
    Bir kere uyuma saati yaşa başa göre değişen bir şeydir, ve 8 saat uyumak orta yaşlı ve genç insanlar için mükemmel bir zamandır, ne az nede fazla uyuyacaksın, tabi insan çalışıyorsa ve sadece pazar günleri uykuya doyabiliyorsa pazar günleri istisna yapıp, cumartesi gecesi gece 2,3 'e kadar internette dolaşmak zevkini tatar haftalık olarak, daha sonra ertesi gün sabahda 2 de kalkar, bundan daha doğal bir durum söz konusu olamaz.
    Sanki 4 saat uyuyupda kalkınca, dünyayı kurtaracaz anasını satıyım, ne oluyo yani 4 saat uyuyunca, erken yaşlanırsın öle söleyeyim valla, böle apık sapık şeyleri kağale almayın gençler ve her zaman genç kalacaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daglien -- 24 Aralık 2006; 0:18:03 >

• biraz önce 12 saatlik uykumdan kalktığıma göre bu adam ne diyo ben hiç anlamıyorum !!!!!!!!
  • Gec kalkınca insanın ustunde bi uyusukluk oluyor.Erken kalkınca daha hareketli oluyorum.Hafta ici 12-01.00 arası uyurum sabah 7.30 da kalkarım.Keske daha erken de olabilse..Zamanı uykuda gecirmek hosuma gitmio Hem erken kalkınca 1 gun cok uzun gelio insana dolu dolu..
  • bence uyku olayını tamamen yanlış biliyorsunuz... olay tamamen biyolojik... şimdi okudugun kadarıyla(tübitak yayınlarından) insan uykusu 2 bölümden oluşuyor kısacası ağır uyku ve hafif uyku... hafif uyku 30 dakıkalık periotlar halındedır ağıruyku 60 dakikalık yani sen uyudugun andan itibaren 90 dakika içinde uyunmazsın...(uyandırılmadıgın takdırde...)

olay burda kopuyo şimdi farzedelim gece 1 de yattınız 90 dakıka sonra kalkınca yani 2.30 da emin olun uyku ihtiyacı duymayacaksınız... ama 150 dk sora yanı agığ uykunun ortasında kaldın yani 3.30 da çok zorlandıgınızı goreceksınız... onemlı olan zaten çok uymak deil ihtiyacıznız kadar uyumak ve dikkat edin 90 dk lık periyotlar halınde uyuyun... yani gece 12 de yatan birisisiyseniz saati 7.30 a kurmanızda fayda var 8 e kurmanız hem uyunmanızı zorlastırır hemde gun ıcınde uykunuzn gelmesıne neden olur... ve unutmadan dogru bi şekilde uyuyabilirse en uykucu insana bile 5 saatlik bi uyku yeter ve gece 12 3 arası uyumak cok yararlı olacaktır(vucutta salgılanan mutluluk hormonları nedenıyle ... uyumazsanız salgılanmaz)...

• kesinlikle psikolojik dün 18 saat uyudum

yoksa bunun bir açıklaması yok
  • en az 10 saatuyumam lazım yoksa ertesi gün zombi gibi oluyorum
  • 23,00-23,30 da yatarım..7,30 da kalkarım..!

7.5-8 saat oluyo..yarım saat daha uyusam tam süper olacak...!
  • 7 saat iyidir iyi
  • Valla ben okuldayken bir program yapmıştım kendime. akşam 8'de evdeyim. 10'a kadar duş, yemek haberler falan. sonra saat 10'dan sabah 6'ya kadar kitap okurdum. 6'da uyuyup saat 10'da kalkardım. bir süre sonra çalar saate ihtiyaç duymaz oldum. muhteşemdi. Deli gibi kitap okuyordum. 4 saat yetiyordu da artıyordu bile.

Fakat 4. ayın sonunda bir de ne göreyim. Program hala tıkır tıkır işliyo. ama kardeşim gündüzleri ayaklarım yerden 3cm'den fazla yükselmiyo. Merdiven çıkarken bütün mimarlara ve mühendislere ve bir asansörü akıl etmeyenlere küfrediyorum. yolda biri omuz atsa savruluyorum. Bu ne be! lan daha çıtırız, nerdeyse mezara gircez. Sonra kendimi zorladım önce 6 saate çıkardım uyuma süresini sonra 8 yaptım. aslında özlüyorum o deli gibi kitap okuduğum zamanları. hala kendi çapımda deli gibi okuyorum. ama yok birader. 4 saat bana göre değil.

Bu biraz da bünye meselesi ama ya. Fizyolojik ve psikolojik temposuna bağlı insanın...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.