Merhaba arkadaşlar. Yıllar önce bir internet cafede kullandığım windows XP'de bir şey fark etmiştim. Windows'da ne bilgisayarım vardı, ne başlat menüsünde herhangi bir program, ne kontrol paneli ne de başka bir şey. Control alt delete yapıp task manager bile açılmıyordu. Sadece masaüstündeki programlar çalıştırılabiliyordu.
Böyle bir şey nasıl yapılabilir, bir bilginiz var mı ? Ayrı bir program ? Yada özel bir windows sürümü ?
kardeş bu dediklerin ayarlarla ilgili yerlerden yapılıyor. gpedit.msc gibi. bu tip hazır ayar şablonları ile bu halledilebilir.kullanıcıya sınırlı haklar atanıyor.
dediğiniz sistem gömülü sistemler için özel tasarlanmış Windows XP Embedded olabilir. . wyse tarzı thin cilent'lerde gömülü olarak çalışır ve normal bir xp professional'in kısıtlanmış hali gibidir. ayrıca bazı ayarlarla kısıtlı kullanıcı profili oluşturularak dediğiniz şekilde kurulum yapılamayan, ayarlara erişilemeyen oturumlar ayarlanabilir.
Teşekkür ederim cevaplarınız için., Benim de aklıma Embeded XP gelmişti ilk ama yinede bir sorayım dedim. Peki bu thin client yapabilmek için sanırım illa bir networkün ve workspace in parçası olması lazım bilgisayar, yanlış mı biliyorum?