Şimdi Ara

sadece bunu öğrenmek için üyelik aldım lütfen yardim edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ygsde temel matematik bölümü varya o bölümün puanı yerleştirmeye dahil olurken matematik ve geometri diye ayrılıyor mu? mesela mf3de geometri %5 etkili temel matematik kısmı %11 temel matematik içinden geometri ayrılıp ayrı ayrı mi hesaplanir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayır temel matematik 40 soru aynı puan

• Etkili değildir çünkü LYS de zaten geometri diye ayrılıyor. YGS Matematik herkese YGS Matematik
  • 40 soruda birbirine eştir(teknik olarak)
    ama daha da teknik düşünürsek standart sapmalara bakılır herkesin yanlış yaptığı soruyu doğru yaparsan ekstra puan alırsın
  • ya ben oyle diye biliyordum cok üzgünüm şuan hatta geometriyi boslayip sosyal filan çözdüm

• quote:

Orijinalden alıntı: gkcb178

ya ben oyle diye biliyordum cok üzgünüm şuan hatta geometriyi boslayip sosyal filan çözdüm

öncelikle buraya yenisin alıntılama ya da haberdar et diye kullanmazsan bize bilidirim gelmez yani ne yazdığını görmeyiz aklında bulunsun
  • o geometrileri herkes yaptıysa cok etkiler mi sizce beş soru?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gkcb178 G kullanıcısına yanıt
    sen 5 yaptıysan diğerleri 4 yaptıysa sen onlara bayağa bir fark açmış olacaksın. Ama herkes 5 yaptıysa sende 5 yaptıysan pek fark olmayacak.
  • hayır mesela herkes beş yaptı ben iki tane yaptım yanlış sormusum galiba

• quote:

o geometrileri herkes yaptıysa cok etkiler mi sizce beş soru?

türkiyede geometri yapacak kapasite de 350 000 kişi anca var
  • standart sapma ders bazında olur soru bazında olmaz. yillardir salak salak koyun surusu gibi soru bazinda standart yapma çığırtkanlığı yapıyorsunuz birbirinize.

bu sinavda mesela sosyal zor olduğu için sosyalin standart sapmasi artti. mat kolay oldugu icin herkes yapti ve mattan gelecek puan az olacak.

yani 1 mat 4 sosyale esit olayi bu sinavda 1 mat 1 yada 2 sosyal esitligine geldi diyebiliriz.

• ben bos bıraktım iste dedim kolay herkes yapar bu vakte gidip sosyal yapayım diye düşünmüştüm

• her puan turu icin mi bu eşitlik peki

• quote:

her puan turu icin mi bu eşitlik peki

hayir. mesela mf ciler icin bu durum boyle mf puani olan ygs 1 ve ygs 2 de ortalama 1 mat 4 sosyale esit ama sosyal kolay oldugunda yani standart sapmasi normal oldugunda boyle.

bu sinavda zor oldugu icin sosyali yapanlara daha cok puan gelecek ygs 1 ve ygs 2 icin. tabiki sozellerede daha cok gelecek normale gore. ama bizi sayisalcilarda one atacak.

bende geo da 3 4 soru yerine sosyalde ayni surede 10 soru cozdum. toplam 25 tane isaretledim

• iste bende oyle düşündüm senin gibi bu sınava çok iyi hazirlanmadım bu sinavda tek amacım sıralamami ne kadar öne taşırsam o kadar kar düşüncesiydi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.