Şimdi Ara

Sadece hangi yazici degil uzun vadede hangi murekkep

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklasik 20 yillik bir suredir bilgisayarla hasir nesir olan biriyim.15 yildir kendi kullandigim ve cevremdeki musterilerimin printerlerinin kartuslarini doldurmaktayim. Yazici alirken sadece makinenin islevselligine bakarak almamayi baski maliyetinin dusuk olmasini isteriz. Litresi 15-20 tlye satilan ucuz murekkepleri yillardir kullandik ve yillarca bozulan kartuslar yazmayan printerlerle ugrastik. Mesela HP marka bir yazicida sorun cikarmayan bir murekkebi diger HP modellerinde kullandik en baslarda sorun yapmadi ama 4-5 dolumdan sonra calismaz oluyordu kartus. Onceleri bunu kartusun kafasinin omrunun bittigine yoruyorduk. Sonra solvent bazli temizleme sivilariyla temizliyorduk bir sure sonra gene ayni sorunla karsilasiyorduk. Aslinda asil sorun bizim kullandigimiz murekkeptendi. Kaliteli murekkep ureten firmalar sattiklari murekkep siselerine uyumlu modelleri yaziyordu oysa biz bu desteklenenlere bakmadan her kartusta ayni murekkebi kullaniyorduk. Ucuz vede yanlis murekkep secimiydi yaptigimiz. Yillar gecti ve printer teknolojisi yavas yavas degisti. Lazerlerin elde ettigi basari yavas yavas inkjet printerlerin kullanimini azaltti ve buna istinaden bazi markalar daha iyi murekkep ve kafa yapisiyla lazer kalitesinde ciktilar veren makineler cikartti son 5 yilda. Son 5 yilda cikan cihazlarin murekkepleri farkli oldugundan daha cabuk bozuldular ve bizi isyan ettirdiler.

Simdi gelelim asil meseleye yazici alirken sadece islevsellige ve doldurulabilir olmasina bakmak yeterli degil. Her zaman ayni kaliteye yakin ciktilar alarak yillarca bozulmayan printer almak en mantiklisi. Simdi burada bir suru firma ortaya cikiyor peki bunlari nasil eleyecegiz kimisi orjinal diyor kimisi durabrite vivera pigmentli pigmentsiz ultra super vs… ilk paragrafta yazdigim gibi en iyisi her markanin model serisine gore uretim yapan firmalar. Uyumluymus supermis ultraymis hepsi hikaye guleryuzlu sizinle ilgilenen firma yetkilileride islerini gayet iyi yapiyorlar. Ancak bana gore iyi niyetli olmak yetmiyor sattiginiz murekkebin en iyisi olmasida yetmiyor modele uygun uretilmis olmasi gerekiyor.

Amacim burda murekkep veya dolum malzemesi satan firmalari kotulemek degil sadece bazi gorunmeyen ve gosterilmeyenleri anlatmak. X firma boyle yapmi Y firma boyle yapmis demek degil camur atti yan yatti degil. Amac bilinclendirmek ve verdigimiz paranin hakkini almak sonucunda isimizi gormek.

Iki tane firmadan ornek vereyim ikiside en iyi firmalar olarak biliniyor ve benim yukarida soyledigim gibi ornegin hp nin 8500a modelinde renkliler pigment boya kullaniyor ve o seriye uygun pigment bazli boyalari var. 1-OCP – 2-INKTEC

Son olarak bazi firmalar tek tip stok yapip her modele uyduruyor malesef… Anlattigim bu konuda fikirleri olan paylasmak isteyen arkadaslar varsa buyursun…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sewok -- 11 Aralık 2011; 14:48:30 >

• evet bence doğru bir yaklaşım fakat perakende kullanıcısı bu konuda bilinçli değil.insanlara yazıcının ucuz olması malesef daha cazip geliyor nasılsa yazıcı diyip geçiyorlar.Dolum konusundada 5 tl ye doldurtuyorum hallediyorlar nasılsa mantığı işliyor.5 tl ye doldurtuyorsun ama içine ne koyduğunu bilmiyorsun sonradan da ben bunu doldurttum makinayı bozdu diye ağlamaya başlıyorlar.
    Bunun önüne geçmek için kullanılması gereken mürekkebin ne olduğunu iyi bilmek gerekiyor.Bildiğim kadarı ile OCP en iyi mürekkep olarak geçiyor.hangi markaya hangi mürekkep kullanılması ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız daha güzel olur...
  • sewok siz hp 8500 model yazıcıyı ne zamandır kullanıyorsunuz? bu zaman zarfında hangi tür mürekkeple kullandınız? bir de mümkünse sınama (test) sayfası fotografı ekleyebilir misiniz? (hani şu baskı sayısını kafa durumunu gösteren çıktıdan bahsediyorum)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.