Şimdi Ara

sadece optik çıkışlı ses kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    üzerinde sadece optik çıkış olan seskartı bilen varmı,
    birtane gördüm netten bulamadım birtürlü

yanlızca s/pdif çıkışları olanda olabilir.

• Bir ses kartını ses kartı yapan analog çıkışları ve taşıdığı çipin yetenekleri değilmidir peki s-pdif nedir ses kartını işlevsiz bırakarak işlenmemiş sinyali üzerinden pass geçirilmesi ve çıkışa sürülmesi.
    İstediğin s-pdif çıkış birçok anakartta onboard olarak sunuluyorken yada türlü türlü ses kartlarında çeviriciler ile sağlanıyorken özellikle sadece s-pdif çıkış olsun arayışı tamamiyle manasız ve boş bir uğraştır.
    Üzerinde tek s-pdif çıkış bulunan bir karta ses kartı bile denemez kanımca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: activ

Bir ses kartını ses kartı yapan analog çıkışları ve taşıdığı çipin yetenekleri değilmidir peki s-pdif nedir ses kartını işlevsiz bırakarak işlenmemiş sinyali üzerinden pass geçirilmesi ve çıkışa sürülmesi.
    İstediğin s-pdif çıkış birçok anakartta onboard olarak sunuluyorken yada türlü türlü ses kartlarında çeviriciler ile sağlanıyorken özellikle sadece s-pdif çıkış olsun arayışı tamamiyle manasız ve boş bir uğraştır.
    Üzerinde tek s-pdif çıkış bulunan bir karta ses kartı bile denemez kanımca.

çok önyargılı, ince düşünülmemiş bir cevap
    yinede cevap için teşekkür ederim :)
    neden ihtiyaç duyduğumu yazayım ozaman;
    bilgisayarda seyredilecek filmin sesini, hali hazırda var olan anfi ve sessistemiyle dinlenmesi...
    s-pdif çıkış iki türlüdür, biri coax kablo biride optik kablo...
    kasada genelde coax çıkışı olur, bundada bu var zaten
    sessisteminde coax girişi yok, optik girişi var ayrıca optik bağlantıyla veriler daha iyi iletilir...
    amaçta tam söyleğin zaten verileri hiçbiryerde bekletmeden anfi ile decode etmek
    not: var olan sistemin bana söylenen özellikleri bu

henüz cevap alamadım, konu günceldir

• Beni önyargılı ve ince düşünmeden yazan biri olarak niteliyen zatı muhterem kişi.

Yazdıklarımı yaparsan extra bir kart almadan mevcut coax çıkışını optiğe çevirerek kullanırsın ayrıca yazdığın gibi coax. dijital aktarım ile optik dijital aktarım arasında zerre fark yoktur böyle bir kanıya nasıl vardır ayrıca merak konusu.

Bir tane optik bağlantı soketi edineceksin öncelikle, bunu elektronik parça satan mekanlarda bulursun bu parçanın 3 bağlantı noktası olur.
    1-kırmızı (+5V)
    2-siyah (şase)
    3-beyaz yada kahve olabilir (veri kablosu)

İhtiyacın olan 5V ve şaseyi ister kasa içindeki molex soketten yada benim yaptığım gibi usb üzerinden alırsın optik sokete bağlarsın.
    Yine basit bir rca kablo ile anakart coax çıkışı ile bağlantı kurarsın rca kablonun diğer ucunu(şase ucunu değil) optik soketin data kablosuna bağlarsın iş biter.
    Resimdeki kabloyu kendi sistemimde denedim coax. sinyal başarı ile optiğe dönüştürülerek decodere iletti.
    Bu mod çalışması ile ses kartı masrafını gereksiz hale getirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi activ -- 9 Şubat 2010; 2:05:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reflex
    ......
    optik girişi var ayrıca optik bağlantıyla veriler daha iyi iletilir..
    ......

quote:

.......
    coax. dijital aktarım ile optik dijital aktarım arasında zerre fark yoktur
    .......

bu tartışmada @activ haklıdır hatta haklılığın ötesinde: Zerre kadar aksi yönde fark vardır.

komik ama ilk alıntının tam aksine;

Optik iletimde ilave 2 adet çevrim vardır. (ses kartında elektrikten optiğe çevrim>ışığa bindirilmiş taşıma> vardığı yerde optikten elektiriğe çevrim)
    bu nedenle kısa mesafe için elektrik spdif iletim daha az bozulmuş veri demektir.
    Sonuç:
    teorik olarak elektirk spdif iletim optik olandan daha iyidir.

• quote:

dijital aktarım ile optik dijital aktarım arasında zerre fark yoktur böyle bir kanıya nasıl vardır ayrıca merak konusu.

quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

bu tartışmada @activ haklıdır hatta haklılığın ötesinde: Zerre kadar aksi yönde fark vardır.

komik ama ilk alıntının tam aksine;

Optik iletimde ilave 2 adet çevrim vardır. (ses kartında elektrikten optiğe çevrim>ışığa bindirilmiş taşıma> vardığı yerde optikten elektiriğe çevrim)
    bu nedenle kısa mesafe için elektrik spdif iletim daha az bozulmuş veri demektir.
    Sonuç:
    teorik olarak elektirk spdif iletim optik olandan daha iyidir.

öncelikle sorduğum soruolmayan konu hakkındaki ! varsayımlarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim.
    nihayetinde bunların hepsi varsayım olsada doğruluğunu kontrol etmek için internetten kısabir araştırma yaptım
    caox VS fiber:

optik iletimde 2 adet connector olduğu gibi koaksiel iletimdede 2 adet connector vardır, coax bağlantı connectoru rca yada bnc
    fiber bağlantı connectoru toslink
    @kaleminabi arkadaşım bu söylediğin tek artı özelliği nötüryapar

bunun yanında;
    koaksiyel 1344 max ses kanalı
    fiberoptik 24192 max ses kanalı destekler bu fiber bağlantıyı öne geçirir

bunlarda fark atmasını sağlar!!
    elektromagnetik bağışıklık
    Fiber sistemler, manyetik indüksiyonun neden olduğu kablolar arası karışmadan etkilenmezler. Cam ya da plastik fiberler elektriği iletmeyen malzemelerdir; bu nedenle fiber optik kablolarda, akım akışının meydana getirdiği manyetik alan yoktur.
    karışma olmaması
    Fiber kablolar, yıldırımın, elektrik motorlarının, floresan ışığın ve diğer elektriksel gürültü kaynaklarının neden olduğu statik karışmadan etkilenmezler; bunun bir nedeni de, fiber optiklerin elektrik iletmeme özelliğidir.
    sonuç:
    bütün bunlara rağmen çoğuzaman kulağın duyma kapasitesine göre zerrekadar fark olmasabilede, gerçek şudurki optik bağlantı coax bağlantıya göre tartışılmıycak bir biçimde daha iyidir.
    not: lütfen araştırmadan doğruluğundan emin olmadan bilgilerinizi paylaşmayınız.

ayrıca @activ arkadaşıma tavsiyesi için teşekkür ederim. fakat yapmış olduğunu söylediği çevirici internette 43tl civarı satılıyor, burda bir tuhaflıkvar ya! bu üreticiler fena kazıkçı yada bu işte 3 kablodan başka faktörlerde var. Bu konudaki düşüncelerini merak ettim doğrusu....

http://www.ttaf-consumer.com/Optik-Toslink-Koaksiyel-cevirici-91019,PR-1917.html

konu günceldir... hala soruma cevap yok.

• quote:

optik iletimde 2 adet connector olduğu gibi koaksiel iletimdede 2 adet connector vardır, coax bağlantı connectoru rca yada bnc

keleminabi connectorden değil çevrimden bahsediyor önce dikkatli oku ondan sonra cevap yaz yoksa birşey öğrenemezsin o bu işlerden iyi anlar merak etme. Bildiğim kadarıyla Optic iletimde elektrik sinyali ışığa ve sonra tekrar elektriğe çevriliyor. Coax da böyle bir olay yok. Ne kadar çok çevrim o kadar orjinalden uzaklaşmak demektir.

optic bağlantının iyiliği senin için değil kıtalarlarası denizaltında vs taşınan kablolarda ortaya çıkar. Senin durumunda coaxa karşı hiçbir avantajı yoktur hatta keleminabinin dediği gibi zerre kadar daha iyidir coax.

Ayrıca optic kablolar hassastır, bir elektrik kablosu gibi rahatlıkla eğip bükemezsin zarar görebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık USB Harici ses kartları
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

keleminabi connectorden değil çevrimden bahsediyor önce dikkatli oku ondan sonra cevap yaz yoksa birşey öğrenemezsin o bu işlerden iyi anlar merak etme. Bildiğim kadarıyla Optic iletimde elektrik sinyali ışığa ve sonra tekrar elektriğe çevriliyor. Coax da böyle bir olay yok. Ne kadar çok çevrim o kadar orjinalden uzaklaşmak demektir.

optic bağlantının iyiliği senin için değil kıtalarlarası denizaltında vs taşınan kablolarda ortaya çıkar. Senin durumunda coaxa karşı hiçbir avantajı yoktur hatta keleminabinin dediği gibi zerre kadar daha iyidir coax.

Ayrıca optic kablolar hassastır, bir elektrik kablosu gibi rahatlıkla eğip bükemezsin zarar görebilir.

Teşekkürler @JakX güzel özetlemişsiniz.

Bilgi öğrenmek isteyen içindir.
    quote:

internetten kısabir araştırma yaptım

araştırmaları sürerse ve yazdıklarımı dikkatli okursa @reflex ne demek istediğimi de anlar.

1-
    quote:

koaksiyel 1344 max ses kanalı
    fiberoptik 24192 max ses kanalı destekler
    :
    taşınan sadece 1 adet spdif sinyaldir. üretilen ham halide, vardığı yerde decoder tarafından işlenecek halide elektrik spdif tir.
    2-
    quote:

manyetik indüksiyonun neden olduğu kablolar arası karışmadan etkilenmezler.

"kısa mesafe için elektrik spdif" diye yazdım. bu kısalıkta zaten kastedilen elektriki taşımanın EM alanlara hassas olmasından dolayı.
    3-
    quote:

lütfen araştırmadan doğruluğundan emin olmadan bilgilerinizi paylaşmayınız.

bu konuda size hak vermemek mümkün değil.

Araştırmalarınıza devam etmeniz dileklerimle.

• Öncelikle burada pc-decoder bağlantı şekli dolayısıyla ''kısa'' mesafe bir dijital aktarımdan bahsediyoruz yoksa km'lerce uzunluktaki veri iletim hatlarından değil.

Verdiğim mod. coax.@optic çevirici çalışmasıdır test edilmiştir başarısı garantidir senin verdiğin linkler ise optic@coax çeviricilere aittir verdiğim çalışma dışında optic@coax çevirim içinde mod. çalışması mümkündür ancak anakartı sökmek ve havya ile şase+veri hat uçların çıkarılması gerekir haliyle biraz risklidir el alışkanlığın yoksa denemeni önermem.
  • @JakX
    çevrim dediğiniz, connectorun anahtarlaması değilmi

@keleminabi
    "taşınan sadece 1 adet spdif sinyaldir." yazmışsın, bu tek frekansın birde bant genişliği var

@activ
    paylaşımın için teşekkür ederim, faydalı bir bilgiydi

seskartı üreticileri ses kartlarına optik çıkışı, yanlızca kıtalar arası uzaklıktaki bir ses sistemine veri göndermek için koymamış olmalı, yanılıyormuyum arkadaşlar
  • quote:

"taşınan sadece 1 adet spdif sinyaldir." yazmışsın, bu tek frekansın birde bant genişliği var

doğru ya spdif iletilirken binlerlerce telefon görüşmesi imkanıda sağlıyor.

edit:
    quote:

seskartı üreticileri ses kartlarına optik çıkışı, yanlızca kıtalar arası uzaklıktaki bir ses sistemine veri göndermek için koymamış olmalı, yanılıyormuyum arkadaşlar

Sistem kurulu olan yerde yoğun emi alanları varsa ve elektrik spdif te bozuk iletim oluyorsa yada siz öyle düşünüyorsanız bu bağlantı türü tercih edilebilir.
    Ses sisteminizin sadace optik girişi, yada ses üretilen yerde sadece optik çıkış varsa da bu bağlantıya mahkumsunuz.

Ancak; bana kalırsa burada biraz kekleniyoruz. Bizi optik muhabettiyle kekliyorlar, hatta bizlerde toplum psikolojisi ile bu yöne koşuyoruz. Gereksiz yere pahalı optik kablolar satın alıyoruz. Optik braket peşinde helak oluyoruz. z5500 ün ekranında da optik yazısınıda görünce de mutlu oluyoruz. Ondan sonra daha paramız varsa, alışveriş güdüsüyle şimdi ne alsak diye etrafımıza bakmaya başlıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 14 Şubat 2010; 15:39:29 >

• @kaleminabi
    son cümlenle sonna kadar haklısın , biran "aman tanrım optik teknoloji" diye bana da oldu ama araştırdığıma optik bağlantının sadece lazer projeksiyon görüntüsü ve kıtalar arası veri taşımada mantıklı olduğunu gördüm . . elektrik teknolojisine gelince , daha tüm imkanlarını kullanmıyoruz bile , zira bakırın elektrik iletiminden yüzlerce kat başarılı karbon nanotüp kablolarn , nanoteknolojinin ucuzlamasıyla optiğin yerini gelecekte alacağını düşünüyorum . . ama bu süreçte yine herkese optiği kakalayacaklar muhtemelen bana bile
  • quote:

Beni önyargılı ve ince düşünmeden yazan biri olarak niteliyen zatı muhterem kişi.

Yazdıklarımı yaparsan extra bir kart almadan mevcut coax çıkışını optiğe çevirerek kullanırsın ayrıca yazdığın gibi coax. dijital aktarım ile optik dijital aktarım arasında zerre fark yoktur böyle bir kanıya nasıl vardır ayrıca merak konusu.

Bir tane optik bağlantı soketi edineceksin öncelikle, bunu elektronik parça satan mekanlarda bulursun bu parçanın 3 bağlantı noktası olur.
    1-kırmızı (+5V)
    2-siyah (şase)

İhtiyacın olan 5V ve şaseyi ister kasa içindeki molex soketten yada benim yaptığım gibi usb üzerinden alırsın optik sokete bağlarsın.
    Yine basit bir rca kablo ile anakart coax çıkışı ile bağlantı kurarsın rca kablonun diğer ucunu(şase ucunu değil) optik soketin data kablosuna bağlarsın iş biter.
    Resimdeki kabloyu kendi sistemimde denedim coax. sinyal başarı ile optiğe dönüştürülerek decodere iletti.

Yapılabileceğini öğrendiğimden beri araştırmaya başladım ve sonunda ben de yaptırabildim..Gerçekten işe yarıyor ve kullanışlı..

• hocam optik bağlantı soketini nereden buldunuz
    ben ankarada bulamadım :)
  • quote:

Beni önyargılı ve ince düşünmeden yazan biri olarak niteliyen zatı muhterem kişi.

1-kırmızı (+5V)
    2-siyah (şase)

Merhaba, anakart uzerinde bu sekilde bulunan dijital cikisi, dijital girisli 2.1 ses sistemine baglanabilir mi?
    Su sekilde benzer optik aparati ulkemizde nereden bulabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeappa -- 6 Haziran 2019; 21:52:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.