Bildirim
SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (15. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hocam, ürünü test etmeden alıp evde beğenmeyen iade ede, Tüketici hakkıdır bu..Dünyada böyle..
Refurbished kavramı bunun için gelişmiş..
Ayakta durmaması Tüketicinin sorunu değil, Kaliteli üretsinler..
Bugün bir Alman ürünü örnek Mercedes, BMW alıp iade eden oluyor mu?? Neden diye düşünmek lazım..
Ama iade ediliyorsa bir ürün müşteri memnuniyeti yok demektir..Bunu bırakın üretici düşünsün..Satıcıya kalsa nedense hepsi evinde kendi si de kullanıyor her ürünü, sorun yok..
Tüketici her zaman haklıdır..Tüketici olmasa Satıcı da olmaz, bunu hatırlamak lazım her durumda..
Kullanım saati olan bir Tv yi bana satan Sony Bayi, bunu reddeden Sony Servisi, olmaz öyle şey diyen Sony Eurasia..Bunlara karşılık Mahkemeye verdiğimde bana karşı dava açan Sony eurasia, beni yalancılıkla suçlayan Sony Eurasia??
1,5 sene beni uğraştıran, sonunda Paramı 1,5 sene öncesi aynısı ile ödeyen Sony Eurasia acaba ne kazandı merak ediyorum..
Özür bile dilenmedi herşeyi geçtim :) Yani bana anlatmayınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Temmuz 2017; 22:11:16 >
-
-
Ankaradaysiniz Kentpark Sony magazasindan 9135 tlye aldim aklinizda olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşım, sana tek birşey soracağım ;
Sony xe9005 in gerçek fald olmadığını iddia ediyorsun ya , yazılımsal local dimming olduğunu nerede okudun , kaynak var mı?
Burası öyle her aklına geleni desteksiz sallayabileceğin biryer değil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim gib, Sony Tv ler 2013,2014,2015,2016,2017 +Sony Oled konularını takip edip okursan gercek FALD ile yazılımsal FALD öğrenebilirsin....Şimdi bunları okumayan birine, ne cevap verilir ki??
Bana yazmamanızı rica ediyorum, uslubun tamamen saldırgan,
Alakasız konularda dolaşıp birden Sony Tv konusuna gelip direk bana eleştiri mesajı yazmanızda bir artniyet var, sanırım eskilere dayalı bir durum..
FALD TV ler konusunda googlede veya yazdığım tüm Sony forumlarında, Av forumlarında bilgi bulabilirsin..
Kaç yıldır konuşulan şeyleri okumadı isen tabi bilmemen normal..FALD yazan herşeyin gerçek FALD olmadığını herkes biliyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Temmuz 2017; 1:26:31 > -
Hocam, kalbinizi kırdıysam özür dilerim.
Ancak o tv nin local dimmingi yazılımsal olsaydı Sony niye zone sayısını düşük tutsunki
Ayrıca donanımhaber kullanıcılarını mı kaynak gösteriyorsunuz? Yabancı inceleme sitelerinde yazıyor mu? dediğiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaş flad veya değil yazılımsal yada değil xe 90 tablo gibi görüntü veriyor tv nin dibine gir ışığı görmüyorsun ışık yokda bir tablo görüntüleri çiziyor gibi okadar mükemmel bir görüntü kalitesi var o yüzden fazla takmayın :) 2 metreden oyun oynuyorum film izliyorum önceki kurulan diğer markaların amiral gemilerinde hep gözlerim yanmıştır ışığını resmen hissediyordum ama bunda günde 8 saat oyun oynadığım oldu abartısız 2 metreden ve en ufak rahatsızlık vermedi , ayrıca yerim dar olduğu için ısıyı hemen hissediyordum ,çok rahatsız ediyordu diğerlerinde resmen ekrandan sıcaklık geliyordu bunda gelmiyor ancak elimi yaklaştırmam gerekiyor ısıyı hissetmem için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 29 Temmuz 2017; 1:54:35 > -
1 agustos isvicrenin ulusal bayrami dolasiyla her türlü elektorik ürünlere %20 ve daha fazla indirim var bugün ve yarin.Zaten indirimde olan 65xe9005 tekrar %20 indirim görerek 1600 chf'ye düstü oda yaklasik 5830tl civari yapiyor.Oled almak istiyordum ama logo yapismasina garanti vermedikleri icin bugün bu tv'yi alacagim.Sanirim mantikli olan bu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabanci_ch -- 29 Temmuz 2017; 9:26:23 > -
Çok iyi fiyat. Burda o fiyata 55" alındı.
Ama oled mi bu mu, size kalmış.
geç kalmadıysam eğer 9.199 tl vadeli, 8.850 tl nakit&havale fiyatı, temmuz sonuna kadar kampanya bilginiz olsun. -
FALD- Zone terimleri için şu link okunabilir
https://www.cnet.com/news/led-local-dimming-explained/
Gerçek FALD olayında, karartılacak bölgedeki her led, birbirinden ayrı karartılır ve siyahlarda daha düzgün bir siyah elde edilir..
ZONE de ise, birkaç Grup LED, zone olarak adlandırılıp, toptan bu Zone karartılır..örnek A, B, C..gibi Zone bölgeleri..
Böyle olunca, yandaki karartılmamış komşu Zone/Bölgedeki Ledler Grubu, karartılmış Zone Bölgesine az da olsa ışık yayabilir, Halo efek dediğimiz durum oluşur..
O sebebple Gercek FALD ile yazılımsal Fald farklıdır..İşini yaptığı sürece bunun Donanım veya Yazılımsal olmasının önemi yok ama Gercek FALDe göre yazılımsal FALD olayında
halo efekt,
kontrasın düzensiz olması,
panelin genelinde Kararma
altyazılı sahnelerde anlık panel genelinde parlama görülebilir..
Zone sayısı ne kadar fazla ise o kadar Local Dİmming /Yerel-Bölgesel karartma işi daha düzgün olacaktır..Ama bu Zone sayıları maalesef tam bilinmiyor..Bazı modellerde az-çok olabiliyor..Zone tek başına da yeterli değil elbette, başka kıstaslar var..
Mesela XE90 in, XE93 ten daha iyi siyah verdiği yorumlanıyor..
-
quote:
Orijinalden alıntı: sonyz10c
Arkadaşım yanlış bilgi paylaşımında bulunma
Xe9005 gerçek fald panel zaten arkası kalın , tek dezavantajı zone sayısının düşük olması
Bu arada leonardodavincinin şifresini çözebildin mi?
leonarda değil miydi?
-
65xe9005 tv kuruldu ilk izlenimlerim bu isten biraz anliyorsam harika beyazlarda ve tek renklerde samsung takiler gibi leke yok isik dagilimi cok homojenik ve cok şık bir tv bu sene icerisinde 65ju7500 65js9000 ve 65ks9500 alip hepsinide iade eden biri olarak soyluyorum iyigunler.
En iyisini yapmışsınız oledlerde renkler fazla yoğun yapay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 29 Temmuz 2017; 15:53:7 >
Bu kadar yetmez hocam detay bekliyoruz.
Istanbul mu? Internet uzerinden alabiliyor muyuz?
Alipta guncelleme yapan varmi arkadaslar bluetooth kulakligi bagliycam baglanmadi guncelleme sorun var diye duydum ne kadar dogru bilmiyorum.
Yapma aklın varsa. Ben yaptım bin pişmanım. Görüntüde sorunlar oluştu güncelleme sayesinde. -
quote:
Orijinalden alıntı: semih789
Yapma aklın varsa. Ben yaptım bin pişmanım. Görüntüde sorunlar oluştu güncelleme sayesinde.
Tesekkurler hocam guncellemeyle neler degisiyor peki bilgi verebilirmisiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X