Şimdi Ara

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.786
Cevap
127
Favori
504.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    YouTube ışık sızması testi yaz çıkar bende 2 metreden izliyorum oynuyorum sorun olmuyor kişiye göre değişir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ko10 K kullanıcısına yanıt
    Işık sızması testi mi :) Işık zaten sızıyor sizde, bunun testi olmaz ki..Panel ile Çerçeve arasında boşluk varsa buradan arka aydınlatma ışığı sızar..

Yine tam köşelerde, muhtemel Çerçeve altında kalması gereken yer açıkta kalmış..Dediğiniz gibi Panel, sağ-sola kaymış ta olabilir..

İsim vermeye gerek yok, o bölgede fiziki bir problem var..Buna ışık sızması deyin, ölü piksel dizilimi deyin, panel arızası deyin farketmez..

Servislik bir durum..

Gözüme batmıyor derseniz tamam ama göze batıyor ise problem..neden oluştuğu konusunda birçok varsayım yapabilirsiniz? Panelde hata, Montaj hatası, Taşırken esneme, sıcaktan çerçevenin ayrılması vs vs vs...

Market mağazalarda teşhirdeki modelleri incelerseniz böyle bir durumun normal olmadığını görürsünüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Temmuz 2017; 23:14:41 >
  • ko10 K kullanıcısına yanıt
    Sorun yok

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU)

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    tespit gibi tespit :)
  • Orda gordugunuz acıklık normal yayını gosteriyor sorun gelişmiş ayarlar menusu kenara sıfır olması gerekirken ki ilk bir hafta boyleydi menu hafif sola kaymış gibi veya ekran mı kaydı sola bilmiyorum kenardaki acıklıktan yayın gozukuyor ,normal tv seyrederken hiçbir sey yok ama bir anormallik kesin var ,ışık sızması testi youtube da var biliyorum o testi bu olaydan sonra yaptım yok gozukuyor bildiğiniz baska testler var mı onun için sordum o bolgeye bakmak için yoksa bu tvlerde ışık sızması bulutlanma, banding yok ama fazla halo efekt var onuda soyleyeyim
  • Arkadaslar bende alacam tv'yi bu fiyata full array gorunce sasirdim bu edge ledlerden migdem bulaniyor artik kafama takilan bir kac soru var.

2017 tv basliginda xe90 olarak gecerken modelin adi xe9005

İkiside ayni modelmidir?

Kesinlikle full ledmidir?

65le arasinda yaklasik iki kat fiyat farki var degermi ve kampanyada olan biryer varmi tesekkurler.

• xe90 xe9005 aynı full led oldugu dogrudur yalnız full led full lede fark var ust modelleri daha iyiSADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU)
  • İşin teknoloji kısmından anlamam ama diğer marka modelleri denedim kullandım hepsini iade ettim özellikle ips ekran ve edge ledler rezalet ötesiiymiş x90 ı görünce anladım , onlarda gözleri rahatsız eden ışığı hissediyorsunuz arkadan gelen sankli tv değil dev bir led lamba , ama xe 90 da tablo gibi ışığı açsanızda size ışık değil ekrandaki görüntü veriliyor daha net ayrıntılarla , tablo gibi kağıt gibi tertemiz ve yumuşak görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 28 Temmuz 2017; 8:22:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

İşin teknoloji kısmından anlamam ama diğer marka modelleri denedim kullandım hepsini iade ettim özellikle ips ekran ve edge ledler rezalet ötesiiymiş x90 ı görünce anladım , onlarda gözleri rahatsız eden ışığı hissediyorsunuz arkadan gelen sankli tv değil dev bir led lamba , ama xe 90 da tablo gibi ışığı açsanızda size ışık değil ekrandaki görüntü veriliyor daha net ayrıntılarla , tablo gibi kağıt gibi tertemiz ve yumuşak görünüyor

Tesekkur ederim artik bu tv yi alacam shaa once samsung tan 3 tane preminium seri 65 inc tv aldim hepsinide iade ettim bu edge ledden dolayi bu fiyata bu yv bence kacmaz anlatildigi gibiyse.

• Arkadaslar bu xe90 kac nit acaba bilgisi olan varmi ?

• 1000nit hocam.
  • ilk günki oyun performansıyla şu anki oyun performansı arasında ciddi fark var iyi anlamda akıcılık anlamında , ilk gün rekabetçi fps oyunlarını bunda oynamak istemiyebilirsiniz diyordum ama tam olarak hangi ayardan bunu ayarladım bilmiyorum ama şu an rekabetçi oyunda 4 k 60 fps tertemiz bir görüntüyle yeterli denebilicek bir gecikme süresiyle üst sıralarda yer alıyorum , yaptığım bazı değişiklikler , hdmi gelişmiş seçenekleri seçtim bu çok etki etti zaten olmazsa olmaz , tv nin wifiyi kapadım kablosuz kontrolleri ve mausu etkiliyor olabilir diye , nvida kontrol panelinden ycbcr444 olarak seçtim , şimdi böyle kusursuz akıcı bir oyun deneyimi yakalamışken bir daha açıkcası hangisi asıl sorun teşkil etti diye kontrol etmek zor geliyor ama bu ayarlardan sonra şu an her konuda mükemmeli yaşatan tv oyun konusunda da mükemmeli yaşatıyor , pc ile bir uyumsuzluğu hissediyordum sanırım o bir şekilde giderildi
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim artik bu tv'yi almamam icin hicbir neden yok sadece 55mi 65 mi arasinda gidip geliyorum iki katina yakin bir fiyat farki var degermi diye.

• Arkadaşlar merhabalar. Bende xe9005 almaya karar verdim. Ama nerden almam konusunda kararsızım. Sonuçta elektronik bir ürün sorun çıkma ihtimali göz ardı edilemeyecek kadar yüksek.

Yorumlarda ben memnun kalmadım iade ettim diyenleri de görüyorum. 1.5 sene mahkeme ile uğraştım diyen de var.

Mesela İstanbul bilişimde kurulum yapılırsa iade edemezsiniz diyor.Bunu diyen sadece İstanbul bilişim mi diğerleri de böyle mi?

İnternetten mi (İstanbul bilişim, GittiGidiyor, hepsisony, Hepsi burada,) bayiden mi temin ettiniz. Acaba iade de sorun yaşayanlar yada sıkıntısız iade süreci yaşayanlar deneyimlerini paylaşabilirler mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• emrayte E kullanıcısına yanıt
    Hocam internetten alırsanız 14 gün kurulum yapılsın, yapılmasın iade edersiniz. Bunun için bilindik ve prestijli Sony bayiilerini tercih edin hiç başınız ağrımasın.
  • Hocam şöyle sölim ben 3m için 55" tercih ettim. Eğer mesafem 4-4,5m civarı olsa 65" tercih ederdim.
  • emrayte E kullanıcısına yanıt
    hepsisony den almıştım ben sorunsuz geldi şimdi kendilerine sordum kurulduktan sonra geri alırmısınız , istanbulda olursa alırım ama diğer türlü kutu gel git kullanılmaz hale geliyor , sorunsuz ürünü ben beğenmedim diye geri gönderince çok zarar ederiz diyor, ama servis kurarken hatalı ürün sorunlu ürün olursa rapor tutturun o zaman geri alabilirim diyor , işin hukuki kısmı bildiğim kadarı ile 14 gün içersinde mazaret göstermeksizin geri iade edebildiğiniz mahkemede bunu kazanırsınız tabi o işlere girişmek ayrı bir sıkıntı yine iki taraf arasında halledilmesi gereken bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 28 Temmuz 2017; 11:48:52 >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    3.5 metreden seyrediyorum büyük geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ko10 -- 28 Temmuz 2017; 19:21:47 >
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    @SAVIAR cevap için teşekkürler.

@rambocuk İstanbul da yaşamadığım için hepsisony den alırsam ve sorun yaşarsam servise yönlendirecek gibi anladım ben durumu. Mahkeme ile uğraşmak zor bir süreç. Uğraşabilir miyim bilmiyorum açıkcası.

Aslında kolay değişim süreci de olabilir. Garanti bu durumlarda ne tepki veriyor acaba.

Cevap için ayrıca teşekkür ederim.

• rambocuk kullanıcısına yanıt
    Chroma subsampling

RTINGS.com
    Chroma Subsampling: 4:4:4 vs 4:2:2 vs 4:2:0
    http://www.rtings.com/tv/learn/chroma-subsampling

TV ve GPU izin veriyorsa 4.4.4 olmasi goruntunun netligi amacinda onemli (sıkıştırılmamış goruntu). Piyasadaki TV lerin 4K cozunurlukte (50-60Hz tarama hizinda) 10bit renk paleti 4.4.4 destegi bulunmuyor, bu cozunurlukte max 8bit renk paleti destekleniyor. Bu ozellik HDMI 2.1 destegine sahip TV lerle gelecek.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.